Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rzymiankaaaaa

kto wyleczył się z gronkowca zgłaszać się...

Polecane posty

Gość rzymiankaaaaa

jak długo trwa leczenie i jak to wygląda z waszego doświadczenia.

Gość kieranka
wyleczysz sie ,ALE TO I TAK WROCI...

Gość rzymiankaaaaa
poważnie wraca? boję się bo od wrastającego paznokcia się zaczęło. Nie była jeszcze u lekarza ale na 99 wiem, że to gronkowiec. Od 8 miesięcy mam anginę która ciągle wraca do tego doszło zapalenie mieszków włosowych i dlatego pytam czy taka terapia jest skuteczna i jak ona wygląda.

Gość kichakicha
Tez mialam gronkowca, tylko ze zrobil mi sie on w ranie. Poszlam do lekarza i nie moegli mnie przez Niego przyjac n aoddzial. Mialam 3 antybiotyki, ktore mialy go usunac, a po pierwszym w wynikach wyszla jeszcze dodatkowa bakteria. Sadzilam, ze juz Nigdy sie tego nie pozbede, ale moja ciocia popytala sie znajomych i polecila pewnego kolesia ktory leczy roslinkami. Stwierdzilam, ze takie rzeczy nie lecza, sama mialam przypadek kiedy moj kolega zmarl na raka, bo to mialo go wyleczyc, a okazalo sie ze zaleczyl na chwile. Ale terrapia miala wygladac tak: rozpala sie male ognisko z brzozy i gdy zacznie sie dymic trzeba w dym włozyc miejsce z gronkowcem. Wysmiałam to, ale podczas czwartego antybiotyki nie mialam juz dobrego samopoczucia, wiec stwierdzilam ze co mi szkodzi, jak nie wyjdzie to nic mi nie bedzie, to tylko dym. Sprobowalam i od kilku miesiecy nie mam juz gronkowca, a ranka sie zagoila :) Nie kaze CI w to wierzyc i spelniac, ale sadze ze mozna sprobowac, bo nie masz nic do stracenia..

Gość ja wyleczyłam
końską dawką antybiotyku sprowadzonego specjalnie z ameryki.

Gość Witekzwitek
Ja leczyłem się z gronkowca kilkanaście lat. dermatolog, antybiotyki, maści i cuda na kiju, i co... i nic! Poszedłem któryś raz do lekarza po zrobionym wymazie i poprosiłem o jakieś kolejne leki. Oczywiście dostałem kolejne antybiotyki i maści, na które niby miał być wrażliwy gronkowiec. wcześniej przed tą wizytą dowiedziałem się o kuracji poprzez odymianie korą brzozową. Powiedziałem lekarzowi, czy mogę coś takiego zastosować. lekarz zaśmiał się i mówi, że to jakieś ludowe bzdury i że by nie radził tego robić. Po kolejnej kuracji lekami gronkowiec jeszcze bardziej się uaktywnił, tak więc nie zastanawiając się długo nazbierałem kory brzozowej skropiłem ją lekko wodą i przy użyciu podkurzacza pszczelarskiego zacząłem się odymiać i nawet lekko wdychać ten dym, aż łzy poszły z oczu. Potem powtórka i powtórka. Potem na następne dni to samo. Efekt był zdumiewający. Gronkowiec najpierw się lekko nasilił, tak jakby wydawał ostatnie tchnienie a następnie padł i zdechł!!! Nie mam już gronkowca i jak pomyślę ile leków zjadłem i ile wizyt lekarskich przeszedłem i nic, a tu taka kora brzozowa i gronkowca szlag trafił. Nie do uwierzenia, ale jednak prawdziwe. tak więc wszyscy, którzy wypisują takie bzdury, że brzoza i odymianie się to szarlataneria lub bzdury, niech się najpierw zastanowią, jakie brednie gadają! Pozdrawiam!

Gość gość
Ja jestem w 8 tygodniu ciąży i stwierdzono u mnie w uchu gronka złocistego, zobaczymy czy oddymiania pomoże

Gość Jan

I co pomogło

Gość gabriela

Czy odymianie brzozą leczy też inne odmiany gronkowca?