Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość afdsasdfas

nigdy nie byłem sam u lekarza

Polecane posty

Gość afdsasdfas

tak się złożyło czy mogę iść do dowolnego "niepublicznego zakładu opieki zdrowotnej" bo tak się nazywa to coś niedaleko mojego domu?

Gość afdsasdfas
27 ale co to ma do rzeczy? rodziców mam dupowatych którzy najprostszej rzeczy nie mogą mi wytłumaczyć bo nawet zdania poprawnie nie potrafią ułożyć, a mnie średnio przez te wszystkie lata interesowały przemiany w polskiej służbie zdrowia, zwłaszcza, że nie chorowałem

Gość ewdtfretreyteyhrt
koles czegos nie rozumiem to chyba prowo ale oki, zalozmy ze nie zacznijmy od tego co ci jest? hemoroidy, przewlekly bol gardla czy bole serca? od tego zalezy jaki lekarz jest wlasciwy w panstwowej sluzbie zdrowia idziesz najpierw do lekarza ogolnego, tam gdzie jestes zapisany, czyli swojej przychodzi, a on cie wg uznania kieruje do specjalisty, do ktorego czekasz tydzien lub pol roku, zalezy jaki to specjalista i jakie miasto jak masz troche kasy to idziesz od razuy do prywatnego lekarza (specjalisty), placisz ok 60-200 zlotych za konsultacje i masz to duzo prosciej i szybciej jesli zalozmy potrzebujesz laryngologa, wejdz wczesniej na portal znany lekarz kropka pl i tam sprawdz opinie , wyszukujac miasto i specjalnosc lekarza niektore opinie tam to autoreklama, ale w 90% przypadkow opinie sa rzetelne i mozna sie nimi kierowac wybierajac lkekarza pozdro

Gość afdsasdfas
to ja jestem gdzieś zapisany?? jest jakaś moja przychodnia? nie mogę tak o sobie pójść to tego niepublicznego ZOZ? pamiętam, że ktoś z rodziny mnie tam zabrał kilka lat temu i nic nie płaciłem.

zapewne maja podpisana umowe z nfz wiec przyjmuja normlanie na kase, idziesz zapisujesz sie i juz.

Gość afdsasdfas
a co ja mam powiedzieć pani sekretarce czy kto tam będzie? chce po prostu tabletki nasenne na recepte i pewnie każdy lekarz może mi ją dać.

Gość ajajajajaja
tylko wez zaswiadczenie o ubezpieczeniu, dowod osobisty

Gość ajajajajaja
jak chcesz tabletki nasenne to idz do psychiatry. niestety, ale nie kazdy lekarz ci takie da. prawdopodobnie kaze isc do psychiatry. zobacz w internecie w jakiej przychodni przyjmuje psychiatra. do niego akurat nie trzeba skierowania. idziesz i mowisz, ze chcesz do psychiatry. pokazujesz zaswiadczenie o ubezpieczeniu i cie umawiają.

Gość afdsasdfas
a co to jest zaświadczenie o ubezpieczeniu? jedyne co mam to taka książeczka Rejestr Usług Medycznych

Gość water_melon
oj tam od razu do psychiatry. idz tam gdzie pisałeś i załóż swoją karte, tak jak juz ktos mowil wez legitymacje ubezpieczeniową czy jakies zaswiadczenie.

Gość water_melon
pracujesz? powinienes dostawac co miesiac takie zaswiadczenie na pismie lub powines co miesiac podbijac ksiązeczke ubezpieczeniową.

Gość afdsasdfas
jestem zarejestrowanym bezrobotnym - mam tylko tą śmieszną książeczkę do podbijania ale jak "pracowałem" to też nic nie miałem poza umową o dzieło

Gość ajajajajaja
oczywiscie, ze do psychiatry :o zaburzenia snu maja psychiczne podloże. myslisz, ze lekarz ogólny tak od ręki wypisze? nie ma mowy. zalezy na jakiego sie trafi, ale i tak przewaznie odesla do psychiatry. mozesz ew powiedziec temu ogolnemu jakie leki bierzesz i ze ci sie skonczyly, ale twoj psychiatra jest na urlopie czy jakis inny kit. mnie wtedy wypisywal. z tym zaswiadczeniem o ubezpieczeniu to roznie. ja dostaje wtedy jak sie po to zglosze, a nie co miesiac.

Gość ajajajajaja
jak jestes zarejestrowanym bezrobotnym to idziesz do urzędu pracy i mowisz, ze ci potrzebne zaswiadczenie o ubezpieczeniu i dostaniesz od ręki ;) wiem, bo kiedys bylam zarejestrowana i takowego potrzebowalam

Gość water_melon
no to powinienes miec legitymacje ubezpieczeniową która podbiją sie bodajże co miesiąc.

Gość water_melon
w urzędzie pracy oczywiście.*