Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mia85

Drętwienie dziąseł. Co może być przyczyną?

Polecane posty

Gość Mia85

Od wczoraj czuję, że moje dziąsła (na dole, bardziej po prawej stronie) są jakby zdrętwiałe. Nie jest to bolesne, raczej wkurzające. Miałam w tej okolicy usuwanego zęba, ale ze 3 lata temu, więc to chyba ni to. Pomoże ktoś?

Gość mi tak drętwieją
jak przesadzę z alkoholem :) ale to ogólnie, nie tylko dziąsła - język też :)

Gość Mia85
Bardzo proszę o sensowną wypowiedź, bo trochę mnie to martwi.

Gość Mia85
Trwa to już trzeci dzień tylko przeniosło się na dolne jedynki. Czy ktoś może miał coś podobnego? Proszę o jakąkolwiek radę! Iść z tym do denstysty czy co?

Gość takie info znalazłam
w necie i wklejam kawałek, lepiej idź do lekarza - Jakie są objawy raka jamy ustnej? Ponieważ nie zawsze jesteśmy w stanie wychwycić najwcześniejsze objawy raka jamy ustnej, ważną rolę odgrywają regularne kontrole zarówno u dentysty, jak i lekarza. Dentysta jest osobą posiadającą odpowiednie przeszkolenie do wykrywania wczesnych sygnałów ostrzegawczych sugerujących raka jamy ustnej. Oprócz jednak okresowych wizyt kontrolnych, powinieneś zgłosić się do dentysty, jeżeli zauważysz którykolwiek z poniższych objawów: bolesną zmianę w obrębie warg, dziąseł lub wewnętrznej części jamy ustnej, która łatwo krwawi i nie chce się zagoić wyczuwalny językiem guzek lub zgrubienie w obrębie policzka utratę czucia lub drętwienie w obrębie jamy ustnej białe lub czerwone plamki na dziąsłach, języku lub we wnętrzu jamy ustnej trudności z żuciem lub przełykaniem pokarmów bolesność lub niewyjaśniony ból w obrębie jamy ustnej, bądź uczucie, że coś utknęło w gardle bez widocznej przyczyny obrzęk szczęki lub żuchwy powodujący złe dopasowanie protezy zmianę głosu

Gość noName210
Mam tak teraz... Mia proszę napisz jak to się skończyło bo nie usnę :(