Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsgsf

oplaca sie studiowac fil. angielska??

Polecane posty

Gość dsgsf
zamierzam sie wybrac na ten kierunek (jeden juz mam zrobiony) i zastanawiam sie nad tym jaka specjalnosc: akademicka, prawnicza...???

Gość anglistów
jest przesyt na rynku pracy (wiem co mówię) ... chyba że masz zamiar po prostu biegle nauczyć się języka (tłumacz przysięgły) i po porstu mieć to w zanadżu jako dodatkowy atut PLUS w poszukiwaniu pracy w różnych firmach (nastawionych na handel lub też współpace z firmami zagranicznymi) język jak wiadomo zawsze mile widziany (ale jako dodatek a nie jedyna ścieżka wykształcenia)

Gość dajcie mi prace
nie :)

rok temu obronilam licencjat z anglistyki i ... jedno wielkie g**** mam teraz... Od pazdziernika zaczynam swoje wymarzone studia w zupelnie innym kierunku... Jak je skoncze bede miala 28 lat ale wole tak niz meczyc sie na miagisterce z angielskiego po ktorej nic nie bede miala.... Odradzam wszystkim anglistyke!

Gość dajcie mi prace
nie ma pracy, nie ma.

Gość anglista657
Wlasnie jestem po anglistyce i gdybym mial na nowo isc teraz na studia to zdecydowanie wybralbym inny kierunek. Po pierwsze bardzo ciezko jest znalezc prace, naprawde jest przesyt na rynku, nawet jesli chodzi o tlumaczenia, niekoniecznie w edukacji w ktorej tez zreszta jest ciezko. Same studia lacza sie z duzym powswieceniem - nie jest latwo, jest naprawde duzo nauki i co najwazniejsze trzeba uczyc sie systematycznie. Takie poswiecenie wg mnie nie jest wart tego co masz po skonczeniu studiow, a wlasciwie to nic nie masz bo jesli nie wyjedziesz za granice najprawdopodobniej czeka cie w Polsce bezrobocie. Szczerze radzilbym ci wybrac inny kierunek, np. prawo. Sam planuje rozpoczac nowy kierunek po powrocie z Anglii. Pozdrawiam i zycze powodzenia.

Gość a to wszystko dlatego
że pootwierano pełno "szkół wyższych" z anglistyką w ofercie i wypuszczają na rynek takich "anglistów" z papierami, ale z umiejętnościami takimi, że pożal się Boże.

Gość chlopczykx
oplaca sie bedziesz umiala dogadac sie z zagranicznymi klientami

Gość nie wiem kurde
a oplaca sie zmienic kierunek po licencjacie z ang na inny czy ciagnac ang na mgr???

Gość nie wiem kurde
Ci co sa w temacie, ludzie...oplaca sie byc na mgr na ang czy zmienic?

Gość taka jedna tam...
wydaje mis ie ze tak... w srednim miescie mieszkam,a nauczyciel z lo,taki 'ryba-piła";) kat...dla uczniów..bierze za 45min w tym roku 120zł!!! a tacy po licencjacie ok35zl/45min

nie, ja jestem po anglistyce i nie mam pracy a wcześniej miałam, za dużo ludzi po tym kierunku i wszystko w temacie.

Gość kolejna anglistka
w gore

Gość moim zdaniem trochę warto
w Polsce wciąż dużo ludzi dorosłych, nawet młodych nie zna dobrze angielskiego, a potrzebują. Może faktycznie ciężko wyżyć tylko z tego, ale jest to dobry plan awaryjny: zawsze można coś potłumaczyć, kogoś pouczyć itd. jeśli dobrze znasz język (co nie równa się ukończonym studiom). No i dla pracodawcy to też cenne (każdy wpisuje w cv że zna ang. na poziomie średniozaawansowanym a malo osób zna na tyle by np. obsłużyć zagranicznego klienta i biegle opowiedzieć mu o ofercie). Próbuj.

Gość kolejna anglistka
w gore