Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stokrotka433

Zmiana z brazu na blond

Polecane posty

Gość stokrotka433

Witam. Mam taka prośbe a mianowicie prosze o rade jak pofarbowac włosy teraz mam ciemno brązowe a chcę zmieic na blond tylko niewiem jak?:/ Mianowicie boje się uzyć rozjaśniacza bo bede miec siano a moje włosy juz i tak sa zniszczone od prostownicy troche;/równiez boję sie nałożyc zwykłą blond farbe bo może wyjść żółty lub rudy:/ Aktualny kolor nie jest moim naturalnym. Myślałam o baleyage ale on podobno juz nie jest modny:/ Czy ktoś już robił taki zabieg i mógły mi powiedieć jak? Co mam zrobić? Jak przefarbować włosy? pomóżcie!!!

wydaje mi sie, że nie uzyskasz jednolitego, ładnego koloru. nie farbuj sama idź do fryzjera.

Gość stokrotka433
Moja kuzynka jest fryzjerka i to ona mi bedzie włosy farbować. Sama nigdy

no to ona chyba najlepiej bedzie wiedziec. ale z farbowanego brązu cięzko bedzie uzyskac ładny kolor bez rozjasniacza, chyba nierealne

Gość Steella
też chciałabym przejść na blond z bronzu ale fryzjerka mi odradziła bo raczej nic dobrego z tego nie wyniknie 😭.Miałam też farbowane włosy i mam teraz odrosty-trzeba by było zrobic dekoloryzację rozjasniaczem ale jest duze prawdopodobienstwo ze tam gdzie lezy farba wyjdzie inny kolor niz tam gdzie juz są odrosty. Już raz miałam taką sytuację i dziękuję bardzo-wtedy miałam rozjaśniacz nakładany trzy razy w ciągu dwóch dni bo po pierwszej dekoloryzacji wyszły mi rude włosy na koncówkach!! (tam gdzie wczesniej lezała farba). Miałam tak włosy wyniszczone ze ledwo je doprowadziłam do takiego (w miarę normalnego) stanu jak mam teraz. I boję się z powrotem to popsuć. Także lepiej radzę Ci się dobrze zastanowić i zrobić to z głową.

Gość Steella
persymona ale czy myślisz ze wtedy uniknie się tego niewypału trzech różnych kolorów na głowie? nie chce wyglądac jak down...:D

Gość stokrotka433
Chcę przejść na blond bo w aktualnych wlosacj jestem "nijaka" a co powiecie na baleyage w kolorach 2 kolory blond ale różne i jeszcze jeden ale ciemniejszy? Mam 17 lat wiec niewiem czy mi bedzie pasowac:/

Balejaz albo pasemka.Innej rady nie ma.A skoro balejaz niemodny,to czemu ciagle widze kobiety z balejazem?I zawsze w salonie jest "w cenie".

Gość Steella
stokrotka a dawno farbowałaś włosy na ten bronz? czy masz odrosty? i jaką farbą farbowałaś? palette czy jakąś inną? bo palette jest podobno najciężej zmyć.

Będzie niewypał dwóch kolorów :D Jeżeli Twoja kuzynka ma wprawną rękę, to powinno to dobrze wyglądać, tzn w miarę naturalnie.

Gość stokrotka433
Farbowałam ostatniego dnia maja i mam juz odrosty. Nie pamietam jaką farba. Kuzynka nie wiem czy ma wprawe bo zawsze mi całe włosy na ciemno farbowała czyli na mój czekoladowy braz:/ i było ok ale niewiem czy mi dobrze zmieni na blond. A o baleyage czytałam w necie ze jest nie modny ale chyba się na niego zdecyduje.

Gość stokrotka433
Farba chyba była palette:/ jestem na 99% tego pewna

Gość stokrotka433
A jakie kolory radzicie do baleyage? Prosze o jasne kolory bo chce stopniowoprzejsc na blond

Gość stokrotka433
Nie jestem za pasemkami:/

Gość stokrotka433
Wiem ale nie chce pasemki

Gość stokrotka433
Tylko ze na pasemkach bedzie widac bardziej odrosty:/

Gość piczkaxxxxxxxx
no no znam te eksperymenty z blondami , najbezpieczniej bedzie zrobic pasemka ale duzo cieńkich u mnie w miejscowosci to wiekszosc dziewczyn miało przygody z blondem , w zdecydowanej wiekszosci nieudane , taka dziewczyna sliczna brunetka zapragnela blondu no i niewiele czasu minelo (tydzien czy dwa ) i z powrotem jest brunetką . dobrze sie zastanow zanim sie zdecydujesz zniszczyc sobie wlosy tak bardzo jesli kuzynka jest fryzjerka to niech sciagnie ci pigment z calych wlosow i nałozy kolor

Gość stokrotka433
A może postawie na pasemke ale by było jej duzo

Gość piczkaxxxxxxxx
pasemkE ha ha zawsze mnie to smieszy :P to sa pasemka a nie to jest pasemka :P

Gość stokrotka433
A co ja sprawdzian pisze?

Gość M.W.M
rozjasniaj sobie dodatkowo polecam sposob z szamponem przeciwłupieżowym:)

Gość stokrotka433
A mozesz dokładniej napisac o co ci chodzi?

Gość M.W.M
nakładasz szampon przeciwłupieżowy na całe włosy i zostawiasz na jakieś pół godziny i pigment się zmywa:) może nie spektakularnie ale efekty są, poza tym zależy czy farbowałaś farbą czy szamponem robiłaś jak Palette to klapa:(

z pl;ynem do mycia naczyn tez tak samo dziala tylko trzeba potem uzyc odzywki bo wlosy sa suche