Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mewa100

zatkana tętnica szyjna prawa i rak górnego plata płuca prawego

Polecane posty

Gość mewa100
Witam.W czerwcu b.r. został zdiagnozowany u mojej mamy l.57 rak płuca prawego.Została zakwalifikowana przez torakochirurga do leczenia 4 kursami chemii,rzekomo przedoperacyjną.30 sierpnia 2010r ,2 dni przed 3 kursem dostała udaru niedokrwiennego mózgu na tle zatkanej w 100 proc.tt szyjnej prawej.W efekcie jest sparaliżowana lewostronnie,ale jest z Nią kontakt.nadmienieę iz jest to pielegniarka z 35-letnim stażem,tym gorzej,bo zdaje sobie sprawe z zaistniałej sytuacji.Ja również pracuję w (chorej) służbie zdrowia.Niestety w mieście w którym mieszkamy stosuje się "spychologię"...to nowa dziedzina medycyny.Onkolodzy nie chca sie podjąć leczenia bo neurologicznie nie ustawiona i odwrotnie.Błędne koło.Chcę zapytać czy ktoś miał podobną sytuację i gdzie ewentualnie mogę się udać żeby jej pomóc.Pozdrawiam.

Ja nie miałem i jasno napisałem-tzw. chemioterapię gdzie można sobie wsadzic:P.Poczytaj to co jest w odnośniku to zrozumiesz o co chodzi:P.A te paraliże itp. to niemal z pewnością efekty działania "lekarstw":O.

Moja diagnoza jest taka-zakończyć oficjalne"leczenie" i zastosowac zalecane przeze mnie środki:classic_cool:.Tylko nie wiem ile to może kosztować:O.Ale przynajmniej cześć nie ma wyśrubowanej ceny:classic_cool:.

Gość nie mam dobrych wieści
bardzo ciekawa sprawa teść też po którejś chemii dostał "udaru" potem wmawiano że jest to wina przerzutu do mózgu dalszy krewny też ma raka płuc i też po chemii okazało się że ma "cienie na mózgu" no tak na tym etapie to już równia pochyła w dół...lekarze umywają ręce i zalecają leczenie bólu

Gość moje geste neigdys wlosy
"A jedna z tych metod powinna tez pomóc na ta tętnice ." - "TA" w bierniku brzmi : TĘ (a nie "tą"). Poza tym , w wymienionym przed chwilą przypadku, rzeczowniki rodzaju żeńskiego kończą się w wygłosie na "ę" , a nie "e". Autorko - bardzo Ci współczuję :( Przepraszam za tę gramatyczno - ortograficzną uwagę, ale autor wypowiedzi wymądrza się w każdym temacie. Tak naprawdę jednak nie potrafi pisać, co dopiero inteligentnie się wyróżniać - nawet w złośliwy sposób. Daleko mu do mistrza ciętej riposty :)

Gdzie mieszkasz? W Gdańsku mamy dobrą torako, naczyniowcy też są dobrzy. A była mama wcześniej u chirurga naczyniowego? A ta niedrożność tętnicy szyjnej, to którego stopnia? est modus in rebus

Gdzie mieszkasz? W Gdańsku mamy dobrą torako, naczyniowcy też są dobrzy. A była mama wcześniej u chirurga naczyniowego? A ta niedrożność tętnicy szyjnej, to którego stopnia?

Gość do tej nawiedzonej
gramatyczki :P Max chciał pomóc...wątpię aby poprawnośc gramatyczna miała w tym przypadku takie znaczenie. Idź do szkoły nauczac -będziesz się mogła wykazac przy spr.klasówek :o przypominam ,że autorka prosi o pomoc w wiadomej sprawie ,nie przy spr.błedów:P

tylko ze on o rzekomych zatruciach pisze nawet w temacie wypadania włosów! Nie sądzę, że on próbuje pomóc, tylko się wymądrzyć :) Proponuję najpierw prześledzić inne dyskusje, w których brał udział.

Ludzie tutaj mają poważne problemy, a on wszędzie próbuje wcisnąć swoje 3 grosze, bredząc przy każdym temacie to samo, na dodatek wymądrzając się ... Troll

Gość dajcie spokoj przekupy
Uwazam ze kazdy ma prawo wypowiadac sie w tematach czy nam sie to podoba czy tez nie.A jesli nie potrafimy tego zrozumiec to MY mamy problem ze sobą:P

" [zgłoś do usunięcia] moje geste neigdys wlosy "A jedna z tych metod powinna tez pomóc na ta tętnice ." - "TA" w bierniku brzmi : TĘ (a nie "tą"). Poza tym , w wymienionym przed chwilą przypadku, rzeczowniki rodzaju żeńskiego kończą się w wygłosie na "ę" , a nie "e". Autorko - bardzo Ci współczuję Przepraszam za tę gramatyczno - ortograficzną uwagę, ale autor wypowiedzi wymądrza się w każdym temacie. Tak naprawdę jednak nie potrafi pisać, co dopiero inteligentnie się wyróżniać - nawet w złośliwy sposób. Daleko mu do mistrza ciętej riposty " Nie jestem fachowcem od języka polskiego:P. "moje geste neigdys wlosy tylko ze on o rzekomych zatruciach pisze nawet w temacie wypadania włosów! Nie sądzę, że on próbuje pomóc, tylko się wymądrzyć Proponuję najpierw prześledzić inne dyskusje, w których brał udział." A jakie masz dowody na to że rzekome:P? "behindbrowneyes Ludzie tutaj mają poważne problemy, a on wszędzie próbuje wcisnąć swoje 3 grosze, bredząc przy każdym temacie to samo, na dodatek wymądrzając się ... Troll 10:31 [zgłoś do usunięcia] behindbrowneyes Zgadzam się z przedmówczynią - prześledźcie różne topiki. Dno totalne :/" nie masz żadnych dowodów na to że to bzdura:P.I spamujesz nie na temat:P. " [zgłoś do usunięcia] Coralick no i co max?? na tego raka tez dobra kilkanascie lewatyw dziennie??? Diabeł wie wszystko, nie wie tylko gdzie kobiety ostrza swoje noże........" Wielu twierdzi ze dobra:P.Ich się spytaj:P.Ja polecam bo nie jest droga i jest bezpieczna:classic_cool:.

" 09:59 [zgłoś do usunięcia] moje geste neigdys wlosy "A jedna z tych metod powinna tez pomóc na ta tętnice ." - "TA" w bierniku brzmi : TĘ (a nie "tą"). Poza tym , w wymienionym przed chwilą przypadku, rzeczowniki rodzaju żeńskiego kończą się w wygłosie na "ę" , a nie "e". Autorko - bardzo Ci współczuję Przepraszam za tę gramatyczno - ortograficzną uwagę, ale autor wypowiedzi wymądrza się w każdym temacie. Tak naprawdę jednak nie potrafi pisać, co dopiero inteligentnie się wyróżniać - nawet w złośliwy sposób. Daleko mu do mistrza ciętej riposty " Jeszcze dodam że sama się mylisz bo ten błąd był zdecydowanie nieortograficzny:P.

z tego , co wiem, to odmiana przez przypadki zalicza się do dziedziny GRAMATYKI :) postudiuj troszkę, może czegoś się dowiesz. Kończę tutaj z Tobą, nie będę komuś spamować, Tobie radzę to samo :)

Gość e już nie ściemniajcie
Akurat wtedy to był podszyw pod Maxa.Radzę dokładniej przyglądac sie nikom :)

Tak ,ktoś przestawił jedną literkę i było o tym glosno .Moderatorzy zablokowali delikwenta :)

zamiast l wstawił I

parę osób też miało wątpliwości co do nicku, ale ja również to sprawdziłam, bo max koczuje na forum już od dawna, co chwile zmieniając wcielenia. dokucza lub też zgrywa experta. Też mi się wydaje , że to jakiś nieudacznik. :)

i "e nie ściemniajcie" - każdy wie, że Ty i max to jedna osoba, szum robisz tylko, trzeba nisko upaść , żeby występować pod paroma pseudonimami. :/ to w końcu Internet, i tak nikt Cię nie zna

Gość mewa100
proszę o pomoc.tylko tyle...

Gość mewa100
małgooisa ...białystok

Gość mewa100
proszę o pomoc.