Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to juz jutro..

jutro ide na wesele i sie zastanawiam

Polecane posty

Gość to juz jutro..

Jutro idę z chłopakiem i moimi rodzicami na wesele kuzyna. Moi rodzice stwierdzili, ze dają pieniadze, maja tez swoja pamiatke i kwiaty. Ja kupiłam swoja pamiatke i też bukiet kwiatów. Ja i moj chłopak jestesmy osobami nie pracującymi i sie zastanawiam czy jesli my dajemy im koperte to czy mamy wlozyc tam pieniadze,czy wystarczy jak rodzice dzadza ( daja oni wiecej ze wzgl. na nas) Nie mam pojecia jak to wyglada :(

Oczywiście, że powinnaś tez dac pieniądze. Idziesz tam z chłopakiem czyli ze swoją osobą towarzyszącą a nie jako przylepka do rodziców.

Gość no bez przesady.
wystarczy ze dadza Twoi rodzice, Wy dajcie kwiaty i cos skromnego

Gość emi27l..
w szczegolnosci ze napisalas ze rodzice daja wiecej ze wzgledu na was kwiaty i ta pamiatka i tyle

Gość biała_murzynka
u nas jest tak,że jak idziemy "rodzinnie" to tylko rodzice dają kopertę (ale grubszą ;) ze względu na nas) a ja i moi bracia z osobamo tow tylko kwiaty albo słodycze.

Gość to juz jutro..
Tylko pytanie skad mamy pieniadze wziać ?? Skoro nie pracujemy :( Juz nawet mysle zeby nie isc, ale jak juz potwierdzilismy, ze bedziemy itd :(

hmmm...jeśli rodzice dają więcej ze względu na was to możesz wziąć od rodziców tę nadwyżkę i dać w osobnej kopercie....

Gość no bez przesady.
chyba nie zapraszali jej z os. towarzyszącą, bo liczą na grubszy prezent. bez sensu. koperta rodzicow jest wystarczająca:)

Gość to juz jutro..
Tyle, ze oni wiedza , ze nie jestesmy osobami pracujacymi.. I mama mowi, ze daja wiecej i my nie musimy sie dokladac, ale sama juz nie wiem

Gość to juz jutro..
w ogole ile teraz sie daje kasy na wesele ? :|

Gość emi27l..
naprawde nie musicie dawac osobnej koperty !!!! podpiszcie sie wszyscy pod zyczeniami w kopercie rodziców, dajcie kwiaty i wystarczy :)

Gość to juz jutro..
a moze byc tak, ze damy osobna kartkę , ale bez kasy a rodzice swoja kartkę z kasa ? przeciez wiedza, ze razem przyszlismy ...

niech rodzice dadzą wam w kopertę tą 'nadwyżkę', jak ktoś tam u góry już napisał, ja bym nie poszła z samymi kwiatami i pamiątką, bez przegięć

Gość fbhcfn
u mnie tez zawsze tylko mama daje koperte z kasa i ma wypisane np"zyczy cioca xxx z rodzina" i tyle, nie bedziemy bawic sie w rodzielanie kasy na koperty bo to bez sensu by bylo

Gość fbhcfn
a zapewne jestescie mlodzi wiec kwiatki i kartka wystarcza, ja nawet kartki ni ekupuje, tylko same kwiaty z facateme daje

Gość kafeterianczkanaka
Jeśli idziesz ze swoją osoba, to nietaktem będzie dać same kwiaty. Jeśli zapraszali Cię z osobą towarzyszącą , to nie zapraszali Cię z rodzicami.. A jeśli zapraszali Cię z rodzicami, to skąd ta osoba towarzysząca? Same kwiaty to trochę wstyd, jednak państwo młodzi wykosztowali się , aby opłacić Wasze miejsca. A nie sądzę, żeby zwróciło im się z tego, co daje Twoja mama... u nas daje się zawsze za tzw. 'talerzyk' plus coś w prezencie. Czyli ok 200 zł od osoby. !50 zł młodzi płacą za miejsce na weselu, a reszta jest prezentem. pozdro;)

Gość kotek_miał
a to ja przepraszam bardzo, wesele się robi poto, by później się zwróciło??? no to gratuluje. Skoro rodzice nadłozyli pieniązków do koperty to chyba sprawa jest rozwiazana. Nawet jesli autorka nie włozy 500 zł to sie nic nie stanie. Liczy sie obecnosc

Ja byłam na weselu z chłopakiem hmm jakieś 3 lata temu..miałam wtedy 20 lat i to moi rodzice dawali kase, bo jakim prawem ja mam dać skoro kasa jest rodziców a ja nie pracuje tylko sie ucze? ;/ Oni mnie utrzymują i oni dawali kase..I nie widze problemu. Wiec kwiatuszki w łapke i bedzie dobrze. pozdrawiam

Gość fbhcfn
moja mama zawsze daje za wszystkich, zeby sie zwrocilo czyli ilosc osobx200zl+dorzuca jeszcze ze 200zl:o w koncu tylko o to chodzi zazwyczaj mlodym...

kafeterianczkanaka uwierz że każdy wie mniej więcej jaki jest koszt np od osoby bądź pary i na pewno jej mama nie wrzuci 20 zł za nią i jej chłopaka jako nadwyżke. Więc nie wiem w ogóle w czym problem. A państwo młodzi na bank się domyślą że jesteście "wliczeni" w kopertę rodziców..

Gość fbhcfn
tak jakpisalam wczesniej- mama mama jest wdowa wiec zawsze na kartce pisze ze z rodzina to chyba nietrudno sie domylic :o niech mama napisze na karcie zyczy rodzina xxx i juz

Gość kielek;
ja też jestem osobą niepracującą i nigdy mi nawet przez myśl nie przeszło by dawać jakieś pieniądze parze. Dodam, że zawsze chodzę na rodzinne wesela i bywam zaproszona z osobą towarzyszącą. Rodzice dają pieniądze w prezencie i wiem, że para młoda na pewno nie uważa za nietakt brak środków ode mnie. Kwiaty do ręki i na wesele.

Gość to juz jutro..
Macie chyba rację z tymi kwiatami i kasą. Podpiszemy kartkę zyczą xxx i styknie. Poza tym wiem jacy oni sa ( mam na mysli pare mloda) oni nie licza na kase, a na dobra zabawę ..