Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość technikkk gastonomikkk.22

Książeczka sanepidowa............... PYTANIE . POMOCY !!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Dziś byłem w sanepidzie żeby wyrobić sobie książeczke sanepidową. Babka dała mi 3 takie próbowki do których trzeba umieścić w 3 kolejnych dniach ( wt, śr, czw ) ziarenko wielkości ryżu kału. Mam takie pytania : - Czy ze mną jest coś nie tak ? Chodzi o to że ja zazwyczaj nie robię kupy codziennie :( Dziś już z rana robiłem więc będzie problem żeby drugi raz coś wyszło :D Jutro pewnie zrobię ale w czwartek muszę zrobić z samego rana bo najpóźniej o 10 rano muszę być na miejscu i oddać probówki więc też może być problem :( Co zjeść żeby dostać nagle sraczki ? :) Może odpowiednie jedzenie coś da ? :) - Czy możliwe jest żeby wyniki były złe i żebym nie dostał książeczki albo dostał zakaz pracowania z żywnością ? Pomoże ktoś kto się orientuje ?

Gość wrzesień2010
Nie wszyscy wypróżniają się codziennie. Zapełnij pojemniczki trzema kolejnymi kupami po prostu i już. Jezeli masz w kale jakąś salmonellę czy inne paskudztwo, pod kątem ktorego są robione badania, to niestety nie dostaniesz zgody.

3 kolejne. Ciekawe kiedy. W czwartek z rana muszę zawieźć probówki więc mam tak naprawdę półtorej doby :D Nie wiem czy chociaż raz zrobię a co dopiero 3 !!!! Kurde bele no :( Co jeść zeby mnie sraczka dopadła ?

Gość wrzesień2010
A dlaczego do czwartku? Tak Ci powiedziała ta babka od badań?

to jest tak że kupę trzeba zrobić w 3 kolejne po sobie dni. Tylko : wtorek , środa , czwartek. Niestety tylko w czwartek można oddać i to najpóxniej do 10 rano !!! Później czeka się dokładnie tydzień na wynik a więc w następny czwartek jadę po książeczkę

Gość wrzesień2010
Dziwnie tam w was jest. Ja książeczkę wyrabiałam kilka lat temu i pamiętam, ze też miałam problem z kupami codziennie, więc zawiozłam jak już miałam 3 pełne pojemniki i nie byly to trzy dni pod rząd. Nikt mi nic nie powiedział. No ale skoro ścigają Cię terminy to trzeba było myśleć wcześniej, na własne życzenie masz teraz problem. Bo nawet jak wpakujesz jedną kupę do 3 pojemników, to się zorientują, że to ta sama :o

Gość oneone
do takiej książeczki robią także specjalne wymazy z pochwy/penisa gardła,odbytu,OB,morfologia ogólna,badanie kału,mocz,EKG,RTG płuc.

Gość oneone
to włóż kupke kogoś z rodziny

Gość dont waste my tiiiiiiiiiime
mozesz w lodowce trzymac przez 1 noc, ja tak robilam, bo tez czasami mam problemy. a zeby cie przycisnelo - duzo blonnika i jablek, pomaga ;)

Gość panie kolego no
jedną kupkę dzielisz na trzy pojemniczki ;) ot i cały sekret

Gość no i co ze pedzie
robisz problem z niczego ;/ Wysraj sie raz i wsadz wszystko do probowek i do lodowki. Ty myslisz ze oni beda wiedziec ze gowienko jest z poniedzialku czy tam wtorku ? Ciesz sie, ze nie masz ta jak u mnie jest w sanepidzie, ze codziennie przez 3 dni trzeba im gowienko wozic. u ciebie nie ma tych problemow, wiec mozna kombinowac :)