Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxevelinexd

BLIZNA JAK SIĘ POZBYĆ BLIZNY ?! I CZY ZEJDZIE !?

Polecane posty

Gość xxevelinexd

niecały miesiąc temu uderzyłam się o kant blachy . oczywiście zrobił się strup, ale ja go rozdrapywałam i blizna nie do końca się wygoiła. Jest lekko wypukła i znajduje się przy łokciu na zgięciu ręki. proszę pomóżcie.

Gość Steella
może kup sobie jakąś maść na blizny. Ja używałam "dermatix" ale to na bliznę po operacji a maść była b. droga (ale też b. dobra). są też różne inne tańsze do wyboru.

Gość ALA__80
Ja mogę polecić Emofix. To jest maść, która zatrzymuje krew i przyspiesza gojenie, a przy tym minimalizuje ryzyko blizny. Nie wiem czy nie jest za późno bo to się powinno od razu po skaleczeniu smarować ale możesz spróbować

witam:) ja mam trzy blizny pooperacyjne (2 spore) na kostce nogi (po obu stronach) chyba wyrażam sie nieanatomcznie ale mam nadzieje ze zrozumiecie:) polecono mi dwa sposoby: No-scar do kupienia w aptece i naświetlanie lampą Bioptron. na razie niczego jeszcze nie próbowałam, czekam na kolejną operacje i ponowne rozciecie skóry- wtedy bede sie ratować... wyglada to paskudnie i jest w miejscu nie do ukrycia w lecie, w dodatku kuleje a noga puchnie ale... nie mam siły sie przejmowac przesadnie, tylko czasem mi sie łezka w oku zakręci ze nigdy już nie będe miała takiej nożki jak wcześniej.. lampe mam zamiar pożyczyć od cioci która uważa ją za panaceum na swoje rozliczne bolączki- moze jakoś sie z nią rozstanie na czas mojego leczenia:P na razie pilnuje zeby tata wyświadczał jej różne uprzejmości- będzie miała dług wdzięcznośći:P aha i jeżeli nie bedzie przeciwskazań to za bliżnie po zewnętrzej stronie zrobie sobie tatuaż