Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozmstanika

Rozmiar stanika - pomocy. Głaszczka na pomoc!

Polecane posty

Gość rozmstanika

Hej czy mogłabyś mi doradzić jaki powinnam nosić rozmiar stanika? Mam dosyć źle dopasowanych staników z bazarku i chce w końcu kupic cos porządnego co nie będzie mnie wszędzie uciskać. Moje wymiary pod biustem to 80 a w 87

:D 80 zmierzone prawidłowo, czyli bardzo ciasno na wydechu? Jak tak, to wychodzi Ci polskie 75A, brytyjskie 34A. A jeżeli zmierzyłaś się luźno, to 70(32)C :) Tylko nie z bieliźniaków za rogiem, ale jak mnie czytasz, to chyba wiesz o co chodzi? ;) Wygarnij wszystko spod pachy, poskacz, poruszaj rękami. Sprawdź, czy fiszbina obejmuje całą pierś.

Gość rozmstanika
Hmm jak się ścisne bardzo mocno to mam 75 pod biustem więc chyba jednak rozmiar 70C mam. No nic zobaczymy. Ja generalnie jesli chodzi o kształt biustu to dobieram staniki ok, ale niestety zawsze mam ślady w obwodzie mimo wybierania bazarkowego 75B, do tego wbijanie sie pod pache:/ Najgorsze że jak przymierzam to tego nie czuje, a dopiero jak pochodze w upale kilka godzin :( Czeka mnie kupienie trzech porządnych staników :( zbankrutuje a jak będą nie dobre to się wściekne:/

Jak ciasno jest 75, to rozmiar 70C. Jeżeli masz zamiar kupić coś droższego, to weź aparat, porób sobie zdjęcia w przymierzalni i oceń wszystko w domu, albo wstaw na balkonetkę. Potem dopiero kup. Jeżeli jesteś niska, to możesz mieć problem z wbijaniem sie w pachę, chociaż ja mam niecałe 160 i nic mi się nie wbija. Może jeden stanik kup stacjonarnie, a inne przez internet? Kupując w sklepach internetowych, możesz na spokojnie w domu przymierzyć stanik, posiedzieć, zobaczyć, czy zaraz Cię nie będzie coś uwierało, masz na to kilka dni i jak Ci coś nie będzie pasowało, to odeślesz. I pamiętaj, Triumpha omijamy szerokim łukiem :)

Gość rozmstanika
No właśnie jak dla mnie kupowanie przez internet i zabawy w odsyłanie odpada. Nienawidzę czegoś takiego, zwłaszcza przy naszej kochanej poczcie. Jak juz coś to wole dopłacic i kupić stacjonarnie ale sie nia bawić w odsyłanie. Ja też mam 160 cm, ale niestety waże 60 kg i mimo leczenia u ginekologa schudnac nie mogę:/ Kiedyś nic mi się nigdzie nie wpijało:/ To jaki sklep polecasz? Myślałam o tym: http://www.intimo4you.com/

W Krakowie masz Adore, Al. Pokoju 24 Brafitterię ul. Krakowska 5 Marcille ul. Długa 18 I Intimo4you. Do którego pójdziesz, to chyba bez różnicy :)

Gość rozmstanika
Dziękuję Ci bardzo:D A mam jeszcze pytanie, jakie staniczki polecasz? Zawsze kupowałam zwykłe usztywniane bez efektu push-up, nie podobały mi sie nigdy też takie zwykłe cienkie - mam zbyt mały biust do tego:/

A takie miękkie są polecane na początek, bo nie nadają piersiom określonego kształtu, pierś sama się tam kształtuje. W tych sklepach w rozmiarze 70C powinny być staniki Panache - Cleo. Modele np. George: http://www.bieliznaliparie.pl/img/products/b/2009_11/1306.jpg Brooke: http://www.bradea.pl/zdjecia/13.jpg Frances: http://www.bieliznakrakow.pl/allegro/img/frances_2.jpg są naprawdę fajne. Sama mam Georga w rozmiarze 30D i biust mam taki sam jak w starym push upie 75B :) Warto go zmierzyć. Na Freye się nie załapiesz, bo z tego co mi się wydaje miski ma od D. A jeżeli na pewno nie założysz miękkiego, to mierz półusztywniane, usztywniane cieniutką gąbeczką. Zresztą skorupek to chyba nawet w tych sklepach nie znajdziesz :)

Gość rozmstanika
Dziekuję. Mam nadzieje że cos sobie doapsuje, ale to za miesiąc dopiero w momencie gdy będę mieć pieniądze na to. Chciałabym się zmieścic w 300 zł za trzy staniki, czarny, jakiś ciemny i biały lub beżowy

To nie jestem pewna, czy się zmieścisz. Może Ci wystarczyć tylko na dwa. I powiem, że lepiej kupić stanik cielisty niż biały, bo biały prześwituje. Mam jeden biały i praktycznie go nie noszę :)

Gość rozmstanika
No właśnie tez się tego obawiam, a co najgorsze prawie nie nosze jasnych ubrań. Głównie ciemne kolory. A nie kupie tylko dwóch ciemnych staników, bo czasem jasnego tez potrzebuje:/ Z kolei jeden ciemny to troche mało

dziewczyny, pomozcie mi, prosze, bo moj ulubiony sklep bielizniany to "la senza" i staniki od calvina kleina, ale w ani jednym, ani drugim nikt nie potrafi mi pomoc w doborze rozmiaru, na ogol nosze 75D, ale zle sie w takim rozmiarze czuje, normalnie, nie na wdechu mierzac pod biustem mam 75, a biust 87, jaki powinnam nosic rozmiar?

Gość rozmstanika
monia_guziczek jakbys przeczytała co do mnie Głaszczka pisała to byś zauważyła że mam ten sam rozmiar;) czyli 75 pod i 87 ;) Rozmiar to 70C :)

La senza ma dość ciasne staniki, wiec tam możesz szukać czegoś z obwodem 34, ale z wymiarów wychodzi Ci 34A, a nosisz 34D. Coś jest nie tak :P W zwisie ile masz? 32C też możesz popróbować, ale to też mniejsza miska niż 34D...

dziekuje za odpowiedz, rozmstanika- widzialam ten wpis, ale u mnie jest wiekszy problem z rozmiarem, czego zapomnialam dopisac:) głaszczka-wlasnie D jest za duzy, chociaz panie w sklepie zawsze twierdza, ze odpowiedni, ale jak stoje to stanik odstaje od piersi, a jak sie nachylam to mowiac prosto z mostu, widac mi sutki.. a ostatnio zakupilam 36C z la senzy i wlasnie mam go na sobie, odstaje od piersi i maksymalnie sciagniete ramiaczka nadal sa zbyt dlugie moim zdaniem, bo piesi nie sa podtrzymywane, juz nie wiem jakiego rozmiaru i gdzie mam szukac...

Gość rozmstanika
A ja mam jeszcze pytanie. Bo w sumie zwykle kupuje bazarkowy rozmiar 75 - taki "standardowy" i niestety większość staników mimo tego że wydaje się dobra póxniej zostawia ślady w obwodzie. Czego to jest wynikiem? Większy odpada bo mi leci... Boje się że z kupnymi w sklepie będzie podobnie, że jednak bea sie wcinać:/

80C też jest dla Ciebie za duże, nie wiem, czemu one Ci to dają. Zmierz następnym razem 32C, może 32D. To nie ramiączka podtrzymują biust, tylko obwód. Jeżeli zdejmiesz ramiączka, to stanik z Ciebie zleci, a to nie tak ma być. Stanik ma się trzymać na Tobie nawet bez ramiączek. Nie mówię, że miski mają idealnie leżeć po odpięciu czy ściągnięciu ramiączek, ale stanik powinien zostać na miejscu. W La Senzie możesz jak najbardziej szukać, ale 32C. Tylko zawsze wygarniaj. I lepiej trzymaj się La Senzy niż CK. Hm, ja mam zawsze wieczorem odciśnięty obwód i fiszbiny, mimo że stanika cały dzień nie czuję na sobie i nic mnie nie uciska. Może pas obwodu jest za wąski? A może w drugą stronę, za szeroki i przy niskim wzroście sięga za wysoko i wpija się w tłuszczyk. Ale jeżeli Cię nie ciśnie, nie boli, to znaczy, że nie jest za ciasny.

Gość rozmstanika
Dzieki głaszczka, dobrze że jest tutaj ktos kto umie doradzić porządnie. Mam nadzieje że w sklepach jakie podałaś znajde takie osoby i jakies staniki dla siebie. Ale to niestety za miesiąc gdzies:/ Najgorsze są te ceny:/ jak kobiety mają mieć dobrane porzadnie staniki jak ceny są tak kosmiczne:/

wielkie dzieki, strasznie mi pomoglas, jutro ruszam na poszukiwania idealnego stanika, z zapisanymi sugerowanymi przez ciebie rozmiarami! :)

Gość rozmstanika
Monia powodzenia, napisz jak poszło

rozmstanika- nie wiem z jakiego jestes miasta, ale w la senzy w warszawie (nie wiem jak w innych sklepach) masz ogromny wybor stanikow, ktore sa niezlej jakosci, a teraz sa wielkie przeceny, ze juz za 60zl masz duzy wybor biustonoszy, kazdego koloru i wielu krojow, chociaz ja dla siebie nic nie znalazlam, bo nosze raczej bardziej 'wyjsciowe' staniki, takich zwyklych nie lubie, poza wakacyjna przecena tez znajdziesz cos takiego, ze zmiescisz sie w 300zl za 3staniki. mozesz tam kupic taki i za 150zl (elegancki, z najnowszej kolekcji) lub zwykly czy z zeszlych kolekcji za 119-60zl. owocnych poszukiwan:)

Gość rozmstanika
Jestem z Krakowa. Już dostałam listę od Głaszczki sklepów gdzie iśc :) Ale niestety patrzyłam na ich strony i w internecie nie mają po przecenach interesujących mnie rozmiarów. Zreszta też wole coś ładnego i eleganckiego, zawsze to inaczej jak nas z mężem najdzie na coś spontanicznego:p A kobieta w ładnej bieliźnie od razu sie lepiej czuje ;)

Gość rozmstanika
No komplety fajna rzecz ale też 60 zł za stringi nie dam ;)

Gość a ja z kolei zapytam
Ile staników macie? Co ile zmieniacie? Codziennie pierzecie?

Gość wykrakałam
ja mam z 20 staników takich na wyjścia i ze 4 takie które noszę tylko po domu :)

Gość wykrakałam
a jaki rozmiar przy wymiarach 71 pod i 82-83 w biuście?

na stronach niezbyt czesto promocje sa na biezaco, wiec wyrusz sama i poszukaj, w krakowie z tego co sie orientuje (uwielbiam to miasto:) to nie ma la senzy, polecam ci tez bielizne calvina kleina, ktora ja osobiscie kupuje po przecenach, bo 250zl nie zaplace za stanik, szczegolnie, ze jeszcze nie pracuje:), a po przecenie 40zl za majteczki i 90za staniczek, chociaz nie wiem czy jest u was cos jak 'fashion house' z przecenionymi rzeczami roznych marek:) wyrusz na lowy, pochodz po sklepach z bielizna, pomierz, poogladaj, moze odkryjesz jakis super, malo znany sklep i znajdziesz cos dla siebie! moja mama chodzi do pani szyjacej staniki i szyje sobie na zamowienie, ma staniki idealne, jak marzenie, sa swietne, ale 800zl za stanik...:/ a ja z kolei zapytam- dziwne pytanie, ja mam 12stanikow, jeden nosze srednio 2-3 dni (ale nie codziennie, bo nie kazdy do wszystkiego pasuje i do okazji), ale to tez zalezy od pory roku

Gość rozmstanika
Dzięki Monia, popatrze i poszukam. Na pewno zacznę od poleconych przez Głaszczkę sklepów, a dalej zobaczymy:) Co do pytania to ja mam obecnie 5 staników i nosze tez kilka dni, zalezy od pory roku. generalnie nosze ciemne rzeczy więc w trzech czarnych chodze na zmianę, a biały i beżowy głównie w lecie i do białej koszuli. Teraz potrzebuje trzech porządnych a te wyrzucę;) czyli czarny, jakis inny ciemny - może grafit lub zieleń, no i raczej coś w kolorach cielistych