Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meggggaanna

Czy sa jakies tabletki anty po ktorych sie nie utyje??

Polecane posty

Gość meggggaanna

Hej, chciała bym zacząć brać tabletki antykoncepcyjne, brałam kieys regulon ale po miesiacu zrezygnowałam bo przytyłam pare kg plus do tego chodziłam wściekła jak osa. Jestem młoda mam 19 lat. Jak myslicie jakie tabletki by były dla mnie najlepsze? Głownie chodzi o to zebym nie przytyła ( jestem na diecie i chyba bym szału dostała) no i zebym sie dobrze czuła. Moze cos mi ktos doradzic? Do lekarza tez pojde, ale pierw musze poczytac na internecie troche bo w ciemno nic nie biore juz, miesiac brania regulonu wspominam zle i gdyby nie namowy chlopaka to bym sie na 2 podejscie nie zdecydowała..

przede wszystkim tabletki musisz mieć dobrane pod katem badań. Reakcja na dane tabletki to kwestia indywidualna jedna kobieta będzie źle się czuć bo Regulonie a druga będzie źle się czuć po Yasminelle. Aby dobrze dobrać tabletki wystarczy zrobić badanie na poziom estradiolu prywatnie ok.25 zł. Plus dodatkowe badania: próby wątrobowe, INR i płytki krwi (te dwa ostatnie to na krzepliwość krwi, to bardzo ważne bo tabletki mogą przyczynić się do zakrzepicy) Stricte nie ma tabletek po których się tyje, tylko efektem ubocznym może być nadmierny apetyt a co za tym idzie dodatkowe kilogramy. Niektóre tabletki zatrzymują wodę w organizmie przez co kobieta puchnie. Nowsze typy tabletek nie zatrzymują wody w organizmie, no ale jak napisałam najważniejsze to dobrać tabletki pod kątem badań! :)

Gość bzdzioch123123
Pod jakim katem badań...zartujesz chyba, jeszcze napisz ze trzeba oddac krew zeby zapisac tabletki, to czy sie tyje czy nie zalezy tylko i wyłącznie od organizmu

tak tak tak - jasne. Kg biorą się z powietrza... hahaha tabsy powodują zwiększony apetyt i bardzo łatwo przytyć a do tego u niektórych zatrzymują wodę w organizmie... dupa nikomu nie rośnie bo mało je 💤...

Gość ktoś Ci chce cos przekazać
mój lekarz powiedział, ze po tych tabsach np. Yaz dupa też moze urosnąć, bo.... to zależy od organizmu.... Brałam yasminelle (też ma drospirenon, wiec nie powinno być obrzęków),a nogi mi wypływąły z butów (takie spuchniete) i 5kg przybyło.... 5kg nie tylko wody, bo apetyt jednak wiekszy, nie czarujmy sie..... no i ten przebrzydły cellulit....

Ja brałam harmonet 2 lata. Nie tyłam, nie miałam skutków ubocznych, czułam się świetnie. Kosztują ok 33 zł za opakowanie. Jak przyszłam do lekarza to powiedziałam mu, że chcę tabletki, nieważne ile będą kosztować, bylebym się źle po nich nie czuła. I właśnie to zaproponował.

yasnim lub yasminelle - choć tych drugich nie brałam, ale znajoma tak. Ja nie utyłam, skóra twarzy i głowy znacznie się poprawiła - włosy się nie przetłuszczały, nie miałam wyprysków, zniknęły bóle miesiączkowe no i najważniejsze - 99,9% ochrony przed ciążą :)