Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuo.!

Kolczyk w pępku...łaaa,pomocyyyy!

Polecane posty

Gość Zuo.!

Witam wszystkich ;) przepraszam bardzo,czy jest tu ktoś kto zna się na piercingu? tzn,mój problem jest taki iż prawie 7 miesięcy temu przebiłam pępek, a dokładniej zrobiła to kosmetyczka, w dobrym salonie, kolczykiem ze stali chirurgicznej. Wszystko byłoby w porządku,własciwie po 'zabiegu" brzusio mnie nie bolał,normalnie chodziłam, tylko z bandażem przez parę dni,gdyż rana strasznie krwawiła. więc zgodnie z zaleceniami kosmetyczki przemywałam wodą utlenioną ,a następnie tribiotykiem czy czymś podobnym z apteki:) kłopoty zaczęły się po 4 miesiacach,wczesniej miałam nadzieję że wszystko będzie dobrze. zawsze chciałam mieć kolczyk w pępku,odkąd pamiętam,i kiedy kumpela powiedziała że zwykle goi się ok poł roku,cierpliwie czekałam. jednak po 4 miesiacach w miejscu gdzie jest kolczyk pojawiły się takie bolesne gulki wypełnione ropą,takie które czasami pojawiają się od razu po przebiciu pępka. strasznie bolało, przemywałam to solą fizjologiczną bo na jakimś forum przeczytałam iż wodą utlenioną czy spirytusem nie można, w końcu tak jakby ta gulka pękła i ropa wypłynęła.Wtedy przestało boleć,i niby się zagoiło,na jakiś tydzień,dwa.. i mój problem jest taki. te bolesne "gulki" pojawiają się co ok 2 tygodnie,potem znikają i pępuś znowu jest zdrowy... często też ropieje,boli...poszłam z tym do lekarza, pani doktor powiedziała iż jestem uczulona na stal chirurgiczną i powinnam wyjąć kolczyk.. Nie byłam do tego zdolna.po pierwsze,bolało, a po drugie nie chciałam.:( to było moje marzenie w pewnym sensie...i 5 miesiecy się męczyłam z nadzieją że w końcu się zagoi i będzie dobrze.. więc,mam wielką prośbę...jako ze już 7 miesięcy od przebicia,postanowiłam zmienić kolczyk tzn na jakiś antyalergiczny. i kiedy będzie wygojony,tzn nie będzie gulki,wyjmę go i włozę jakiś specjalny.. tylko,własnie..jaki? na srebro niestety tez jestem raczej uczulona,nie mogę nosić kolczyków w uszach,ani naszyjników.. przeczytałam że istnieją jakies akrylowe kolczyki, i jakieś z materiału o nazwie "Bioflex".i jest jeszcze tytan,ale on podobno uczula,prawda? ..wie ktoś może czy faktycznie mogłabym nosić któryś z nich,tzn, żeby rana się zagoiła i już nie bolał mnie pępek? jeśli tak,to macie może jakąś sprawdzoną stronę internetową gdzie mozna go kupić? bo nie za bardzo wiem gdzie u mnie w mieście można dostać "specjalne" kolczyki ... Dodam,ze pępek nie boli zawsze,tylko często powstają te gulki od stali chirurgicznej,a nie chcę wyjąć na zawsze kolczyka,będzie wtedy nieładna blizna bo pani kosmetyczka przebiła krzywo.:(, poza tym marzy mi się taki normalny brzuszek... proszę o pomoc i z góry dziękuję..:))

Gość Zuo.!
Własnie myślałam,jednak przeszukałam internet i znalazłam tylko z tego bioflexu i akrylu oraz tytanu.. nic z gumy i plastyku...

Idz do studia tatauzu i pircingu i tam zapytaj: powinni miec, jesli nie maja napewno beda w stanie Ci zamowic:) Ogolnie to przebijac cokolwiek procz uszu powinno sie wlasnie w atkich studiach nie u kosmetyczek bo te baby zazwyczaj nie wiedza co robia koncza dwu dniowy kurs i pozniej odwalaja kaszane:p

Gość Zuo.!
Noo własnie wiesz, u niej przebijały moje kumpele,widać że renomowany salon,sterylne narzędzia,czyściutko,jakieś certyfikaty mi pokazywała babka...ogólnie wzbudziło to moje zaufanie no ale niestety,krzywo przebiła, a teraz się paskudzi. . . chociaż pewnie to przez uczulenie :|

Gość jaaaa pierrdooolę
pępuś... brzusio... :O:O:O:O:O

Jesli masz uczulenie na metale obawiam sie ze to tez bedzie Cie podrazniac. Poszukaj plastikowego banana albo gumowego plus oczywiscie plastikowe kulki

Gość mnie babrało się 6 miesiecy
w końcu wkurzyłam się i założyłam zwykłe srebrne kółko, takie by można je było obracać konsekwentnei 2 razy dziennie przemywałam spirytusem lub wodą utlenioną, zalepiałam plastrem by się kolczyk nei haczył od swetrów, bluzek od 10 lat nie mam problemu z kolczykiem, teraz noszę zwykłe złote kółko, takie jakie się nosi w uchu, o średnicy 1 cm

http://www.google.co.uk/imgres?imgurl=http://www.wildcat.pl/sklep/pics/ert.jpg&imgrefurl=http://www.wildcat.pl/sklep/catalog.php%3Fcat%3D153&usg=__RKApys9xwtYHDK5KoDrRNfG3aE4=&h=140&w=140&sz=4&hl=en&start=12&zoom=1&tbnid=6DzObrgBvJAjwM:&tbnh=112&tbnw=112&prev=/images%3Fq%3Dplastikowy%2Bkolczyk%2Bpepek%26um%3D1%26hl%3Den%26sa%3DN%26biw%3D776%26bih%3D469%26tbs%3Disch:10%2C759&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=144&vpy=101&dur=110&hovh=112&hovw=112&tx=82&ty=64&ei=GcuITJPsIJDQjAeu1aibCQ&oei=CsuITJqAB8TTjAejtMCbCQ&esq=3&page=3&ndsp=8&ved=1t:429,r:0,s:12&biw=776&bih=469 Tu jest link do czegostakiego calego z platiku moze nie atrakcyjnego ale mozna znalesc ladne plastikowe

Gość Latexxx
Miałam taki sam problem. Kosmetyczka przekłuła mi nos i ciągle się paprało. Z wargą poszłam do salonu piercingowego i po kilku dniach się zagoiło. Radzę Ci, żebyś rzeczywiście wymieniła kolczyk na jakiś z innego tworzywa, poszukaj nawet na Allegro. Jeśli to nie pomoże, to wyjmij kolczyk, poczekaj, aż dziurka się zabliźni i przekłuj jeszcze raz, tylko trochę dalej od poprzedniego miejsca. I zrób to u piercera;).