Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anettttka76

Pomóżcie - czop śluzowy czy nie ? 37tc?

Polecane posty

Gość anettttka76

Dzisiaj zauwazylam rano jakis taki malenki kawałek przezroczysty i galaretowaty, na pewno to nie była zwykla wydzielina. Nie wiem czy to czop sluzowy? krwia nie bylo wogóle podbarwione i bylo tego mało - no taki kawałek jak paznokiec...no nie wiem czy to po kawałku sie oddziela czy jak? jak jest czop to wiecej tego jest? mialyscie cos takiego, ile czasu do porodu to mialyscie? cokolwiek prosze jakies rady...skurczów nie mam, bóle takie delikatne miesiaczkowe jakby ale słabiutkie, wiec to chyba nie skurcze...no moja pierwsza ciaza i nie wiem wystraszylam sie tym....do lekarza jade jutro ale wole zapytac moze ktos podpowie cokolwiek?

Gość Ja miałam podobnie......
Mi coś w tym rodzaju wypadło w 36tc. Z tym, że było większe, jak pół małego palca. Dzwoniłam do lekarza, powiedział że to prawdopodobnie fragment czopa i że to o niczym nie świadczy, tylko że drogi rodne powolutku przygowują się na finał. Urodziłam w 42tc, poród był wywoływany bo nic się samo nie zaczęło. Także nie martw się :)

Gość Ja miałam podobnie......
Acha, cały czop jest spory, to taki porządny "glut", u Ciebie była ew. jego malutka część