Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaffee

Wpuścic teściową do swojego życia?

Polecane posty

Gość Kaffee

Co waszym zdaniem jest lepsze zostawić dziecko z nianią czy z którąś z babć? Moja koleżanka twierdzi, że lepiej z nianią, oczywiście jeśli kogoś stać, bo od niani można wymagać, bo niania nie rozpuszcza dziecka i niania to pracownik, a małżeństwu nie służy częsta obecność jednej z mam w domu. Ja nie wiem na co się zdecydować. Jestem po ulopie maciezynskim i wracam na razie na 3/4 etatu do pracy i nie wiem jaką decyzje podjąć...

Gość lepsza niania
jak masz kase na nianke to bierz nianke, ja nawet zmoja mama srednio wytrzymywalam, a co dopiero z tesciowa. do tego rozpiescily mi dziecko i potem byla mama niedobra, babcia cacy!!!!!!!!!!

Gość licz się z tym
że się teściowa będzie panoszyć po Twojej chacie. Chyba, że babka w porzo.

Gość aneczkaaax
Ja raczej bym nie chciała ani mamy ani teściowej, tylko w ostateczności...bo na każdym kroku byłoby pouczanie, komentarze...

Jeśli stać cię na nianię - to tylko niania. Moje małe dzieci pilnuje mama, ale mimo że są jeszcze malutkie, zaczyna je rozpuszczać. Dlatego mam zamiar wynająć nianię. Może rozejrzę się w jakiejś agencji, jeśli coś takiego jest albo dam ogłoszenie w budynku pedagogiki - taka studentka zaoczna chętnie dorobi sobie opieką nad dziećmi.

Gość szyszka90
zalezy ktora z matek, ale albo Ty labo Twój mąż bedziecie miec przechlapane, wolałabym nianię:)

Gość lucja ;)))
jak tak mówisz to wydaje się ze rzeczywiście niania lepsza. ale z drugiej strony babcia to babcia, jak już się zajmuje dzieckiem to potem jest tez w każdej sytuacji awaryjnej, a niania to wiadomo nie zawsze może. Babcia zgodzi się przyjść o nietypowowej godzinie, zostac z dzieciakami na weekend jak gdzie z mezem chcemy sami wyjechac, a czasem po porstu trzeba. Przeczytaj sobie http://blog.smyk.com/2010/07/odrobina-zdrowego-egoizmu/ w takich sytuacjach babcia jest niezastapiona, a żeby nie było dziwnych sytuacji trzeba wyznaczyc sobie po prostu jakies reguly, np. babcia siedzi z dzieckiem, ale to ja piore, sprzątam i gotuje w moim domu. to wazne.