Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pechowa 13stkaaa

jakie trzeba spełniać warunki żeby w pracy dostać tzw 13stke?

Polecane posty

Gość pechowa 13stkaaa

Gość pechowa 13stkaaa
up

Gość agusia23333
pracowac pol roku i nie byc na zwolnieniu lekarskim

Art. 2. 1. Pracownik nabywa prawo do wynagrodzenia rocznego w pełnej wysokości po przepracowaniu u danego pracodawcy całego roku kalendarzowego. 2. Pracownik, który nie przepracował u danego pracodawcy całego roku kalendarzowego nabywa prawo do wynagrodzenia rocznego, w wysokości proporcjonalnej do okresu przepracowanego, pod warunkiem, że okres ten wynosi co najmniej 6 miesięcy. 3. Przepracowanie co najmniej 6 miesięcy warunkujących nabycie prawa do wynagrodzenia rocznego nie jest wymagane w przypadkach: 1) nawiązania stosunku pracy w trakcie roku kalendarzowego z nauczycielem i nauczycielem akademickim zgodnie z organizacją pracy szkoły (szkoły wyższej), 2) zatrudnienia pracownika do pracy sezonowej, jeżeli umowa o pracę została zawarta na sezon trwający nie krócej niż trzy miesiące, 3) powołania pracownika do czynnej służby wojskowej albo do spełnienia obowiązku zastępczej służby poborowych, 4) rozwiązania stosunku pracy w związku z: a) przejściem na emeryturę, rentę szkoleniową albo rentę z tytułu niezdolności do pracy lub świadczenie rehabilitacyjne, b) przeniesieniem służbowym, powołaniem lub wyborem, c) likwidacją pracodawcy albo zmniejszeniem zatrudnienia z przyczyn dotyczących pracodawcy, d) likwidacją jednostki organizacyjnej pracodawcy lub jej reorganizacją, 5) podjęcia zatrudnienia: a) w wyniku przeniesienia służbowego, b) na podstawie powołania lub wyboru, c) w związku z likwidacją poprzedniego pracodawcy albo ze zmniejszeniem zatrudnienia z przyczyn dotyczących tego pracodawcy, d) w związku z likwidacją jednostki organizacyjnej poprzedniego pracodawcy lub jej reorganizacją, e) po zwolnieniu z czynnej służby wojskowej albo po spełnieniu obowiązku zastępczej służby poborowych, 6) korzystania: a) z urlopu wychowawczego, b) z urlopu dla poratowania zdrowia, c) przez nauczyciela lub nauczyciela akademickiego z urlopu do celów naukowych, artystycznych lub kształcenia zawodowego, 7) wygaśnięcia stosunku pracy w związku ze śmiercią pracownika. Art. 3. Pracownik nie nabywa prawa do wynagrodzenia rocznego w przypadkach: 1) nie usprawiedliwionej nieobecności w pracy trwającej dłużej niż dwa dni, 2) stawienia się do pracy lub przebywania w pracy w stanie nietrzeźwości, 3) wymierzenia pracownikowi kary dyscyplinarnej wydalenia z pracy lub ze służby, 4) rozwiązania umowy o pracę bez wypowiedzenia z winy pracownika.

I na zwolnieniu można być, to nie ma nic do rzeczy, za okres zwolnienia nie będzie naliczona.

Gość agusia23333
zaczelam prace w czerwcu dostalam umowe na pol roku i jakos dostalam 13!

Gość a jaaaaaaa
agusia ale o co się czepiasz? bo też nie rozumiem :O

Gość niefryzjerkaaa
a jesli ja mam taki przypadek ze pracije teraz do konca miesiaca pózniej miesiac na umowe zlecenia i od pażdziernika znowu umowa na rok i wszystko u tego samego pracodawcy to bedzie sie nalezało?

Gość a jaaaaaaa
tak bo masz przeciez te poł roku przepracowane

Gość niefryzjerkaaa
moze zaznacze ze pracuje juz tu od roku

Gość agusia23333
nie czepiam sie

Gość niefryzjerkaaa
bałam się ze własnie ten miesiac na umowe zlecenia mi przeszkodzi w dostaniu 13 stki

Gość a jaaaaaaa
niefryzjerkaaa - no własnie - nie podałas od kiedy pracujersz. Nadal uważam że tak agusia ok

Gość a jaaaaaaa
zwróć uwagę że 13 -tka nalezy sie za rok poprzedni a nie ten w którym masz umowę zlecenie

Gość lalazmaja2
jak masz umowe ZLECENIE to wogole 13 nie powinnas dostac. Popoytaj u ciebie w pracy kolezanek jak u was jest a nie tu.

Chcesz dorobic??? Zostań dystrybutorem FM GROUP marza z każdego produktu to 43% PRZYKŁAD - PRODUKT ZA 54.75 ------ 18 ZL ZYSKU -180 PKT PRZESYLKA ZA DARMO (PERFUM ZA 54.75 MA 30PKT -naprawde duzo, czyli wystarczy takich 6 aby nie placic nic - wpisowe 0zl W swojej ofercie mamy: - REWELACYJNE ŚRODKI CZYSTOŚCI( zawieszki zapachowe, preparat do mebli,do ekranów,odtłuszczacz itp -PERFUMY O ZAPACHACH ORGINALNYCH PERFUM (Lacoste,Hugo Boss,Gorgio Armani itp.) -KOSMETYKI Nie bój się spróbować to cie nic nie kosztuje, a marza jest naprawde duza, produkty sprzedaja sie rewelacyjnie, moge sobie porównac bo jestem rowniez w oriflame ale FM GROUP daje o wielkie większe możliwości , Sama ustalasz sobie czas pracy, masz znajomych rodzine ktorzy moga u ciebie zamawiac , wiec przy okazji możesz troche dorobic. Ja mam 500,600 zl miesięcznie plus prowizja z grupy. chetnie ci pomoge Gg 25693745

Gość a jaaaaaaa
podaj datę zatrudnienia bo robi się zamieszanie

Gość niefryzjerkaaa
nie no ja mam normalną umowe 2Xpół roku teraz mam dostac na miesiac bo wiadomo kryzys umowe zlecenia a od ażdziernika umowe na kolejny rok.

Gość a jaaaaaaa
dobra od roku ale ważne jest od jakiego miesiąca??? bo jak od wrzesnia to 13 sie n nalezy bo przepracowałaś wymagany okresu 6 miesięcy. Czyli od stycznia 2010 do sierpnia 2010 więc 13 dostaniesz w przyszłym roku za ten rok kumasz?

Gość SUNIA - córeczka małpiatki
Marnowanie naszych podatków na nierobów i darmozjadów!

Gość a jaaaaaaa
wróć bład :( pierwszego zdania nie czytaj :D coś mi się przyplątało :O

Gość niefryzjerkaaa
wiec pracuje od początku sierpnia 2009 teraz w lutym nie dostałam 13 i dla tego pytam na co moge liczyc w nastepnym roku czy czasem ta przerwa w umowie nie bedzie problemem

Gość a jaaaaaaa
miało być ... do września...

Gość a jaaaaaaa
od sierpnia do grudnia 2009 - 13 nie dostałaś :) a teraz mówimy o roku 2010 wiec styczeń do sierpień jest 8 miesiecy wiec dostaniesz 13 za 8 miesięcy potem masz przerwę na um zlecenie i za umowe po umowei zlecenie do końca roku nie dostaniesz za ten czas

Gość niefryzjerkaaa
ok czyli troszke kasy przepadnie szkoda no ale zawsze coś tam dostane i to mnie cieszy:) dziekuje za pomoc:)