Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wikiWikttoria23

brałam globulki dzis sie dowiedziałam ze jestem w ciąży!!!!!!!

Polecane posty

Gość wikiWikttoria23

2 tygodnie temu byłam u ginekologa. Powiedzial ze mam nadżerke i przepisał mi globulki BETADINE. dzisiaj mialam wziąsć 14-stą ostatnią globulke. Ale od 6 dni spoznia mi sie okres . Wiec zrobilam sobie test dzisiaj rano . Patrze - a tu 2 kreski!! jestem w ciaży!!. Zaszłam w ciąze pewnie 2-3 tygodnie temu. A stosowalam globulki. Jestem zrozpaczona. Czy ktos z was stosowal je w ciazy? nie wiem co robic!

przeczytaj ulotke - na pewno tam cos o stosowaniu w ciazy i koniecznie idz do ginekologa - niech Cie zbada i potwierdzi ciaze i on na pewno powie o ryzyku (jesli takie jest) zwiazanym z globulkami

Gość wikiWikttoria23
tam pisze ze nie mozna stasowac w ciazy:(

Gość inmkkkkkkkkka
idz do gina.generalnie niczego nie mozna stosowac w ciazy:) a dużo się stosuje jak trzeba

Gość wikiWikttoria23
na ulotce tez pisze ze lek moze negatywnie wpływac na dodatnie wyniki niektórych badan labolatoryjnych, to moze tez wpłynąl na dodatni wynik testu??? no ale ta spozniajaca sie parę dni juz miesiaczka...

Gość edit_77
Spokojnie, w ciąży większości leków nie powinno się przyjmowwać, ale to nie znaczy, że jeśli je brałaś to stanie się coś złego. Wiele kobiet na początku ciąży gdy o niej nie wie bierze jakieś leki i robi inne rzeczy które w ciąży mogą być szkodliwe (alkohol, solarium), a wszystko rozwija się prawidłowo więc nie panikuj, ale udaj się do lakarza.

ja brałam betadine, właśnie na początku ciąży, jak jeszcze o niej nie wiedziałam. Moja gin powiedziała, że w sumie niezbyt dobrze, no ale cóż. Teraz jestem w 26t.c. i wszystko z dzidzią jest ok:) Więc się nie martw. Kobiety bardzo często biorą jakieś leki, czy piją alkohol jak jeszcze nie wiedzą, że są w ciąży i zazwyczaj wszystko potem jest ok:)

Gość hooj cie to
dzikiwąż jebnij sie w swoj dekiel śmieciu jebany, na twoj debilizm juz za pozno!!!!!!!!!!!

Gość dobra spacerówka
idz do gina cos na to poradzi

DOBRZE MÓWIĘ - TAKA ROZPUSZCZONA GLOBULKA USZKADZA CIAŁO DZIECKA - SOBIE POCZYTAJ - NAJCZ. PO TYM DZIECKO MA ZAJĘCZĄ WARGĘ

Gość Motyle nogi
jestem w takiej samej sytuacji, wzięłam dwie globulki BETADINE - a po kilku dniach na teście miałam dwie kreski - idę do lekarza w poniedziałek, wiem ze nie da mi gwarancji ze nic się nie stało ale liczę ze mnie uspokoi ... jak będziesz mieć jakieś informacje - pisz !!!!

Gość DFDGFDGFDGF
W tak wczesnej ciąży nawet jeśli komórki zarodka zostały uszkodzone, zostają zastąpione nowymi, gdyż teraz zarodek składa się tylko z jednego rodzaju komóek, dopiero po 4 tyg. od zapłodnienia gdy następuje organogeneza takie leki mogą uszkodzić dziecko, nie martw sie niczym , :)