Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lidia Elen

W sobote robimy z narzeczonym ognisko. CZEKAM NA POMYSŁY

Polecane posty

Gość Lidia Elen

Więc tak w sobote robie impreze na działce. Z tym ze nie jest to impreza typowo młodziezowa, bo będa moi rodzice wiek 42 lata, ciotka z męzem (wiek podobny), rodzice mojego narzeczonego (pod 50tke), bedzie nasze rodzenstwo z os.towarzyszącymi, kilka kuzynek kilkoro znajomych (wiek od 20-35 lat), troche dzieci, policzyłam 27 osób + 7 dzieci. no ogólnie bedą osoby w różnym wieku i tak sie zastanawiam co podac do jedzenia i ogólnie jak to urządzic. Wiadomo gdyby byla to tylko taka mlodziezówka wystarczyłaby kiełbasa i wódka , ale w tym wypadku to jednak za malo. Bedzie napewno ognisko, planowałam zrobic ławki do okola troche krzeselek, rozstawic namiot, postawic kilka stołów po bokach,a na nich jedzenie taki szwedzki stół. I wlasnie co do tego jedzenia no bedzie kiełbasa, chleb jakies ketchupy,sosy, postawie przetwory sloikowe typu ogórki papryka grzybki. zrobie ze 2 ciasta na ten stół, chipsy orzeszki, paluszki to z takich przekąsek. ale powiedzcie co zrobic jeszcze do zjedzenia, może jakis bigos z bialą kiełbaska, moze flaczki cieple, moze zapiekanki na bułkach, moze papryke faszerowaną, koreczki, no poradzcie. z boku jest altanka bedzie gdzie odgrzac. musi byc cos na tych stolach do zjedzenia ze względu na te starsze osoby a poza tym głupio zeby tyle osób ciągle pieczona kielbase jadło. ile tego jedzenia na ok 30osob? w tle wlącze muzyke jest miejsce do tanca. Piszcie kochani swoje pomysly dotyczące jedzenia, musze sie przygotowac bo juz mało czasu zostało

Gość Lidia Elen
ognisko ma byc naszym wspólnym wieczorem kawalersko- panienskim:) nie dopisalam tej waznej wiadomosci

Gość nie wiem nie mówię
papryczki z farszem + może barszczyk z krokietami?

Gość martatata
ja bym postawila na kielbaski normalne i biale (sa boskie z ogniska!), kaszanka, ziemniaki (tez z ogniska), keczupy, sosy itd., czipsy, paluszki, chleb i koniecznie zrob salatki tylko takie lekkie a nie zamulajace bo kielbacha i tak dobrze zamuli zoladek. do tego mozesz trzasnac bigosik i koreczki. do tego ogorki kiszone, papryczki. generalnie zalezy czy chcesz zrobic typowe ognisko czy cos bardziej podchodzacego pod grilla. u mnie np. z racji tego, ze narzeczony nie jest Polakiem instytucja ogniska spotkalaby sie z wielkim 'ale ze co i z czym to sie je?' wiec jesli juz cos to robilabym bardziej grilla. wez tez pod uwage, ze skoro to Wasz wieczor paniensko-kawalerski to Ty i narzeczony raczje powinniscie byc tam goscmi niz organizatorami wiec moze zapedzcie swiadkow do roboty, niech Wam pomoga, przyniosa troche przekasek?

Gość xxxxxxxxyzzzzzz
Zrób proste żarcie, żebys sie nie musiała urobić. Np. chili con carne, lasagne, parę salatek - jakieś 2 lekkie, powiedzmy grecka, mizeria, albo po prostu pokrój warzywa, postaw sos i niech każdy sobie komponuje - i jakieś 2 cieższe, z majonezem - klasyczna jarzynowa, a druga np. z tuńczykiem czy kurczakiem. Kazdy to zje, każdy to zna.