Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dajaca-radę

Matki - uważajcie na to co mówicie przy elektronicznych nianiach !!!!!!!!

Polecane posty

Gość dajaca-radę

Chciałam tylko w tym temacie przestrzec mamy, które używają elektronicznych nianiek. Otóż mamy z mężem firmę i używamy zwykłych, tanich krótkofalówek w celu np zawołania męża itp.... Ja mam calutki dzień krótkofalówkę włączoną i maż też. Rodzinie mieszkającej 6 domów dalej urodziło się 4 miesiące temu dziecko. Od tej pory zaczęli używać właśnie elektronicznej niani. Tez ja mają włączoną non stop, tylko jak gdzieś jadą to wyłączają.... No i nasze krótkofalówki idealnie odbierają wszystko z tej ich niani. O ile nie przeszkadzało mi to, ze od czasu do czasu w tej mojej krótkofalówce płakało dziecko o tyle dwa dni temu zdarzyła się sytuacja, że dziecko zapłakało i oboje rodzice podeszli do niego i usłyszałam rzeczy, których usłyszeć nie powinnam :( Oni na pewno w każdym razie nie chcieli, żeby ktoś to usłyszał. Nie mówiłam nikomu o tym co usłyszałam, ale przestrzegam wszystkich - zwykła krótkofalówka może bez problemu ściągnąć to co mówicie przy niani... Zatem uważajcie, żeby ktoś Was nie podsłuchał.

Gość a co usyszałas ?
bo mnie ciekawosc zżera

Gość mam ciemny braz farbowane
tak to prawda bylam kiedys u kolezanki i ona tez ma nianie i od sasiadow odbieraly normalnie rozmowy , krzyki itp :O mozecie nie wierzyc ale autorka ma racje sama to przezylam :)

tylko z tym ze mojej kolezanki elektroniczna niania rowniez tak jakby namierzala ich nianie i wszystko slyszelismy :D ehhh

Gość dajaca-radę
Usłyszałam o ich lewych interesach - niefajne rzeczy... Bardzo niefajne :( Nie podsłuchiwałam ich celowo. Krótkofalówka leży cały czas na stole a ja akurat jadłam śniadanie i nagle usłyszałam, że dziecko płacze i że idą do niego rodzice strasznie się kłócąc i krzycząc i właśnie rozmawiając o tym :( Byłam w szoku, bo zawsze myślałam, ze to fajna rodzinka a tu takie coś. Ale nie to ważne - po prostu bądźcie świadome tego, ze taką nianię można bez najmniejszych problemów podsłuchać. Jak np w bloku ktoś mieszka i kupi krótkofalówkę dla jaj to można podsłuchać bez problemu - więc uważajcie, żeby idąć do dziecka nie mówić tego czego nie chcecie, żeby ktoś wiedział.

Gość betylii
oglądałam ostatnio program o kupowaniu elektronicznych niań i tam tez o tym mówiono, ze jeśli np, w pobliżu sa rodziny z małym dziećmi i używają tych elektr. niań to trzeba sobie kupić taka z jak największa ilością kanałów, bo bardzo prawdopodobnie ze we własnej elektr. niani będziecie słyszeć płacz dziecka sąsiadki.

Gość zdajesz sobie sprawę
że ty też jesteś podsłuchiwana?

Gość betylii
bo te elektr. nianie to takie właśnie krótkofalówki , w innej oprawie...

Gość dajaca-radę
Ja nie jestem podsłuchiwana, bo żeby mówić przez krótkofalówkę to trzeba trzymać przycisk, a ja ją mam tylko po to, żeby zawołać męża, że ma klienta. Nigdy przez nią nic nie mówię.

Gość betylii
no właśnie skoro odbieracie na tej samej fali a Ty masz cały dzień włączona krótkofalówke to ta rodzina cie słyszy w swojej elektrycznej niani...tylko ze oni słyszą jak ty cos mówisz przez krotkofalówke będąc w domu

jop dokladnie :)

Gość paróvva
No ale jak się ma te tysiąc kanałów, to i tak sie nie wie, czy się czasem nie jest słyszanym.

Gość dajaca-radę
Nigdy przez nia nic innego nie mówię miało być. Właśnie wiem, że to takie krótkofalówki w innej oprawie i dlatego chciałam wszystkich przestrzec, bo jak się okazało ludzie nie myślą o tym, zeby przy tej niani uważać co mówią. Ja sama mam dziecko, teraz ma już 2 latka, ale jakoś niani nie używałam. Całe dwa dni już myślę o tym co słyszałam ale nie chce nikomu o tym powiedzieć, bo to straszne jest.... nawet maż nie wie :(

Gość hjfshnkdsjolewio0i
tto opisz to dokladnie tutaj strasznie jestem ciekawa ;)

Gość dajaca-radę
Tak jak pisałam - wiem, że oni mnie też mogą słyszeć - chociaż ja nic nigdy nie mówię tylko : "Klient " i już. I mój mąż przychodzi. Poza tym jak już pisałam, żeby mnie było słychać to musi się trzymać przycisk, a ta niania cały czas odbiera wszystko. Poza tym jak by oni mnie słyszeli to by się domyślili że ja też słyszę ich, a oni o tym nie wiedzą.....

Gość dajaca-radę
Nie będę tutaj opisywać, bo może ktoś skojarzyć historię jak to przeczyta i jeszcze mnie zabiją, ze wiem o tym i mogę ich wydać :)

Gość betylii
ja jestem w ciąży, myślałam o kupnie tej niani, ale po oglądnięciu tego programu o tych nianiach stwierdziłam ze jednak chyba nie chce tego,. Co prawda nie prowadzimy brudnych interesów ;) i nie mamy jakichś tajemnic ale wiadomo, każdy ceni sobie prywatność i to co ma pozostać miedzy małżonkami to ma być miedzy nimi a nie miedzy wszystkimi sąsiadami :)

Gość dajaca-radę
Ja tej niani nie miałam bo jakoś nie była mi potrzebna, ale powiem szczerze, że nie myślałam, że to zwykła krótkofalówka może ściągnąć - stąd ten temat - żeby Was uprzedzić.

Gość BO TRZEBA KUPOWAC NIANIE
ze specjalnym systemem DECT Baby Monitor !!!!!!!!!!!!! Wtedy nikt wam nie wejdzie na wasze fale Chodzi o ten system DECT - zabezpiecza on własnie przed takimi przypadkami , macie własne fale , nikt nie słyszy i nie odbiera was ! Te zwykłe nianie, najtansze nianie tego nie mają , zanim cos kupicie to poczytajcie !!!

Gość betylii
ale z tego co mówili w tym programie to te nianie o których piszesz są baaardzo drogie,. chodzi mi o program Kupujemy na tvn Warszawa. Ja tez nie wiedziałam o tym ze przez ta nianie można podsłuchiwać i być na podsłuchu ale teraz to nawet do tych z zabezpieczeniami nie miałabym zaufania.A przecież nie raz można sie zapomnieć i w pokoju dziecka cos intymnego powiedzieć itd..

Nie sa az takie drogie , zalezy jaka firma , ale jak kupujecie zwracajcie uwage czy maja DECT

Gość gbetyhy
Ja kiedyś kupiłam sobie z bazaru takie małe chińskie radyjko za 15 zł, to było lato a chciałam mieć coś do słuchania w ogródku a nie chciało mi się targać wieży z domu. I te radyjko łapało rozmowy telefoniczne przez komórki tzn jak się szukało jakiegoś radia to w tym 'trzasku' było bardzo dobrze słychać czyjeś rozmowy. I też te rozmowy nie były za piękne..

Gość Wow jaki słodki pisklak! :D
To prawda. Ja mam taką zwykłą tanią nianię z Ikei, ale działa wyśmienicie :P wszystkie dzieci w sąsiedztwie mam pod kontrolą (...ekhm ekhm ...rodziców niekiedy również) >_______x

[zgłoś do usunięcia] gbetyhy Ja kiedyś kupiłam sobie z bazaru takie małe chińskie radyjko za 15 zł, to było lato a chciałam mieć coś do słuchania w ogródku a nie chciało mi się targać wieży z domu. I te radyjko łapało rozmowy telefoniczne przez komórki tzn jak się szukało jakiegoś radia to w tym 'trzasku' było bardzo dobrze słychać czyjeś rozmowy. I też te rozmowy nie były za piękne.. ooooooooooooooo :D:D:D [zgłoś do usunięcia] Wow jaki słodki pisklak! :D To prawda. Ja mam taką zwykłą tanią nianię z Ikei, ale działa wyśmienicie wszystkie dzieci w sąsiedztwie mam pod kontrolą (...ekhm ekhm ...rodziców niekiedy również) hehehe ;)

swoja droga do autorki to moze masz mafie w bloku :D skoro takie przekrety :P

teraz mi sie przypomnialo kolezanka do mnie z polski dzwonila i rozmawialysmy przez telefon to podczas naszej rozmowy , ona slyszala rowniez inna rozmowe kogos przez telefon :) widac techniki sa zawodne a przedewszytskim mozna sciagac fale :P

Tylko przykład Tu jest mniej wiecej wytłumaczone o co biega : Elektroniczna niania DECT SCD497 (Philips) Czytaj: opinie użytkowników (1) Opis produktu: Gwarancja braku zakłóceń: Dzięki cyfrowej technologii bezprzewodowej DECT. To urządzenie gwarantuje bezpieczne i poufne połączenie, tak aby tylko rodzice mogli słuchać swojego dziecka. Automatycznie wybiera nieużywany kanał i zmienia go, gdy tylko wykryje, ze inne urządzenie zaczęło korzystać z tego samego kanału. Pełen komfort psychiczny: -Gwarancja braku zakłóceń z innych urządzeń (elektronicznych niań, telefonów bezprzewodowych i komórkowych). Szyfrowanie danych zapewnia bezpieczne i poufne połączenie. Dzięki temu będziesz jedyną osobą, która może nasłuchiwać co robi Twoje dziecko. Sygnalizuje stałe połączenie pomiędzy nadajnikiem i odbiornikiem za pomocą wizualnych i dźwiękowych wskazań połączenia. Wskaźniki zaczynają świecić, gdy dziecko wydaje dźwięki. Gdy dziecko wydaje dźwięki, wskaźniki uaktywniają się, nawet przy wyłączonej głośności. Ładowany odbiornik zapewnia co najmniej 24 godziny działania.

Gość też mi eureka
wiedziałam o tym już 13 lat temu....gdy pracowałam w Stanach jako opiekunka...nie raz słyszałam rozmowy obcych osób na "niani", tam ten sprzęt był bardzo popularny

Gość jezu ale problem
dziewczyny w czym problem? zawsze jak wchodze do pokoju dziecka bo sie obudzilo to pierwsze co robie wylaczam nianie:P

Gość dajaca-radę
Nie w bloku tylko na ulicy :) 6 domów dalej dokładnie mieszkają :) Mają malutkie dziecko a tu takie coś... Ale fakt faktem wybudowali w pół roku taką willę i mają takie samochody a mają po około 30 lat więc skądś na to widać mają. Teraz już wiem skąd. Ale szok, że takie fajne niby, młode małżeństwo, ona miła bardzo, grzeczna a teraz takie coś się dowiedziałam. Ciągle o tym myślę. Normalnie mogłabym to gdzieś podać, ale wolę o tym zapomnieć, nie wiedzieć, nie mówić nikomu. Ale mój mąż już coś kombinuje, że coś ze mną nie tak, że dziwnie się zachowuję. Zawsze mu mówię o wszystkim - nie wiem czy dam radę to zachować w tajemnicy. Poza tym mam cholerne wyrzuty sumienia, ze to przez przypadek usłyszałam.... :( Wydaje mi się, że mnóstwo ludzi nie zdaje sobie sprawy z tego, że można je tak podsłuchać.