Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słuchajcie mam pytanie

Co sie stanie jak dam do ciasta mniej masła niż podaje przepis??

Polecane posty

Gość słuchajcie mam pytanie

Wpłynie to np na jego wysokość??Nie chce mi się isć do sklepu :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość *stokrotka*
a jakie ciasto robisz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość słuchajcie mam pytanie
Chciałam zrobić murzynka.W przepisie jest cała kostka masła,ja chciałabym zrobić z połowy,a z pozostałej zrobić krem.A moze dolać oleju?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość *stokrotka*
to zależy od rodzaju ciasta, są takie w których masło spokojnie można zastąpić olejem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość *stokrotka*
do murzynka spokojnie możesz dodać olej. Ja wzbogacam smak dodając słoiczek konfitur ze śliwek. Spróbuj kiedyś. Ciasto jest bardziej wilgotne, aromatyczniejsze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kikio
Mi babcia mówiła że jak mniej tłuszczu sie do ciasta doda to jest mniejsze prawdopodobieństwo zakalca i się ciasto robi bardzie suche i to wszystko.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość słuchajcie mam pytanie
To mam dać tylko olej,czy polowę kostki masła i resztę oleju??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość *stokrotka*
dodaj masło (połówkę) i z pół szklanki oleju.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość słuchajcie mam pytanie
Ok.Dzięki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×