Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Steella

******POMOCY*********Pierwszy dzień w nowej pracy

Polecane posty

Gość Steella

no właśnie ...jak go przetrwać?Jutro zaczynam pracę w świetlicy szkolnej jako wychowawca. Co tu dużo mówić-zżera mnie stres :( a przecież w takiej pracy nie mogę okazywać żadnego strachu, powinnam tam wejść z werwą i pewnością siebie a tymczasem całkowicie mi jej brak :( dziś byłam na kilka godzin próbnych ale to bardziej jako bierny obserwator. Wychowawczynie, które tam pracują zauważyłam że są bardzo miłe i wogóle takie obrotne, ogarnięte , wiedzą wszystko co gdzie kiedy. Jak krzykną to podejrzewam że ich na pierwszym piętrze słychać a ja taka cichutka...:( plis poradźcie mi coś, może są tutaj osoby które wykonują taki zawód...?

Gość Steella
nikt się nie wypowie? :(

Gość Steella
sam(a) sobie pobiegaj, może ktoś potraktuje ten temat poważnie.

Gość Steella
plis!!!!

Gość kolyndara
super , praca w szkole . Będziesz panią świetliczanką? ;p ;D ile masz lat ? ja szukałam pracy w szkole jako nauczyciel niemieckiego , też bym się stresowała bardzo .... na pewno sie ogarniesz z tym wszystkim ;) na początku nie musisz wszystkiego wiedzieć ;D a co należy do Twoich zadań?

Gość Steella
kolyndara tak, dokładnie -świetliczanką (choć nie znoszę tego określenia ale ok) ;) generalnie pilnowanie dzieci, prowadzenie zajęć, zabaw, organizowanie dzieciom czasu, zaprowadzanie na obiady, odrabianki itp. Strasznie się stresuję ! :(

chciałabym z tobą w takiej szkole wylądować , to Twoja pierwsza praca ? jesteś odrazu po studiach? wszystkiego się szybko nauczysz i nabierzesz smykałki ;) wiadomo pierwsze dni najgorsze. pytaj się jak czegos nie wiesz i nie bój się ;) choc ja sama jestem straszny tchórz i wstydzioch ;p

Gość Steella
tak, jestem świeżo po studiach i to moja pierwsza praca. Najgorzej to się boję o to, że nie będę umiała poradzić sobie z dzieciakami, w sensie że mnie przekrzyczą bo ja raczej do cichych osób należę :( A tam trzeba mieć kawałek głosu no i (wydaje mi się ) pewność siebie. A tego też mi brak w niektórych co dramatyczniejszych sytuacjach..

Gość Steella
A Ty teraz szukasz pracy? też jesteś po pedagogice? pracowałaś już w szkole?

tez pracuje w szkole. Powodzenia. Nie pozwól gównażerii wejść sobie na głowę, a bedzie dobrze.

Gość asdadsadadasd
a po jakiej pedagogice jestes? ja jestem na wczesnoszk i sie tez boje bo głosu nie mam :(

Gość Steella
cux plis, podziel się swoim doświadczeniem ...też pracujesz w szkole...na świetlicy? czy uczysz jakiegoś przedmiotu? podpowiedz jak utrzymać dyscyplinę, jak zbudować autorytet? wiem wiem powinnam to wiedzieć ze studiów ale studia to jedno a praktyka to drugie...

Gość Steella
asdadsadadasd ja jestem po opiekuńczo wychowawczej i pedagogice specjalnej. A Ty jeszcze na studiach czy już pracujesz?

ja jestem po geramnistyce ;) na praktykach byłam w stosunku do dzieci wyluzowana , ale jak musieli coś zrobić to byłam bardziej surowa ..po prostu jak rozmawiałam z nimi to tak na lajcie a kiedy coś kazałam im robić to widzieli ,że muszą;) ja też nie jestem z tych głośnych osób i pewnych siebie. dla mnie tez jest to stresem a praca to już całkiem by była na pewno wielkim stresem.

Gość Steella
a teraz szukasz pracy?

Gość Steella
ja nigdy nie myślałam że pójście do pracy będzie wiązało się dla mnie z jakimś stresem...jakoś tak żyłam sobie w przekonaniu że wraz z ukończeniem wszelkich szkół skończą się dla mnie stresory , już bez egzaminów itd. A tymczasem czuję się jakbym była w trakcie sesji :O

Gość Steella
Przeżyłam ten dzień...i było lepiej niż się spodziewałam :)