Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakaś ja

jak nauczyć 8 miesięczne dziecko przesypiac całe noce?

Polecane posty

Gość jakaś ja

pomóżcie, poradźcie cos- moj syn ma prawie 8 miesięcy a od ponad 2 budzi się w nocy nawet po 10 razy! już nie dajemy rady... bardzo ładnie nam usypia o godz. 19 i pierwsze kwękanie jest o 23, od tej godzny potrafi wstawac co godzine. wiem,ze jednym zproblemów może byc smoczek- wypada mu i budzi sie, dostaje go z poworotem i znowu zasypia. Czasami jendak nie chodzi o smoczek, po prostu kweka i po parunastu min idzie spac. od kilku dni jednak między 3 a 4 płacze i trzeba go brac na rece żeby uspokoił sie, Mamy juz 3 zęby wiec moze to i przez zęby? ale w dzień nic wskazuje na to, że zabki bolą. Jak nauczyłyście przepypiac całe noce wasze dzieci?

Gość MAMA_TO_JA
Ehhh mój ma już 13 miesięcy i nadal się budzi. Dopiero kilka tygodni temu przestałam go karmić w nocy piersią... myślałam, że w tym tkwiła przyczyna nocnych pobudek - niestety budzi się nadal. Od ponad roku nie przespałam w kawałku dłużej niż 2 godziny... czasem nie zdążę zasnąć a on znów się budzi... :/ próbowaliśmy różnych opcji - dawałam mu wodę do picia, uspokajałam w łóżeczku, kładłam poźniej spać, wyciszałam wieczorem, dodatkowo wietrzyłam pokój, zostawiałam otwarte okno, brałam do swojego łóżka, dawałam jeść przed samym pójściem spać, próbowałam przetrzymać... wszystko to na nic. Nie wierzę już w żaden sposób. Przyjdzie pewnie czas na całonocne spanie... obym do tego czasu nie zwariowała... Życzę siły.

Gość jakaś ja
a książka uśńij wreszcie czy każde dziecko może nauczyć sie spac? mprobowałas?

Mój młody zaczął przesypiać całe noce dopiero ,gdy skończył 2 lata:). Głowa do góry:)

Gość mamamamamama80
mój ma 15 miesięcy i też się jeszcze budzi 2 razy raz na jedzenie a raz od tak sobie nad ranem i czasem jeszcze zaśnie

Gość moim zdaniem za wczesnie
kladziesz go spac, zmecz go, pobaw sie z nim i dopiero o 21 lub pozniej daj go spac

Gość MAMA_TO_JA
Z zasypianiem u nas nie ma takiego problemu. On po prostu się budzi w nocy. Próbowałam kłaść go pozniej - o 21, 22... ale spał po prostu dłużej (do 8.30, 9.00, 9.30) nadal budził się w nocy.Robiłam badania (morfologia, mocz, kał-pasożyty - wszytsko wyszlo doskonale). Pytałam pediatry - powiedział ze nie powinnam go juz karmić w nocy (psują sie zęby), wiec daje mu wodę mineralna. Pije. Ale budzi sie dalej. Taka natura dziecka - usłyszałam od lekarza.

Gość jakaś ja
mały jest na etapie pełzania/raczkowania więc męczy sie do tego oczywiscie sa jakieś zabawy. probowałam go przetrezymac do 21 ale dramat. usypiał na rekach. sprobuje ktoras z ksiazek, kolezanka zastosowała i ponoc dziecko zaczeło spac