Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam tylko zawodówke

Mam tylko szkołe zawodową ale mam i marzenia!

Polecane posty

Gość mam tylko zawodówke

Wyjade do HollyWood i tam będę kręciła filmy, grała w filmach, śpiewała oraz pisała scenariusze. W tym rok skończyłam zawodówke :)

Gość hahaha usmialam sie
a myślisz, że żeby być aktorką/reżyserką/scenarzystką nie potrzeba wykształcenia? Poczytaj sobie życiorysy gwiazd Hollywoodu i zobacz, że wszystkie skończyły studia i to nie byle jakie, bo na prestizowych uniwersytetach jak Oxford czy Ivy League w USA. Tam tłumoków po zawodówce nikt nie potrzebuje :O a znasz w ogóle angielski? Bo szczerze wątpię i nie chodzi mi o dogadanie się, ale o PERFEKCYJNĄ ZNAJOMOŚC na poziomie C2. A tak w ogóle dziecinko zejdź na ziemię i przestań chodzić z głową w chmurach, bo życie to nie bajka i rzeczywistość jeszcze nie raz skopie ci tyłek

Gość no właśnie niestety nie
większość największych ikon kina nie skończyło szkół aktorskich, ew. kończyły je dla prestiżu mając już status gwiazd. Hollywood to nie Warszafka :P

Gość hahaha usmialam sie
nie chodzi mi o szkoły aktorskie tylko o zwykłe kierunki studiów na zwyklych uczelniach. Większość sławnych dzisiaj aktorów i aktorek zanim zaczęło grać w filmach studiowało na prestiżowych uniwersytetach. Kiedyś interesowałam się kinem i czytałam wiele życiorysów współczesnych gwiazd i na sam widok nazw szkół jakie kończyli aż się w głowie kręciło - oxford, harvard, yale, brown, cambridge... w hollywood debili nikt nie potrzebuje

No dobra, to podaj te przykłady dokładnie wykształconych aktorek i aktorów, bo filmem interesuję się do tej pory, czytałam mnóstwo biografii i niestety, ale większość gwiazd to niewykształcone tłuki, które przerywały szkołę średnią, przenosiły się do LA i szczęście się do nich uśmiechnęło :P

Nie, no sorry Went Miller skończył Princeton :classic_cool: No i Tommy Lee Jones zrobił lica na Harvardzie, ale tylko i wyłącznie ze względu na osiągnięcia sportowe :P

Gość mam tylko zawodówke
Angielski znam na szczęście perfekcyjnie.

Gość mam tylko zawodówke
Angielski znam tylko podstawy ale naucze się. Demi Moore nie ma nawet matury a jednak stała się sławna, ja też się wybije. Mam talent muzyczny, aktorski, pisze ładne wypracowania czuje że osiągne suckes. W tym roku wyjeżdzam do Stanów i robie kariere :)

Miej tylko na względzie, że takich jak ty do LA przyjeżdża co roku ok. 20 tysięcy :classic_cool: No i musisz być, że tak powiem dyspozycyjna i elastyczna (w niektórych miejscach :classic_cool: ) :P

Gość hahaha usmialam sie
Przykłady: Meg Ryan - New York University Matt Damon - Harvard George Clooney - Northern Kentucky University Brad Pitt - University of Missouri Natalie Portman - Harvard Keira Knightley - London Academy of Music and Dramatic Art Tom Hanks - California University

No to rzeczywiście ogromna większość gwiazd :D Meg Ryan studiów nie skończyła. Matt Damon porzucił studia na harvardzie. Clooney swoją karierę na 'prestiżowej' uczelni zakończył po dwóch latach. Równiez Brad Pitt nie zdobył dyplomu swej wybitnej uczelni w Missouri, ponieważ wyjechał do Hollywód. Keira Knightley uczęśzczała do London Academy of Music and Dramatic Art, której nie skończyła. sama w wywiadach podkreśla, że chciałaby znowu zająć się nauką. Z podanych przez ciebie gwiazd tylko Portman może pochwalić się porządnym wykształceniem, bo Hanksa nie umiem zweryfikować. Nigdzie nie jest podane,m że studia ukończył. Więc, twoja teoria z początku topu wzięła w łeb :)