Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nojano

spowiedz x 2, poradnia rodzinna... co jeszcze przed slubem ??

Polecane posty

Gość nojano

spowiedz X2, poradnia rodzinna, co jeszcze przed slubem ?? Chodzilam tez na jakies wyklady przedslubne ???? Ile czasu przed slubem trzeba to zalatwic ??

Z tego co mi sie obilo o uszy to 3 m-ce przed slubem trzeba przyjsc do ksiedza z dokumentami z tej poradni i kursu przedmalzenskiego.

Gość przed ślubem załatwia się
nauki przedmałżeńskie - w każdej parafi wygląda to inaczej, bo niektórzy mają w wekendy, u niektórych trwa to 3 dni u innych dłużej, czasem płatne czasem nie. Poradnia rodzinna to w ramach nauk, na tej samej kartce podbijają, - zaświadczenie z USC, zaświadczenie z parafii o bierzmowaniu i chrzcie, protokół przedmałżeński u księdza - trzeba pamiętać, że te rzeczy mają swoją "ważność", data na nich musi być mniejsza niż 3 miesiące do ślubu, bo inaczej ją tracą

Gość jeszcze celibat

Gość na naukach wszystko mówią
co potrzebne

Gość Martituska81
dzieki ;) na naukach bylam jakies 3 lata temu przed slubem ktory odwolalam i nie pamietam... ale papierek mam teraz mieszkam poza Polska i nie mam czasu na te glupoty ;( slub we wrzesniu a ja bede w Polsce w maju... chyba ktos bedzie musial mi pojsc na reke...