Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość huston mamy problem

jak przekonac chorą osobe żeby się leczyła?

Polecane posty

Gość huston mamy problem

Dzień dobry chciałam was się poradzić.Mam znajomą którą życie bardzo doświadczyło-ma ciężką astme ląduje w szpitalu nawet kilka razy na tydzień,ciągle jest na lekach a ostatnio wykryto u niej jeszcze inną chorobe-tzn podejrzenie białaczki jej krew się dosłownie rozpada i trzeba robić transfuzje co kilka dni.Wyniki badań nie są dokładne i w celu rozwiania wątpliwości chcą ją zabrać do innego szpitala.OIna jednak jest w takim dołku że niechce już wiedzieć co jej jest i chce się wypisać.Naprawde nie wiem jak ją przekonać żeby została -jak się wypisze ze szpitala to bedzie dla niej niebezpieczne..Dodam że na rodzine nie ma co liczyć są tak pochłonięci sobą że mają ją i jej choroby gdzieś..

ja myślę że powinnaś porozmawiać z jej lekarzem prowadzącym o całej sytuacji i jej stanie psychicznym ....jakiś psycholog powinien się nią zająć ...bo Ty sama nie dasz rady dać jej motywacji do walki

Gość huston mamy problem
No w sumie to jest myśl tylko nie wiem gdzie ona jest dokladnie a jak zaczne ja wypytywac o jej lekarzy to sie kapnie ze coś się dzieje i nie powie nic eh