Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gftdr

volswagen polo..czy to dobry pomysl na samochod dla kobiet

Polecane posty

Gość gftdr

dla kobiety?stac mnie tylko na taki 9 letni....bo mam 12 tys..dobry pomysl czy moze cos innego?

Gość kierowca polo
w wersji classic jest zayebisty ;) mam już jakiś czas, nic się nie psuje, dużo to nie pali, bagażnik spory, a furka ogólnie mała i wszędzie wlezie ;)

Gość kierowca polo
ale to chyba starsza generacja, o tym nowszym to nic nie wiem :(

Gość gftdr
mertoro a co mogloby byc lepsze??

Gość aha i achh
z tej klasy aut nic nie jest lepsze. Kocham moje polo, jest cudne :)

Gość gftdr
czyli jutro kupuje zastanawiałam sie tez nad 7 letnia corsą

Gość a według mnie
to rewelacyjny wybór - niedawno właśnie za 12tys kupiłam VW POLO z 2000r w dodatku w dieslu i jestem zachwycona - pali malutko, żadnych problemów nie sprawia a przede wszystim REWELACYJNIE się go prowadzi - jeżdzilam kilkoma samochodami i szczerze mogę powiedziec ze dla kobiety to idealny wybór - mieszkam w Warszawie i dopiero tym autem odważyłam się wyjechać na miasto - wczesniej prowadziłam tylko poza Warszawą - na takich drobnych drogach :) co najsmieszniejsze juz od kilku osób słyszalam ze VW POLO mają cos w sobie ze tak łatwo je się prowadzi, nawet w porownaniu z innymi małymi autami ze swojej klasy typu opel corsa itd także ja SZCZERZE POLECAM! Ł=

Wieśwagen jest bardzo przereklamowany i jakość wykonania, a co się z tym wiąże usterkowość ma się nijak do wygórowanej ceny. Polecam hondę, mazdę, toyotę.

Gość a według mnie
Mertoro - z tym akurat się zgadzam - WV czi wieśwageny :) jak wolisz :) są przereklamowane, szczególnie w Polsce ale nie zmienia to faktu że POLO dla kobiety jest idealny - napewno bije konkurencję w swojej klasie... A co do usterkowości - jak dbasz tak masz - ja akurat nie narzekam :)

Mam samochód innej marki ze stajni VW, właśnie w silnik diesel VW, ale rewelacji nie ma, samochody które wymieniłem są znacznie lepsze.

Gość a według mnie
Zależy w jakiej klasie - może i większe tak :) Poza tym moje zdanie jest takie że VW mimo ze przereklamowany - jak się nie spodoba to w Polsce ta marka jest na tyle porządana że sprzeda się na pniu, a z hondą czy mazdą może być problem :) podobnie z ewentualnymi naprawami - o częsci łatwo, prosta konstrukcja, każdy warsztat naprawi :) anyway - dla kobiety POLO idealne, chyba że szuka się wiekszego autka :) każdy samochod ma swoje wady i zalety :)

Gość ja tez rozwazam polo
Mam zamiar w ciagu kilku tygodni kupic swoj pierwszy samochod, i najpowazniej mysle wlasnie o VW Polo. Znam kilka osob, ktore sa posiadaczami VW roznych modeli ale wszystkie z tych starszych, i nikt z nich nie narzeka na usterki itd. Nie znam sie na tym a zalezy mi na tym, zeby auto bylo tanie w uzytkowaniu, i zastanawiam sie co wyjdzie lepiej: czy 1.9 diesel czy 1.4 lub 1.6 benzyniak. moze ktos doradzi?

vw jak to vw, finezji w nim nie ma za wiele (choc to kwestia gustu) ale w zamian awaryjnosc i cena czesci bardzo niska. Mozesz jeszcze popatrzecz na seata ibize, to polo ale w innym opakowaniu. Mozesz tez pomyslec nad jakims civiciem (honda dobra jest), ew oplem corsa (ale jest dosc ciasna), moze audi a3 (za 12tys cos by sie znalazlo), golfem IV (znow vw, ale troche szersze niz polo). Nie pchaj sie w jakies mniej znane marki, bo bedzie problem nie tylko z cena czesci ale czasem nawet z ich znalezieniem badz mechanikiem (zwlaszcza jesli mieszkasz w mniejszym miescie). I, na Boga, nie kupuj nic francuskiego!

Gość ja by chciała Toyote
Yaris ale kasy brak

Gość Małe auta są beznadziejne
Co to za różnicowanie - samochód dla kobiety, samochód dla mężczyzny? Bez sensu. Baby mają jakieś durne przekonanie, że mały samochód lepiej się prowadzi. Jeździłam kiedyś polówką. I jeździłam też innymi małymi samochodami - Corsa, Yaris. A potem przesiadłam się na duże (Land Rover Discovery II) i wiem, że nigdy w życiu nie wrócę do tych wypierdków. Polecam większe samochody - większy komfort jazdy i bezpieczeństwo.

Polecam większe samochody - większy komfort jazdy i bezpieczeństwo." nie każdy ma predyspozycje by zaraz po zdanym egzaminie na prawo jazdy zasiadać w limuzynę :) weź to pod uwagę

Gość rencista z miasta.
ja kupiłem polówke 99 rok 5-cio drzwiowa silnikiem 1.4 benzyna fajne autko zrywne łatwe w naprawie wymienilem z tylu amortyzatory swiece kable i rozrzad olej silnikowy i przekladniowy filtry a mam nadzieje ze pojedzie sobie jakis czas. Nie kupuj polówki z silnikiem 1.0 na miasto jeszcze ujdzie ale na trasie troche słaby silnik

yarisa to tylko od kogos znajomego bym kupowal, bo jak trafi sie na taki po elce, to powodzenia...

a jakie cechy charakterystyczne posiada samochod dla kobiet? podswietlane lusterko, tytanowe zderzaki, detektor pieszych? bo nie bardzo wiem czym sie kierujesz autorko podczas zakupu

a jakie cechy charakterystyczne posiada samochod dla kobiet?" koniecznie musi miec podgrzewane fotele lustereczka w osłonach przeciwsłonecznych,duże lusterko wsteczne no i najlepiej jakby był w kolorze różu :P

Gość ja tez mam podobnie
ja też myslę o nowym samochodzie, co myślicie o alfie romeo 147 ??

Gość do Mertoro
Co sądzisz o VW Touaregu ?

co myślicie o alfie romeo 147 ??" jak ci się podoba to bierz :) osobiscie te auta mnie odpychają

"koniecznie musi miec podgrzewane fotele" - w takim razie jazda bez meskich pasazerow po przegrzanie przymiotów im nie sluzy

czizas jest taka funkcja w samochodach że każdy fotel z osobna jest podgrzewany :P nie musisz rezygnowac z mężczyzn w samochodzie :P

"czizas jest taka funkcja w samochodach że każdy fotel z osobna jest podgrzewany nie musisz rezygnowac z mężczyzn w samochodzie" hahahah ufff, juz sie balam ze pozostaja jedynie tylne siedzenia :)

juz sie balam ze pozostaja jedynie tylne siedzenia" tylne siedzenia sama sobie podgrzejesz .... z tym mężczyzną :P