Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia roczniaka o

Menu na roczek na słodko czy tradycyjnie?

Polecane posty

Gość mamusia roczniaka o

Chciałabym zrobić urodzinki dziecka na słodko a nie tradycyjnie wg mnie jest to impreza dla dzieci a nie dorosłych jak czytam inne fora to :kapusta, barszcz, żurek, klopsy, pierś itp itd a ja chciałabym na słodko z myślą o dzieciach jakie menu przygotować? Mam kilka pomysłów ale chętnie poznam Wasze ;)

No wiesz, to zalezy U nas na roczku procz mojej corki bylo dwoje dzieci-w wieku 4 lat. Przyjehal natomiast chrzestny i chrzestna corki-oboje maja do nas ponad 100km, wiec nie wypadalo mi ich przyjac tortem i ciastkami.

Gość A jak dla dziecka to konieczni
'na słodko'? Po co maluchowi niemal od urodzenia wpajać złe wzorce? Jak dla dziecka to może by tak owocowo-warzywnie?

Gość ja mam tylko 1 dziecko
i więcej mieć nie mogę. ze względu na to, że mamy zaprosić po 2 rodzeństwa, chrzestnych i dziadków dziecka wyjdzie nam 17 osób. robię 2sałatki,5rodzajów mięs po trochu, frytki, chlebek, wędlinka,pomidorek,napoje,kilka kostek ciasta,tort,szampan,winko,dobra wódka (odrobinę). u nas jest taka tradycja, że 1. urodziny obchodzi się hucznie, potem komunia, 18stka, ślub, nie mam pojęcia co możesz zrobić na słodko. moja mała słodkiego nie je, więcej dzieci nie będzie, bo musielibyśmy wtedy ich 10 zaprosić. powodzenia

To zależy ile będzie dzieci i w jakim wieku, bo jeśli dwoje czy troje na dodatek bardzo małych to raczej wiele z tego radości nie będą miały. Ale jeśli więcej to możesz zrobić tradycyjne rzeczy ale w śmiesznych kształtach na przykład. Na urodziny dziecka mojej Przyjaciółki robiłyśmy schabowe w kształtach gwiazdek, księżyca itp. wycinałyśmy foremkami od pierniczków :D Tak samo możesz zrobić z innymi rzeczami (mięsem w galarecie, szynką, serem). Wielkim powodzeniem cieszyła się baaardzo kolorowa sałatka owocowa, kanapki z oczami, nosami i ustami zrobionymi z sera, ogórków, pomidorów i innych warzyw. A dla dorosłych zawsze było normalne jedzenie, no oczywiście poza tortem.

Gość mamusia roczniaka o
dziękuje chcodziło mi o to żeby było jak najwięcej warzyw i owoców dla dorosłych tort, kawa, ciasto, alkohol, wedlina, przystawki (nie obiad) a dla dzieci owoce, warzywa bedzie 8 dzieciaków w wieku od 1-9lat:)

Aaa, no to możesz trochę "poszaleć". Ja jeszcze robiłam lody z soku owocowego zamrożone w woreczkach na lód, nie wiem w jakim mieście mieszkasz ale jeśli jakieś większe to bez problemu znajdziesz takie w innych kształtach. Były też rurki (zazwyczaj wkładane do deserów) z owocami w środku - konkretnie z jagodami i bananami, najlatwiej dały się wsadzić do środka.

Gość ciezarowkaa25
zależy też ile czasu będzie trwało takie przyjęcie - jak krótko to ok ale jak się rozsiądą wszyscy to napewno zgłodnieją a samymi słodkościami się nie zapchają... troche może być potem głupio że rodzice czy dzieci będą głodne a ty nic niebedziesz miała - także jakieś choć kanapki by się przydały - moga być nawet dziecinne jakieś itd