Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dotus1990

problemy z uczelnią wyższą wshe

Polecane posty

Mam taki problem mianowicie zapisałam się na studia bezpłatne niestacjonarne jednak nie dostałam się na nie,byłam na liście rezerwowych i to na dalekim miejscu,więc zapisałam się na studia na inną uczelnię już płatną,zapłaciłam wpisowe i opłatę rekrutacyjną teraz jednak okazało się że dostałam się na tamte i chciałabym zrezygnować z tych płatnych jednak na uczelni mówią że muszę zapłacić 900 zł (kwotę równą pierwszej racie),podobno tak jest w umowie czy można tego jakoś uniknąć,bo to jednak sporo pieniędzy a ja nie byłam tak ani jednego dnia na zajęciach,bardzo proszę o poradę. Zaznaczam że ja nie dostałam kopii umowy i nie wiem jak dokładnie tam jest. Interweniowałam telefonicznie i mnie poinformowali że w umowie jest taka klauzura że jak przed 10 września (czyli terminem pierwszej raty to zapłacę tą kare umowną a jak po 10 września to pierwszą ratę +karę umowną. Co mogę z tym zrobić?

Gość ananwioletta
1. poproś o kopię umowy. Powinnaś ja mieć w drugim egzemplarzu. 2. znam tę uczelnie i niestety możesz zostać bez pieniędzy.... Wiej z niej jak najdalej i jak najszybciej.

a podpisalas umowe jak bylas na rekrutacji? to nic nie mozesz zrobic, nastepnym razem czytaj co podpisujesz

Gość ananwioletta
poza tym czesne dotyczy zajęć - skoro na nich nie byłaś - i rok akademicki sie nie zaczął, nawet nie posiadasz statusu studenta (legitymacji i indeksu również), to nie możesz płacić za zajęcia.

Gość ananwioletta
nawet jeśli w umowie będzie taki krzywdzący zapis, możesz pisać do Rektora o zwrot chociaż części czesnego. WEŹ UMOWĘ! powinnaś ją dostać dla siebie!

wiem że ktoś zaraz napisze że jestem głupia jak but,no ale jestem i tyle,nie myślałam że będę rezygnować z tej uczelni,dali mi coś do podpisania ale mi się wydaje że to nie była umowa,bo pani która tam była powiedziała że 6 września przyślą mi listem decyzję o przyjęciu,więc jeśli dopiero decyzje miałam dostać to czy mogła to być już umowa? a jak dzwonię to mówią że nie mogą mi przesłać tej umowy, więc chyba muszę tam pojechać