Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedługo po ślubie

Co się wg Was bardziej opłaca - kupować mieszkanie czy budować dom?

Polecane posty

Gość niedługo po ślubie

Wraz z narzeczonym rozważamy 2 opcje, ja bardziej skłaniam się ku mieszkaniu (3 pokoje), on wolałby się budować...

jak jesteście finansowo gotowi na budowę to się budujcie :) .liczcie się że to pochłonie dość sporo pieniążków ale jak juz zamieszkacie w domu to cisza spokój i luzik :)

Gość jak powszechnie wiadomo
ja wybralbym budowe domu zapierdziel straszny ale dom jest lepszy takie moje zdanie

Gość niedługo po ślubie
Oboje mieszkamy teraz w Katowicach (własnościowa kawalerka), tu też pracujemy. Nie sprzedając m-1 jesteśmy w stanie wyłożyć na chwilę obecną jakieś 150 000, w przeciągu 2-3 miesięcy pojawi się sposobność, by kupić właśnie 3-pokojowe mieszkanie blisko centrum za ok. 200 000 zł. Póki co nie planujemy dzieci, później chcielibyśmy mieć jedno. Nie mamy też działki, na której można by się budować, więc moim zdaniem jest to chybiony pomysł... Ale narzeczony, który mieszkał w domu jednorodzinnym, uważa, że to najlepsze wyjście.

Gość liliiii iliii
Lepiej kupić to mieszkanie! 150 tyś +m1 to za mało na budowę i działkę... Kupcie to mieszkanie, zbierajcie kasę, wynajmijcie komuś kawalerkę... Kupcie na kredyt działkę, postawcie domek letniskowy, a za ileś tam lat budujcie.... Wybrałabym mieszkanie w Waszej sytuacji!

Gość niedługo po ślubie
Ale ja w ogóle nie chcę domu, nie czuję chęci posiadania :O Co prawda gdybyśmy się zdecydowali na budowę, na pewno pomogliby nam nasi rodzice, ale uważam, że 3 pokojowe mieszkanie z pewnością starczy na nasze potrzeby.

ja też nie chciałam mieszkać w domu jednorodzinnym. Ale jakoś się złożyło że mieszkam i wiesz co mieszka się super nie chciałabym mieszkać juz w bloku

Gość the only girl in the world
wiesz tak sie wydaje ludziom z blokow...ale wierz mi ze dom jest o wiele lepszy....masz totalny komfort, mzoesz miec wsyztskich w d***. ja na twoim miejscu cieszylabym sie ze mam takiego meza ktory sie chce budowac. jakos dacie rade.takie jest moje zdanie

Gość niedługo po ślubie
Jaka jest wg Ciebie podstawowa różnica? Ja mieszkałam i tu, i tu, i naprawdę uważam, że mieszkanie jest w porządku ;)

Gość emi27l..
ja bym wybrała budowe chociaz na pewno sprawe ułatwialoby posiadanie dzialki ktorej niestety nie macie.....

Gość niedługo po ślubie
No właśnie, a przecież sama duża, ładna działka w niezłej lokalizacji to koszt równy 1/3 mieszkania...