Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rabarbarka ta prawdziwa

LECH WAŁĘSA NALEŻAŁ DO SB- TU JEST FILM, OGLĄDAJCIE BO ZARAZ GO USUNĄ. FILM JES

Polecane posty

A po co mają usuwać ? ..." to bardzo żałosne i smutne , ale nie groźne " ... Są to właściwie rzeczy znane i w kręgach hm ..."zaufanych" (?!) , "odpowiedzialnych"(?!) od dawna wiadome . Odgłosy tego , że słynny LECH w latach po 70- tych miał kontakty z SB już pod koniec lat 80 dały się słyszeć i nawet przeczytać tu i ówdzie . Ten filmik , do którego dajesz link jest powszechnie znany i nic zaskakujący . Funkcjonuje od lat w info i nikt go nie jest w stanie usunąć .

Gość reytdhdfh
A kogo to obchodzi, czy Wałęsa należał do SB, do Wermachtu czy do Czerwonyck Kchmerów? Przynajmniej ja to mam w doopie. I jakby wszyscy mieli to gdzieś, życie w Posce byłoby może mniej śmieszne, ale za to łatwiejsze. Bo rząd zajmowałby się ważniejszymi sprawami, niż jakieś krzyże czy przynależnośc kogokolwiek lata temu

Gość Aśka taka jedna..............
W roku 70 po strajkach współpracował ze służbami, podając dane robotników- strajkujących, którzy byli nagrani.W roku 80 , po strajkach od władz dostał 3 mieszkania...to o czymś świadczy, jakby w nagrodę.

Komuniści dokonali sami przewrotu.Po 89, kiedy upadły PGR-y , za bezcen nakupowali ziemi, które potem były sprzedawane zupełnie w innej cenie.Podobnie prywatyzowano państwowe zakłady.Najbardziej wartościowe doprowadzano do upadłości...

Jak można mieć gdzieś , kim byli i są ludzie bedący przy sterach?:(Toż to nasz karaj i jego istnienie....... Zgodnie z książką Cenckiewicza walka o wolność Polski nadal trwa.Czy faktycznie u władzy są ludzie, którzy przed 89 r. nie istnieli w polityce?Mamy dziwny ustrój...............A Polacy nie dorośli do prawdziwej demokracji.

{" A kogo to obchodzi, czy Wałęsa należał do SB, do Wermachtu czy do Czerwonyck Kchmerów? "} Obchodzi tylko nawiedzonych głupców , którym całkowicie obce są realia tamtych czasów , dramatyzm i tragizm losów ludzkich na tle wydarzeń historycznych , na których wpływ najmniejszego nie mieli . W tamtych latach jakiś Wałęsa to nie np. Michnik , którego braciszek gdzieś tam na zachodzie i chgw co tam jeszcze ma w zanadrzu . temu pierwszemu bez problemów możnaby było łeb ukręcić . Prawdopodobnie za młodzieńczy poryw serca w obronie praw robotniczych musiał walczyć o życie . Ale kto to zrozumie , nie będąc w tamtych latach i w tamtej sytuacji . Oceniać , sądzić , oceniać , sądzić , oceniać sądzić to kochamy najbardziej . Jak typowi prostacy .

{Prawdopodobnie za młodzieńczy poryw serca w obronie praw robotniczych musiał walczyć o życie} ----- Wałęsa o życie walczył? haha :D {temu pierwszemu bez problemów możnaby było łeb ukręcić} ----- a drugiemu nie? komukolwiek? :D

----> wielbiciel 70B ---. jak czytasz innych wpisy to myślisz , czy tylko tak se przeglądasz ? Najprawdopodobniej zwykły , ciemny " fizyczny" , który dzialal pod wpływem porywu serca MUSIAŁ WALCZYĆ O ŻYCIE !!! Nie on jeden zresztą . Że 10 lat później historia postawila go w całkiem innej sytuacji i przed calkiem innymi wyborami to już odmienna bajka . Tylko idioci nie bedacy w podobnych sytuacjach mogą silić się na moralną ocenę .

Gość Słotka Dżizel
Wałęsa walczył o życie swoje oraz swoich popleczników. On sam nie za bardzo zdawał sobie sprawę z tego, w czym uczestniczył. Wierzył w to, co mu powiedzieli, bo to przygłup. Należy mu się siarczysty kop w duupę i absolutna degradacja historyczna 🖐️

wszyscy, którzy piszą o Wałęsie takie bzdety, jak ten pampers, nie mają zielonego pojęcia o tamtych czasach i metodach działania UB, a potem SB. Nie wiedzą o metodach prowokacji i pisania przenajróżniejszych bredni wyssanych z brudnych paluchów oficerów prowadzących, by potem mieć haki na ewentualnych przeciwników. W tamtych czasach, pracowałem w zakładach podległych Stoczni Gdańskiej i w radiowęźle dokłanie wszystko leciało co sie dzieje w Stoczni. Owszem , Wałęsa, Mazowiecki, Gwiazda, Borusiewicz, i nni działacze KPN, ale o tych co ukradli księżyc, nie słyszałem. Nikt nie wspomina sekretarza partii Fiszbacha, który nie uległ iluzji socjalistycznych prawd i nie zrobił tego co Jaruzel w 1970 robotnikom wychodzącym ze Stoczni. Nigdy nie dam złego słowa powiedzieć na Pana Wałęsę, i że tak powiem "pełen szacun"....

Gość Słotka Dżizel
Tycjan przedstawia nam Bolka jako bohatera romantycznego, działającego pod wpływem serca, patriotę, który być może kiedyś się zagubił i postanowił odpokutować swe grzechy skacząc przez płot 😴 :D

nie był żadnym bohaterem romantycznym, tylko normalnym robolem, co zapieprzał fizycznie aż mu szum na jajkach stawał, slogan z tamtych lat. A te kapucyny, co przyjechali z Warszawki, Kaczory, zadymiarze, co te głąby znaczą?

Gość Słotka Dżizel
I że tak powiem, blondyn, reprezentujesz postawę relatywistyczną. Poza tym, jesteś ignorantem, skoro twierdzisz, że tylko współcześni Wałęsie mają prawo do jego oceny. Jego i grubą kreskę oceni historia i bardzo wątpię, by była to ocena pozytywna.

gruba kreska, to Mazowiecki, pierwszy niesocjalistyczny premier. Wszyscy w biurze, nie potrafiliśmy zrozumieć, co ten Mazowiecki robi. A co zrobiła "gruba kreska", długo jeszcze będziemy odczuwać.

Gość marzenie zimowe
nie wiem jak to zrobić, żeby zgrać film na komp, na wypadek, gdyby go usunęli:(

Gość Słotka Dżizel
Ale zostaw Kaczorów w spokoju, bo zdaje się, że rozmawiamy o Wałęsie 🖐️ Normalny robol, w dodatku głupi jak but, ale jednocześnie megaloman, przemądrzałek, którego cechował/cechuje brak pomyślunku, buta, nieuzasadniona pewność swego oraz umiejętność kombinowania. Idealny materiał na bohatera, którego ciemny ciemiężony lud kupił z pocałowaniem w rękę. Nie bądź naiwny.

" 20:48 bmblondyn Nigdy nie dam złego słowa powiedzieć na Pana Wałęsę, i że tak powiem "pełen szacun"...." te słowa akurat mnie nie dziwią w ustach rodowitego Kaszebe :D:D znam więcej takich 🖐️

Gość do Wałesyyyyy
a gdzie pieniądze są które dostał?????

twierdzę, że tylko ludzie, którzy Wałęsę znali mogą coś powiedzieć. Materiały pochodzące z SB, są niewiarygodnie, a teczkę to i ja miałem, jak mnie capnęli podczas demonstracji studenckich.

Gość mój mąz b dobrze zna tego
elektryka i nic dobrego nie może o nim powiedzieć.

Gość Słotka Dżizel
Wałęsa sam siebie nie znał. Był tak zmanipulowanym małym fizolkiem, łykającym pochwały i dowody uznania, że robił, co mu powiedziano. Za co ty masz dla niego taki szacun, blondyn?

nie pracowałem z nim, więc nic nie mogę powiedzieć, ale jak był u nas w fimie, to odniosłem wrażenie, że to normalny człowiek o niezwykłej charyźmie.

mam do niego szacun, bo jako prezydent poprowadził kraj najbardziej optymalnie, mimo kłód rzucanych, i współpracowników takich, że aż głowa boli. I że zrobił wszystko, że nie powtórzył się Gdańsk 70, i też o czym niewielu juz wspomina Elbląg......