Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalinkaczerwona

plecy w fatalnym stanie - rady

Polecane posty

Gość kalinkaczerwona

proszę Kobietki o rady - mój facet ma plecy w fatalnym stanie, znaczy sie szorstkie, z wypryskami itp. Zaczynam walkę zjego plecami. zrobiłam mu peeling, wtarłam krem odżywczy. Zamierzam to powtarzać aż do skutku bo juz po pierwszym peelingu efekt był bardzo dobry. Ale poradzcie mi czy coś jeszcze mozna dodatkowo zrobic żeby te plecy były ładne?

Myj mydełkiem siarkowym z Barwy, a smaruj balsamem do ciała Physiogel (jedno i drugie do kupienia w aptece)

Gość kalinkaczerwona
o! dzięki :D kupię jutro mydełko siarkowe :D i zapytam o ten balsam

Mydełko siarkowe działa świetnie na wypryski i jest śmiesznie tanie (koło 8 zł) ale wysusza i dlatego Physiogel, łagodny krem do ciała dla suchej skóry:-)

Gość kalinkaczerwona
to ja już wolę to mydełko za 8zł :p

Gość jedzenie_ma_znaczenie
to efekt śmieciowego jedzenia (pizza, hamburgery, grill, chipsy itp.) organizm w ten sposób pozbywa się toksyn - ja polecam dietę oczyszczającą warzywno-owocową 7-14 dni wg dr med. Ewy Dąbrowskiej

Gość kalinkaczerwona
napewno to nie od jedzenia bo akurat je bardzo zdrowo. także nie wiem od czego ale walczę z tym ;)

Gość może ma...
gronkowca albo jakiś inny syf :o

"kalinkaczerwona napewno to nie od jedzenia bo akurat je bardzo zdrowo. także nie wiem od czego ale walczę z tym " A może sobie tylko ubzdurałaś że łyka zdrowe rzeczy:P?Napisz dokładnie co skąd i ile to ma pestycydów,hormonów i antybiotyków i innych syfów:D.No i jeszcze czy ma albo nawet miał plomby z rtęcią:P.Poza tym być może czym innym się zatruł:P.Teoretycznie wystarczy że pechowo łyknie np. zielsko które rosło nawożone przypadkowo wysypanymi zwiażkami talu:P.Poza tym czy łyka odżywki-niektóre z apteki są zatrute:P.Albo z tymi odżywkami nie przesadza-ale to raczej ze sklepu chemicznego bo z tymi z apteki trudno przesadzć bo tam prawie nic nie ma:P.A czy pamiętasz jak wyglądał tow. juszczenko po zatruciu:D?A jak to są bakcyle to proponuję na to nadtlenek wodoru:classic_cool:.Jest znacznie tańszy od antybiotyków,skuteczniejszy,i nawet zwykle zdrowszy:classic_cool:. Ale jak chcesz sie upewnić jest jeden sposób teoretycznie prosty ale niestety kosztowny-dzięki niemu możesz wiedzieć czy nie ma nadmiaru zwiażków jakichś pierwiastków w sobie:classic_cool:.Gruntowna analiza większości układu okresowego w nim:D.Oczywiście nie ma sensu szukać tam związków fransu ani ksenonu:P.Ale wszystkie związki pierwiastków tworzących trwałe związki powinny być zbadane-by było tego na oko około 90 sztuk:P.Poza tym niestety trucizny organiczne-z tym jest większy problem:O.

Gość xxx56789
max zander czy na trudno gojącą ,ropiejącą rane po ugryzieniu komara też polecił byś wode?tzn rana powoli goi się nie ma już obrzęku..sory za wtrącenie się do wątku

Ja pisałem o nadtlenku wodoru na mikroby a nie na byle ropę:P.Ale sobie przypomniałem-podobno zwiazki cynku bardzo pomagają:classic_cool:.Ale czasami musza być w znacznych ilościach wiec polecam tylko ze sklepu chemicznego bo w aptekach drożyzna i może nawet niezdrowo:P.Podobno baba tym kogoś wyleczyła z pokąsania przez groźnego pająka a ze skórą było gorzej niż w przypadku najgroźniejszego nowotworu:P.

Gość xxx56789
dzięki za info,ja myślałam jeszcze o okładach z czosnku,myślisz że to może pomóc?z tego co słyszałam to wodą utlenioną można mnóstwo rzeczy wyleczyć,bo działa nawet nawet na beztlenowce.co do cynku to za bardzo nie wiem co mam kupić,mam w domu jakiś cynk w tablekach:)kiedyś moja mama miała taką super maść cynkową która wszystko wysuszała ale już jej ie sprzedają

Ja polecam chlorek cynkowy:classic_cool:.O aptece nawet nie myśl bo splajtujesz:P.Tutaj kilogram Zn Cl2 za 25 złotych: http://www.chemik.aip.pl/ :classic_cool:.A dodam że powienien być także używany do smarowania ran i pryszczy-ale bez przesady bo jest nieco żrący:O.Jak sie obawiasz to możesz zakupić nieco weglanu sodowego i to dodać;).

Gość xxx56789
dzięki za info:)będe z tym cynkiem musiała spróbowć