Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lenka2727

czy jeżeli zbiję coś w skllepie niechcący mam za to płacić

Polecane posty

miałam taką sytuację,zwaliłam z półki niechcący jakiś badziewny zegarek i to za 36zł. I właścicielka kazała mi za niego zapłacić. I zapłaciłam Ale się zastanawiam czy musiałam

Gość m_a_y_
W Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej pisze, że musisz zapłacić.

Gość to zależy od sklepu
ja roztrzaskałam wódkę za 80 zł i nie chcieli ode mnie pieniędzy, innym razem spadły mi znicze i też nie musiałam płacić

Gość ale jeśli masz premię...
zalezy czy jest ot mały sklepik czy hipermarket. W supermarketach najczęściej powiedzą że nic sie nie stał... Zawsze mozesz powiedzieć ze było tak ustawione bo często jedno stoi na drugim natomiast u prywaciaży robia co chcą....

Gość no to cię zrobiła w chuja
bo nie musiałaś płacić

Gość to zależy od sklepu
głupia ta baba jest, bo straciła klientkę, domyślam się, że już do tego sklepu nie wejdziesz

Tak, niestety ale trzeba płacić w takiej sytuacji. :) Tyle że powinnaś dostać ten produkt na własność, nieważne czy uszkodzony.

To był mały sklepik i półki miała zastawione buperelami więc ja chciałam jeden taki duperel wziąść do ręki a wtedy jak domino parę rzeczy poleciało na ziemię i oczywiście z moim szczęściem malutka ryska zrobiła się na najdroższym badziewnym zegarku,zeby to był chociaż ten który m isię podobał.ale nie to było najgorsze badziewie

zegarek dostałam. a do sklepu w zyciu nie pójdę. W tym czasie była tam właścicielka i sprzedawczyni. I ta sprzedawczyni powiedziała po cichu jakby właścicielki nie było to bym nie musiała płacić.Przepraszała mnie ze muszę płacić.Zachowała się ładnie. No ale to jej praca. Tylko to właścicielka wsciekła. Mówię do nie to może rabat jakiś chociaż.ale gdzie tam,nie zgodziła się

Gość ale jeśli masz premię...
I co idź teraz to tego babsztyla i niech odda tobie towar.!!!! A zrub grubasobi przyjemność i uszczęśliw ją tak jak ona Ciebie...:) Powiedz ze dzwoniłaś do rzecznika konsumentów to powinno adziałać... A następnym razem tak juz nikogo nie potraktuje....

No właśnie nie wiem jak to jest tak według prawa czy trzeba płacić. Większość tutaj mówi że trzeba

Gość niezdara!
trzeba uważać! a co myslałaś ,że jak ktoś przyjdzie do twojego domu i porozbija"niechcący"różne rzeczy to tak lekko się z tą stratą pogodzisz? sorry!!!!

Gość twarz ladna
nie trzeba i nie powinno sie, jesli nie zrobilas tego umyslnie. jest cos takiego jak straty - wpisuje sie to, co sie zniszczylo. mniej wiecej tak, jak zwroty. jak zaplacilas - zarobili na Tobie wiecej niz jakbys to kupila, a jesli dostalas paragon- tak, jakbys kupila.

Gość twarz ladna
nastepnym razem nigdy nie plac, to sprzedawca powinien tak ustawic towar,by nie spadal, a ze oszczedza na powierzchni i upycha wszystko- on ponosi ryzyko.

Gość huhuhuhsa
dlatego w takich sklepikach 2mx2m, jak widzisz, że rzeczy są poupychane jedna na drugiej powinno się prosić sprzedawcę o pokazanie wybranego towaru. Jak ona sobie postraca z półki to jej problem.

Gość huhuhuhsa
ps. ja bym nie płaciła. uparłabym się, że rysa już była na tym zegarku, niech mi udowodni, że powstała w wyniku upadku.