Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozstępy

W którym tygodniu wyszły Wam rozstępy?

Polecane posty

Gość rozstępy

Jestem w 39 tygodniu ciąży, przytyłam 13kg i narazie nie mam ani jednego rozstępu. Od 4tego miesiąca smaruję się (ale nieregularnie) Mustelą. Oczywiście nie liczę na to, że nie będę miała żadnego, ale skoro narazie ich nie ma to może nie będzie ich za wiele na finiszu? Jak to jest lub było z Wami?

Gość betiiiii1
Bardzo późno, tzn. na jakieś 2 tygodnie przed porodem. Żadne kremy nie pomogły.Ale były małe, teraz są prawie niewidoczne. Pomimo tego trochę załamałam się wtedy, bo myślałam, że te paskudztwo mnie już nie dotknie.

U mnie pojawiły się w 41 tygodniu:( Głównie na brzuchu. Na szczęście są już teraz mało widoczne.

nie wyszły;), urodziłam w 35 tygodniu bliźniaki będzie dobrze, żadna z mioch kolezanek nie miała (ale żadna nich nie przekroczyła 15 kg)

Gość rozstępy
ciekawe czy wyjście rozstępów jest uzależnione od tego ile kto przytył i jak? (np. czy tlyko sam brzuch czy ogolnie na calym ciele itd.)

mi po małej żaden nie wylazł ale jak w innym temacie już pisałam jestem dużą dziewczynka a ciąży praktycznie nie było widać no i zakończyła się w 32tc natomiast teraz już lekkie widzę że się pojawiły na szczęście mało i ledwo widoczne więc mam nadzieję że znikna a smaruję się zwykła oliwką dla niemowląt z tego co zauważyłam po koleżankach i po sobie to rozstępy bardziej pojawiają się u tych kobiet którym szło tylko w brzuch :)

Gość rozstępy
mi ogólnie nigdzie się zabardzo nie przytylo, tylko brzuch urósł razem z dzieckiem, nie mam nigdzie żadnych dodatkowych nakładów tłuszczowych a z tyłu w ogole nie wyglądam, jak bym w ciąży była, tak mi wszyscy mówią...

Gość no mojej przyjaciółce
rozstępy pojawiły się po porodzie. A przez całą ciążę nic -ani jednego nie miała. Więc jak widać brak reguły.

mi wyszly ( 4 ) dopiero po porodzie, chyba dlatego, ze przestalam sie smarowac.

Gość mamamamamama80
na brzuchu na szczęście mi nie wyszły żadne rozstępy ale za to na nogach na udach wyszły na 2 tyg przed rozwiązaniem

Gość ;dsfh;sga
smarowałam brzuch mustela regularnie od poczatku ciazy i nie mialam tam zadnych rozstepów, ale uwaga! zapomniałam o smarowaniu pleców i mam tam spore kreski :( dwa-trzy dni po porodzie mialam ogromny napływ pokarmu do piersi i wtedy powstaly tam spore rozstępy. Uwazaj na to, sciągnij pokarm bo 3-dniowy noworodek nie jest w stanie wyssać tej ilości mleka.

Gość dffdff
Nie miałam ani jednego. Ty pewnie też żadnego nie będziesz miała. No, ewentualnie przy karmieniu jeszcze jakiś może powstać na piersi. U mnie jakby kropka się pojawiła. Zniknęło to jednak po zakończeniu karmienia. Smarowałam całe cialo regularnie, co najmniej raz dziennie, kremem Oillan, pod koniec ciąży zwykłym.

Gość glowa i noga
U mnie rozstępy pojawiły sie, kiedy mi rosly cycki i w ogóle cialo - jakieś 14 lat. Na poczatku czerwone, potem zbladły. Mnie sie wydaje, że jak ktos ma tendencje, to nie pomoze święty Boże ani zadne smarowanie - ale oczywiscie lepiej smarować,bo a nuż jednak pomoze ;)

Ja zarówno teraz (18tydzień), jak i w pierwszej ciąży stosuje krem PHARMACERIS ( z serii dr.Eris), po pierwszej nie miałam żadnego rozstępu, teraz zobaczę jak urodzę :)

Gość gość
Ja smaruję odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży - 7 tydz. - na przemian Palmers, zwykła oliwka, Ziaja na rozstępy, olejki na rozstępy + inne próbki, których dostałam mnóstwo na szkole rodzenia, u lekarza, w aptekach. Nie przytyłam dużo, bo ok. 7 kg - (mam cukrzycę ciążową, więc jestem na diecie). Pierwsze pojawiły mi się ok. 20 tygodnia na piersiach, teraz w 40 tygodniu pojawiły się prawie na całym dole brzucha. Taka moja uroda - smarowanie nie pomogło.. Chociaż może byłoby ich więcej gdybym nie smarowała? Ciekawe jak będą wyglądały po porodzie. Chyba bez specjalistycznych zabiegów się nie obędzie..

Gość gość
nie martw się, ja miałąm identycznie ja Ty, włącznie ze smarowaniem i rozstępami na piersiach w pierwszej połowie ciąży, w 37 mój brzuch wyglądał tragicznie, wyć mi się chciało, bo rozstępy wylazły praktycznie przez noc, teraz jestem 8 miesięcy po porodzie i wszystkie są praktycznie niewidoczne, zrobiły się jasne, żeby dostrzec te na piersiach, to trzeba się mocno wpatrywać, te na brzuchu trochę widać, ale nie ma takiej tragedii jak myślałam

Gość gość
Piszecie, że wasze rozstępy sa niewidoczne, a widuję często kobiety z bardzo widocznymi rozstępami. Ciekawa jestem od czego to zależy. Może po prostu widuję je najczęściej latem na plaży, a na tle opalonego ciała bardziej rzucają się w oczy? Mnie rozstępy szczęśliwie ominęły, ale moja mama i siostra, które urodziły 3 dzieci tez nie mają, więc to chyba zasługa genów.

Gość iza2555
Ja smarowałam cały czas kremem ze śluzem ślimaka o naziwe ANTUCO, pojawiły się co prawda ale małe i po ciąży znikły. Cały czas smaruję tym kremem z kolagenem. bałam się , ze będe miała dużo, bo moja mama ma.

Gość wariena
Kochane! Poczytajcie o stosowaniu dużych dawek witaminy C w ciąży, a zwłaszcza przed samym porodem :) Wit. C jest odpowiedzialna za produkcję kolagenu, a to najczęściej z nim jest problem w związku z rozstępami i tu wtedy żadne kremy nie pomogą, bo problem tkwi w słabych połączeniach kolagenowych gdy skóra się bardzo naciąga. Pomijam już takie aspekty jak krótszy i lżejszy poród, szybkie dochodzenie do siebie po porodzie i oczywiście wyjątkowo zdrowie dzieciątko:)