Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gtyhnujlp;oi['/;o

Pytanie do kobiet ktore zaszly w ciaze a mialy sporo tluszczyku na brzuchu.....

Polecane posty

Gość gtyhnujlp;oi['/;o

Mam 167wzr i w chwili zajscia w ciaze wazylam okolo 80 kilo... czy jest ktos o podobnej wadze? Chce wiedziec kiedy zaczyna sie czuc ruchy dziecka,jesli ma sie tkanke tluszczowa na bzuchu... jak u Was bylo??

Gość minidecorr
a w ktprym jestes tygodniu??????? Ja jestem w 18 i jeszcze nie czuje kopniakow tylko babelki wymiary mam podobne

Gość ja karmiłam...
ruchy dziecka odczuwa sie od środka, a nie przez tkanke tłuszczową. Zorientujesz się jak zacznie sie ruszać. To np lekkie "stukanie" albo delikatne muśnięcie na początku.

Gość A jakie objawy miałyście
na początku ciąży? Pytam, bo też chyba jestem, a że "spełniam" powyższe kryteria (162 cm, ok. 73 kg) tak więc pytam. A wizytę mam dopiero po niedzieli. Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.

Gość hallo jest tam kto?

Ja jak zaszłam w ciążę to ważyłam 55 kg przy wzroście 165 jednak na brzuchu było od dawna trochę tego sadełka:D i może w pozycji wyprostowanej nie był tak widoczny ale jak usiadłam..to ojej:D, teraz duży brzuch (tym razem cążowy;) ) jakoś zniwelował efekt oponki bo mam taką fajną twardą piłkę z przodu:)

A co do ruchów malucha to nie ma znaczenia ile tłuszczyku masz na brzuchu. Ja pierwsze rozpychania poczułam już w 15 t.c czyli bardzo wcześnie i tłuszczyk w tym nie przeszkadzał.

Ja zachodząc w ciąze przy wzroście 171cm ważyłam 79kg , a ruchy poczułam w 17tygodniu :) Także szybciutko:) To chyba sprawa indywidualna:)

Gość Papauga Szara
:)

Gość jestem niższa i wiele grubsza
w 1 ciąży dopiero w 25 tyg poczułam w 2 w 14 w 3jestem w 16 tyg i nie czuje. To nie zależy od warstwy tłuszczu bo przecież to się czuje od środka. Zależy od ruchliwości i ułożenia dziecka i łożyska.

Gość nikiki27
ja przy 178 cm warzyłam 83 kg, pierwsze ruchy - te motylkowe, poczulam kolo 16 tyg, a kopniaki od ktorych podskakiwal mi brzuch kolo 21, obecnie jestem w 30 i czuje nawet jak sie sie przewraca :)

Gość kijevna
w pierwszej 165/70 bez tłuszczu na brzuchu poczułam ok. 22 tygodnia w drugiej 90kg, tłuszczu dużo, czuję od 18 tygodnia - nie ma to chyba wpływu, myślę, że w pierwszej ciąży trudniej rozpoznać, nie steresuj się, jeszcze Ci da popalić i tłuszcz nie pomoże;)