Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaprzedszkolakaaa

okazalo sie ze we wrześniu łatwiej było o miejsce w przedszkolu niz wiosną

Polecane posty

Gość mamaprzedszkolakaaa

moj syn nie dostał sie do przedszkola miejskiego.Juz się załamałam i stwierdziłam,ze muszę wynająć opiekunkę.Ale kolezanka poradziła mi abym obdzwoniła przedszkola pod koniec września bo wtedy często okazuje sie,ze część rodziców rezygnuje.I tak tez się stało ,ze w 3ch na 4y przedszkolach sa pojedyncze wolne miejsca.Pisze tylko po to aby ktos komu odmowiono przyjecia dziecka do przedszkola sprobował jeszcze raz.Powodzenia!

Gość pewnie racja ja wlasnie niose
podanie o rezygnacji :-)

Gość wilgaaaaaaaaaaaaaaaa
a można wiedzieć czemu rezygnujesz? My dopiero będziemy wiosną starać się o miejsce w przedszkolu więc zastanawia mnie dlaczego ludzie rezygnują?

Gość pewnie racja ja wlasnie niose
malemu sie nie podobalo, szczerz mowiac mi tez nie za bardzo, gdybym byla 3-latkiem nie chcialabym do przedszkola chodzic :-P powaznie mowiac, jestem w domu, bo jest roczniak, wiec nic sie nie stanie, jak za rok synek pojdzie do przedszkola, albo do zerowki za 2...

Gość prezencik na świetaaaaaaaaaa
to po co zajmujesz komuś miejsce dla swojego widzi mi sie :o , żeby teraz zrezygnować co za baba

Gość bukaa
Miałaś szczęście, bo w każdym przedszkolu, o którym słyszałam, jest długa lista rezerwowych.

Gość 2 bedroom
no wlasnie tez to dziwne- dlaczego etraz rezygnujesze przeci po lroku temu wiedzialas, ze bedziesz miec roczne dziecko imzoesz byc w domu razem z 3 latkiem , zajelas komus miesjce niepotrzebnie....

nie wiem jak w waszych miastach ale u nas jest nabór internetowy do przedszkoli i to system decyduje komu i gdzie przyznać miejsce :/ skutek jest taki że niektóre dzieci dostają się do przedszkola a inne nie a z tych co się dostały wielu rodziców w ostatniej chwili rezygnuje z różnych powodów - utrata pracy - za daleko (system nie patrzy ile masz km do przedszkola) - itd itp ja osobiście dostałam miejsce dla córki ale też się przez całe wakacje zastanawiałam czy nie zrezygnować bo w międzyczasie okazało się że jestem w ciąży (wnioski o przyjęcie składa się na początku wiosny), ale dla dobra mojej małej zostawiłam ją w przedszkolu i nie żałuję :) a jeśli chodzi właśnie o ten nabór uzupełniający we wrześniu to juz bezpośrednio w przedszkolu się załatwia więc system nie ma nic do powiedzenia i dlatego wielu rodziców nagle dostaje miejsce tam gdzie chciało a ich odrzucono :)

Gość ciekawazusu
ja wczoraj zadzwonilam zapytac jak z miejscami czy duzo dzieci zrezygnowalo itp na co pani kierownik mi odpowiedziala tak zrezygnowalo 11 dzieci ale prosze pania lista rezerwowa liczy 190 dzieci wiec przykro mi ale pani dziecko ma numerek 43 dopiero