Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola _b

O której godz jedzą Wasze 1,5- roczne dzeci kolację?? - pomóżcie

Polecane posty

Gość Ola _b

witam! Mój synek ma 1,5 roku i do tej pory pił na kolację kaszkę przez butelkę tuż przed spaniem. ale od kilku dni jak zje o tej porze kaszkę to musi jeszcze z pół godz powariowac nim uśnie. Czy to już czas, aby dziecko jadło kolację godz. przed snem?? O której godz jedzą Wasze 1,5- roczne dzeci kolację?? i co jedzą?? Czekam na wpisy. Pozdrawiam :)

Gość smakoszka chlebka
Mój synek ma 17 m-cy i od kiedy skńczył rok kolację je ok. 19.00, o 20.00 - kąpiel, zasypia ok. 21.00. śPI DO 7 CZASEM 8.

takie duże dziecko nie musi się już napychać kaszką tuż przed snem. moi od jakiś 2 msc jedzą kolację przed kąpaniem a po kąpieli wypijają trochę mleka - ok 50-90 ml a czasami nic

Gość moje nie jedza kolacji wcale
bo wieczorem jemy obiad. przedtem rano sniadanie, a w poludnie lunch. w miedzyczasie glownie wode i czasem jakies owoce, precle... ale w niewielkich normowanych ilosciach, zeby nie bylo marudzenia w czasie regularnych posilkow.

mój odkąd skończył 13 miesięcy je kolację co najmniej godzinę przed kąpielą i spaniem. na kolację je kaszkę mleczną z owocami.

Gość moim skromnym zdaniem...,,,
moj podobnie jak u eternal. moj przed kapiela je tzn tak okolo18.daje mu w zaleznosci od tego co jadl na obiad,bo jesli malo zjadl obiadu to daje mu np parowke albo jajecznice.bardziej sycace po kapieli potem troche kaszki a jak nie chce to tylko mleko w lozeczku wypija i zasypia. jesli duzo zjadl na obiad to daje cos lzejszego ale oczywiscie nie zawsze dzieci jedza kiedy chcemy.wiec jesli nie chce to npdaje mu cos bardziej sycacego ale juz po kapieli.poprostu wydluzam czas zeby byl bardziej glodny.miedzy 18 a 19 kolacja.no ale wszystko zalezy od dziecka

U nas tak jak u smakoszki kolacja ok 19h00, o 20h00 kapiel i o 20h30 do lozeczka. Na kolacje dostaje jarzynki z weglami (makaron, ryz) + deser mleczny i czasami jak ma ochote to jakis owoc. Corka spi do ok 7h30 o sniadanie je ok 8h00