Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZdziwionY35

Brak moralności naszej młodzieży

Polecane posty

Gość ZdziwionY35

Czasami sam nie wierzę w to co widzę wychodząc na ulicę. Co się dzieje z tymi młodymi ludźmi? Mieszkam obok dyskoteki i niestety widzę co tam się dzieje. Jedna pijana zacznie bez bluzki w samym staniku biegać,drugi na środku ulicy zacznie jej ręce w majtki wkładać-i to wszystko młodzi ludzie! Ostatnio wychodzę z klatki a tam kondomy leżą-na klatce czyjejś to robili czy co? Jeszcze parę lat temu nawet to było nie do pomyślenia a to co teraz się dzieje to wszelkie pojęcie przechodzi. Szczególnie to widać u młodych "pań",które paradują po ulicach w ciuchach jak z tych "opowieści" o kobietach spod czerwonej latarni. Co się dzieje? Ja zawsze myślałem,że to jednak Polski nie dotyczy co w tych telewizjach pokazywali a jednak!

Gość Emmett Fitz-Hume
MTV zrobiło swoje ;)

Gość Rexusss
To nie MTV tylko wychowanie. Rodzice coraz częściej olewają swoje obowiązki względem dzieci choć to chyba nikogo w tych czasach już nie dziwi.

Ach, jakże łatwo jest generalizować i wrzucić wszystkich do jednego worka :) Owszem, spora część młodzieży jest zepsuta, ale na pewno nie wszyscy. Są również tacy, którzy mają swoje zasady, nie zatracili jeszcze moralności i nie podążają ślepo za konsumpcjonistycznym światem - mówię to na własnym przykładzie.

Gość zdziwona35
a ja sie mialam za dziwke kiedy w wieku 19 lat mialam pierwszego chlopaka i stracilam dziewictwo:-( a tu widzisz co sie dzieje.

Gość chcesz sprzatac a sama
wy się dziwicie????? PRZECIEZ TO WASZE POKOLENIE TAK NIE UMIE WYCHOWYWAĆ DZIECI!!!

Gość taa niedobra pupa
To nie jest brak moralności, tylko większa swoboda obyczajowa. Nie myl pojęć autorze.

nie swoboda obyczajowa a zwykly brak zasad. to ty nie myl pojec.

Gość Więcej niz raper
Hehe że niby nie potrafi starsze pokolenie wychować tak? A wy rozumu nie macie? A tą swobodę obyczajową to niech sobie w buty wsadzą. Do szkoły się uczyć!

no wiesz, patrzac na sposob wychowywania moje ciotki a mojej siostry (a jej corki) to roznica jest porazajaca. a poza tym jest dostep do internetu czesto praktycznie niekontrolowany, tak byc nie powinno.

Gość to jest narzekactwo
i malkontenctwo. Już na glinianych sumeryjskich tabliczkach narzekano na młodzież. Ja widzę odwrotnie, wokół mnie to właśnie młodzi ludzie są dużo życzliwsi, uśmiechnięci, wyluzowani. W urzędach sto razy lepiej spotkać młodego urzędnika niż np 50+, jest cierpliwszy, spokojniejszy, nie strzela fochów. A to, że panna pokaże stanik kolegom z dyskoteki? Co to kogo obchodzi? Wolę spotkać taką pannę, jeśli będzie miła życzliwa, uśmiechnięta, niż cnotliwą, naburmuszoną, sfochowaną panią czy pana w wieku dojrzałym.

to jest narzekactwo -> wlasnie ja niejednokrotnie widze takie rozwydrzone, wulgarne i agresywne wlasnie nastolatki, a nie ludzi dojrzalych. moze nie powinno sie generalizowac, ale mlodziezy za duzo rodzice pozwalaja, to jest fakt. chodzilam do jednego z najgorszych liceów w miescie, bylo chuliganstwo, ale koszy nauczycielom na glowe nie zakladalismy...

Gość 19283
ciekawe panie narzekaro co byś zrobiła gdyby to twoja np nastoletnia córka była i po tej imprezie w ciąze zaszła z takim amantem no ciekaw jestem jak cholera

19283 - to bylo do mnie czy do tej wyzej?

Gość Wojtas922
To jest patologia! Dobry przykład Peja/Zielona Góra jak dziewczyny zaczęły krzyczeć w p..dę go! A tych pań lekkich obyczajów jest mnóstwo w każdym mieście ina każdym rogu.Zero mózgu.

Gość Asiorrrrr
He a potem się dziwią,ze do gwałtów dochodzi.

Gość Sniezynek87
Teraz zanikają podstawowe wartości, zasady. Jak jakieś masz, to mają cię za grzecznego, ulegającego wpływom otoczeniu, bo teraz nie powinno się mieć żadnych zasad, zahamowań.

Gość taa niedobra pupa
nie swoboda obyczajowa a zwykly brak zasad. to ty nie myl pojec. Pierdolisz autorze, za przeproszniem... Jaki brak zasad? Po prostu inne zasady... Teraz jest taki lans, że młodzież maluje się, umieszcza swoje zdjęcia na nk, często półnagie, itp. Kiedyś tak nie było. Ale oni naśladują tylko dorosłych - czyli ciebie m. in. Wbrew pozorom, wiek inicjacji seksualnej w Polsce się wcale wiele nie obnizył - i jak 20 lat temu wynosi w okolicach 18 lat. Kiedyś ludzie jak widzieli że kobiety odsłaniaja dłonie, albo nosza spódnice nad kolana tez pomstowali o braku zasad i wychowania. Tak na serio nic się nie zmienia, oprócz mody.

Gość RENATT
taa niedobra pupa-nie rozśmieszaj mnie. Każdy człowiek podobno ma coś takiego jak rozum i powinien z niego korzystać a teraz jest tak,ze laska myśli,ze jak ma szparkę miedzy nogami to już jest spoko i myślenie jej niepotrzebne.

Gość Upiorność
a moim zdaniem to własnie to poprzednie pokolenie jest zakłamane :O co chwile słyszałam od znajomych jak sie nad nimi rodzice pastwili,jakich zwrotów"grzecznościowych" w stosunku do własnych dzieci używali :O na wywiadówki się chodzilo,a po niej pasek na dupie.. tak moi drodzy,agresja rodzi agresje..i nagle jak taka dziewczyna kończy 18lat to czuje się "wolna" i urzadza demonstracje .. co chwile ukryty w domach alkoholizm i rękoczyny :O wy jestescie ludzie chorzy i ja popieram takie laski co pokazują tu i ówdzie,a co się bedą pierdolić co wy cipy nie widzieliscie? Nie róbcie z siebie takich świętych nie raz to opowiadały młode jak to starzy niedaleko dziecka się pierdolili i odgłosy wydawali jak jakies psy bezpańskie ..spójrzcie na siebie idioci:P

Gość RENATT
Upiorność-zgłoś się do psychologa bo masz problem.Mówimy tutaj o problemie ogółu a nie skrajnościach.Poza tym jak kiedyś facet kobiecie dziecko zrobił to się z nią żenił i je wychowywali a nie jak teraz że ma to gdzieś a "skrzywdzona" dziecko do śmietnika wyrzuci itp.Nie jest tak?

Gość Upiorność
nie chce mi sie z toba dyskutowac polecam tobie za to psychiatre ,albo dalsze doświadczanie siebie w życiu bo chyba żyjesz w jakimś zakłamaniu :D buahaha kiedys to się żenił? kiedys moja droga to gwałcono kobiety i nawet nie bylo możliwosci gościa za to przyskrzynić ,kiedyś była dozwolona aborcja,a teraz tego nie ma,wiec o czym ty pierdolisz ..?

Gość RENATT
A co do przykładu to jaki daje nastoletnia laska z cyckami na wierzchu przechodzącym prze ulice dzieciom????

Gość RENATT
Widać upiorność,że jesteś taka sama...

Gość Upiorność
spytaj dzieci jaki przykład dają im w dzisiejszych czasach rodzice to dopiero złapiesz sie za głowe;) najpierw poprzebywaj wśród różnych ludzi i pochodz po psychologach,popytaj z jakimi najczęsciej problemami przychodzi do nich młodzież,a potem się wypowiadaj ;) bo głownym problemem takich młodych jest nie to ,ze chłopaka nie mają ,czy np. nie dają sobie rady z nauką tylko z takimi problemami jak : alkoholizm w domu,rękoczyny,wyzwiska,wytykanie wad(np.,ze są grube-stąd anoreksje ,bulimie itp.) są wyzywane od szmat,puszczalskich za to,ze np. nie wrócily na noc do domu,czy co s wtym stylu,a przypominam wszelkie wyzwiska jest to znęcanie się psychiczne i grozi karą ,bez problemu taka młoda osoba moze to zgłosić do pedagoga szkolnego,albo od razu na policje :) poza tym młodzi są wyzywani od nierobóz ,darmozjadów bo taki cholerny rodzic zrobil sobie dzieco i mysli,ze do ukonczenia liceum ma obowiązek płacic za wszelkie dogodności dziecka,a potem mają wyjebane,albo jeszcze żeruja na dzieciach grożąc,ze je wyjebią z domu jak nie dadza im pieniędzy..tak moi drodzy takie są teraz realia ;) nic nie bierze się z niczego.

Gość WytassS
Ja też jestem z rodziny alkoholika ale nie jestem pijakiem,ćpunem czy nie wiadomo czym a wiesz dlaczego? Bo używam rozumu i dal mnie to jest wytłumaczenie bo mam ciężko!

Gość WytassS
sory TO NIE JEST WYTŁUMACZENIE

WytassS albo Ci rodzina nie dała porządnie w kość, albo Ci się po prostu udało. Ciesz się.