Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zastanawiająca się mama

Po co wozicie w wózku jakieś czerwone kokardki?

Polecane posty

Gość Zastanawiająca się mama

Pierwszy raz, jak zobaczyłam u koleżanki, to myślałam, że to po to, żeby jej córeczka mogła sobie na nią patrzeć. Ale jak zobaczyłam też u dwóch innych kobiet, które mają chłopców, to zaczęło mnie to zastanawiać. O co chodzi???? Czy to jakiś przesąd, czy moda?

Gość hjky
przesąd,ja we wózku miałam kokardke i Matke Boską,na dniach rodze i też tak zrobie

Gość jak idziesz
przesąd

Gość pisal on piosenki
bo tak male dzieci mozna szybko zauroczyc wiec dlatego sa te wstazki /kokardki itp czerwone:)

Gość no to teraz ja cos od siebie..
po co wierzyc w jakies zabobony ? czy nie mozna normalnie zyc? kobiety....:-)!

Gość co to znaczy zauroczyć???
jest 21 wiek a wy wierzycie w jakies uroku i kokardki nie pozwalające rzucić uroku na dziecko :O:O nóż mi się w kieszeni otwiera jak to czytam :D

Zabobon mówiący że czerwona kokarda odrzuci urok :o Moja teściowa ledwo co urodziłam to do szpitala przyniosła duża czerwoną kokardę:o A mama co drugi dzień zawieszała mi nową na wózku bo ja za każdym razem zrywałam :D:o

wcale nie zababony! moja siostra doświadczyła tego na własnym dziecku,byli w odwiedzinach i taka jedna babka sie zachwycała bo taki ładny i ma takie długie włoski. Jak przyjechali do domu to płacz nie do uspokojenia,dopiero mama wzięła osikaną pieluche i 3 razy zrobiła znak krzyża na czółku. Po paru minutach spokój.

Gość buhahaahahaahaaaaaaa
takie ciemniaki jak ty monia, szerzą ciemnotę wśród swoich dzieci i trwa ciemnogrod

Gość do ciemnogrodow
idzie i leczcie sie z tego wszyscy- a szczegolnie "katolicy" bo religia zabrania wirzenia w zabobony

Gość MCA City
to nie zabobon u mnie na każdym samochodzie i na płocie czerwona wstążka. Po prostu ludzie rzucają uroki. Nieraz było tak, że gościu patrzył się na krzaka i następnego dnia zdechł, albo inny znajomy patrzył się na naszego Bernardyna, kilka dni później samochód go zabił, albo najlepsze było jak zajechaliśmy nowym samochodem do rodzinki której źle z oczu patrzy i wracając samochód zdechł bez żadnej przyczyny po czym po 15 minutach po prostu zapalił. Ludzie przez zazdrość rzucają uroki świadomie lub nie ale to prawda, wystarczy że w myślach se powie, "ażeby mu zdechł" i tak się staje. Dlatego nie życzcie nikomu źle obyście nie byli mocą sprawczą nieszczęścia

i uważaj co piszesz,ja Ciebie nie obrażam. Nie trzeba,sam/a wiesz że nic dobrego z Ciebie nie jest.

MCA sity uważaj bo zraz Cie napadnie jakiś burak i nazwie Cie cimnotą,czasem lepiej sie nie odzywać

Gość myszkaaada
z tego co wiem to źrebakowi tez sie taka przy uździe wiąże :classic_cool: z tych samych powodow :D

Gość bele de jour
a co Wam przeszkadzają wstążki?? Jeden ucieka przed czarnym kotem, drugi szuka czterolistnych konczyn, trzeci nie przechodzi pod drabiną a mamy mają czerwone wstążeczki w wóżkach. Czepiacie sie gówien

Gość do monia_aa
Oszczaną pieluchą zrobiła mamuśka znak krzyża???? A mamcia to katoliczka??? :O Ja pitole jaki ciemnogród :D:D

Gość ja pierdacze
szok :D :D :D przeciez kazde dziecko zaplacze, kazde zyjace stworzenie lub auto czasem zdechnie, a wy od razu, ze to urok :D :D :D odczyniany osikana pieluszka i znakiem krzyza, przeciez to jest nie do wyobrazenia dla racjonalnie myslacego spoleczenistwa, nie robcie z siebie kobuty posmiewiska, narazacie te wasze niezauroczone dzieci na wstyd w szkole :P

Nie wierzę w żadne zabobony. Kiedy moje dziecko było małe nawet nie wiedziałam nic o kokardkach i urokach:D A teraz wydaje mi się urocze, że mamy wieszają te kokardki, choć nadal nie wierzę w te zabobony. Kokardki są ozdobą. Po protu:classic_cool: I świadczą o milości matki do dziecka:)

ciemnogród to panuje wśród tych co sądzą że stosunek przerywany nie grozi ciążą.

Gość jhchsbjchs
zabobony i katolicyzm się wykluczają, o czym większość katolików nie wie...... czerwoną wstążkę w wózku zakładają az do chrztu dziecka, aczkolwiek niektóre mamuski wiążą ją do dnia pozbycia się wóżka:) tak jak na dorosłego, tak samo na dzieci któś może źle działać - od razu się do kogoś uprzedzamy, mimo że go nie znamy.... a robienie znaku krzyża na czole....tak sie składa, że głaskanie niemowlaka od czubka głowy do nasady noska uspakaja je.... Nie wydaje mi się by Pan Bóg takimi bzdurkami się zajmował....