Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wymarzona książka

Oczekuję od was rady w pewnej kwestii.

Polecane posty

Gość wymarzona książka

Mam już takie małe zboczenie, że często przed snem wymyślam sobie różne scenariusze filmowe, czy piszę w myślach książki :D Ostatnio wymyśliłam coś, że tak się wyrażę genialnego. Stwierdziłam, że przydałoby się to przenieść do rzeczywistości. Jednak... Zdałam sobie sprawę, że nie będę w stanie tego dobrze napisać i gdybym to zrobiła zmarnowałabym jedynie taki świetny pomysł. Potrafię pisać jedynie jakieś głupie i zabawne pewnie tylko dla mnie :D historyjki i opowiadania. Za co bym się nie zabrała to wychodzi z tego komedia. Moja wymarzona powieść jest dziełem psychologicznym... Myślicie, że warto spróbować i zmarnować? Czy może ćwicząc na czymś innym bym się wprawiła w pisaniu (w co trochę wątpię) A może... Sprzedać komuś ten pomysł? :P

Gość wymarzona książka
?

Gość możesz spróbować sprzedać
najpierw napisz - od pomysłu do stworzenia dzieła jest długa droga. Po drugie: najłatwiej dostępnym miejscem dla młodych twórców jest internet - możesz w nim zamieścić swoje dziełko i liczyć, że ktoś je odkryje. Drugim takim miejscem są czasopisma literackie i artystyczne, gdzie możesz całość lub część opublikować i otrzymasz za to jakieś tam honorarium. Warto zainteresować się rozmaitymi konkursami literackimi, w których nagrodą jest publikacja (masz pewność, że redakcja przynajmniej przeczyta).

Gość wymarzona książka
Tylko właśnie najbardziej obawiam się zmarnowania tego pomysłu. Gdybym miała to napisać byłoby to rzuceniem się na głęboką wodę.

no to się rzucaj :-) od czegoś musisz zacząć stephena kinga to z ciebie od razu nie będzie ale i jemu napisanie powieści zajmuje nieraz 6 lat :-D