Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dżasminka1989

PIENIĄDZE jako prezent... jak i kiedy?

Polecane posty

Cześć W sobotę idę na wesele do rodziny mojej mamy. Młodzi zażyczyli sobie zamiast kwiatów książki, więc kupiliśmy nowoczesną i okazałą książkę kucharską. A jako prezent chcemy dać pieniądze, bo wiadomo - wydadzą na co chcą, no i wywiad przeprowadzony z rodziną też wskazywał, że wolą kasę ;) Doradźcie mi - czy kopertę z pieniędzmi włożyć do książki? I czy ma to być ta sama koperta, w której są życzenia? Kiedy dać pieniądze? Jestem laikiem w sprawie wesel, więc proszę Was o radę.

Prezent - książkę i kasę dałabym od razu przy składaniu życzeń.Kopertę po prostu bym położyła na książce.Zawsze do koperty wkładam kartkę z życzeniami + kasa.

Gość ejbisi
Absolutnie nie wkladaj koperty do ksiazki bo sie zgubi/wypadnie/zapomna o niej. Są dwie opcje, mozesz albo dać razem z ksiazka koperte przed kosciolem, albo przed kosciolem ksiazke a koperte na sali weselnej. Bardziej popularna jest pierwsza opcja.

Osobno daj ksiazke i osobno koperte z karta z zyczeniami. Bedziesz miala pewnosc, ze kasa nigdzie nie zginie, bo PM przewaznie trzymaja gdzies koperty osobno. U nas w regionie jest zwyczaj dawania wszystkich prezentow pod kosciolem/usc.

Nie wkładaj koperty z pieniędzmi do książki, bo gdzieś wypadnie albo odnajdą ją po jakimś czasie. Do koperty dołącz kartkę z życzeniami i się podpisz, żeby było wiadomo od kogo. Najlepiej dać książkę i kopertę w czasie życzeń po mszy. Nie ma nic gorszego niż stado gości ganiających Parę Młodych na weselu w celu wręczenia im prezentu. Wtedy każdy daje o innej porze, robi się zamieszanie, bo ciągle trzeba te koperty gdzieś chowac itd.

Bardzo Wam dziękuję za rady :) Zrobię tak jak mówicie - książka zapakowana osobno z dedykacją na ładnej kartce, a osobno koperta z pieniędzmi i życzeniami na kartce nawiązującej do tej w książce. Będę patrzeć co inni robią i kiedy wręczają ;] Miłego weekendu, ja będę balować na weselu ;]