Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmskd99rffr

DO KOGO Z WAS DZWONILI Z FILARU EMERYTALNEGO ???BLAGAM WEJDZCIE ....PLISSSS

Polecane posty

Gość zmskd99rffr

DZIS DZWONILA DO MNIE BABKA Z FILARU I NIE WIEM o co jej chodzi.. pracowalam miesiac na umowe o prace w jednej firmie ale sie zwolnilam i nie rozumiem o co biega.. babka powiedziala mi ze przyjedzsie do mnie jakiś przedstawiciel czy ktos i mi wyjasni wszystko//zaczela od tego ze mam nie wszystkie skladki placone ...a ja jej mowie ze juz nie pracuje a ona ze to niewazne i przedstawiciel mi wyjasni wszystko.. Matko czy ja cos bede placic czy co ??boje sie ..

Gość kiiiika
he he spoko,kaze Ci si e zapisac bo prowizje chce.Jak nie wybrałas funduszu to sami Ci wybiora,nie ma kary za to.Zbarejuje cie zebys sie do niej zapisała...stary numer

Gość zmskd99rffr
ale czemu powiedziala ze mam niezaplacone skladki juz od dluzszego czasu??:(cholera kaza mi placic czy co za ten okres w którym nie byly placone?

Gość zmskd99rffr
i ja musze sie do niej zapisac kochana?pliss wytlumacz mi ..

Gość musisz niestety

Gość o cholera wspolczucia

Gość bo z funduszami to jest tak
Słuchaj II Filar ,to takie cosik ,ze musisz się do niego zapisać. każdy ,kto pracuje i mu składki odprowadzają musi. Zus zabiera mu częsc kasy i z tego też kawałek idzie na II filar rozumiesz? To jest obowiązkowe i nie masz na to wpływu. Jeśli się nie zapiszesz, to cię wylosują. Losowanie odbywa się wśród 11 funduszy. 3 fundusze najlepsze są z tego losowania wyłączone, tak więc, kiedy nie wybierzesz, zostaniesz wylosowana i będziesz należeć do któregoś z tych 9-ciu. Teraz pytanie z jakiego funduszu do Ciebie dzwonili? Czy z tego lepszego, czy z gorszego? Jeśli z gorszego, to nie daj się namówić i nic nie podpisuj. Niczego płacić nie będziesz, nie obawiaj się. Ja myślę, ze to, że składki sa nie odprowadzane, to ściema, a jak nie, to niech Ci powie za jaki okres nie były i do ZUSu zadzwoń i zapytaj. Może pracowałaś, a pracodawca nie płacił do ZUSu Twoich składek? A jak z jakiegoś dobrego funduszu przyjdą, to się zapisz, bo jak już pisałam, albo sama wybierzesz, albo Cię wylosują, kumasz juz? a dobre fundusze to ING, Generali, Polsat

przepraszam, pomyliłam nie ma być - ..należeć do któregoś z tych 9-ciu, tylko, do 11

Gość o cholera wspolczucia
bedzie placic jesli jej tak baba powiedziala ze ma nieplacone juz od jakiegos okresu.. ale ona tam tylko miesiac pracowala..wiec i tak dziwne

ale co ma płacić? Składkę? Pracowała tylko miesiąc, agenci ubezpieczeniowi i ci od ofe, mają różne sposoby na wyszukiwanie osób, które dopiero co zaczęły pierwszą pracę. Skoro tylko miesiąc pracowała, to jakie składki były niepłacone? No to sobie musi wyjaśnić. Ma od tego zus, ale jeśli jest to tylko podstep, żeby namówić na należenie do danego funduszu, to ja bym pogoniła takiego agenta.

ale teraz tak czytam i pisze, że z filaru I ktoś dzwonił, nie z II, a pierwszy filar, to przeciez zus.

Gość zmskd99rffr
nie ..nie ..z filaru 2 sie przedstawila baba i ze przysle do mnie posrednika i on mi wyjasni wszystko

ale jakby z pierwszego to by pracodawce ścigali a nie ja...do mnie tez w ten sposób dzwonili z II filaru tylko ze nikt mi nic nie mowil ze mam cos nie oplacone...spoko dziewczyno nie ma sie czym przejmowac..jka ci sie nie spodoba to wywalisz paskuda za drzwi i tyle:P

Gość kkarrusiia
nieszkodzi ze pracowalas tylko miesiac , misisz sie zapusac do 2 filaru, 1 filar to zus a 2 wybierasz sama albo sami cie do jakiegos przydziela, do 2 filaru z us przesyła składki

ale fakt zapisac sie musisz nawet jezeli teraz nie pracujesz bo wylosują dla ciebie jakiegos ubezpieczyciela..ja jestem w nordei

Gość lloooooooooooooo
ludzie nie umawiajacie sie z tymi ludzmi gadaja ze dzwonia z ramienia KNF pozniej ze zus nie przelewa skladek i za darmo wam to sprawdza a tak naprawde chca was przepisac do OFE ktore oni reprezentuja.. Sama wiem jak to jest pracowałam w tym!

Gość kkarrusiia
prtzepisuac sie nic nie tracisz...

A z jakiego funduszu ta babka dzwoniła? >karusia przepisując się z funduszu do funduszu tracisz, jeśli przepiszesz się w przeciągu do 2 lat. Wtedy płacisz tak do 200zł. A ty odnośnie czego to piszesz? Przecież autorka się nie przenosi.

Gość kkarrusiia
ale raz na 2 lata mozna ... a pisze tak tak apropo niczego... bo własnie szukam teraz takich ludzie zeby chcieli sie przepisac...

Gość nutellllllllla
tez w tym pracowalam, bylam takim prezedstawicielem w OVB to taka sciema ze niby nie doprowadzaja skladek do zusu, ze ona to wyjasni w zusie, bla bla bla, a chodzi o to, zebys sie zapisala do jej funduszu bo ona ma z tego prowizje

Gość kkarrusiia
a ile zarabialas?

Gość kkarrusiia
to dotyczy kazdego kto podjal jakas prace ale byl zarejestrowany, 1 dzien roznoszenia ulotek cie do tego nie zobowiazuje

Gość obserwator formułowy
alez wy jestescie głupi po co mowicie jakims obcym osobom o sobei jescze piny im podajcie :P