Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pachnę wiosną 20

jak uzyskac certyfikat z jezyka obcego?

Polecane posty

Gość pachnę wiosną 20

egzamin na certyfikat robi sie w szkole jezykowej, w ktorej sie uczy? ile trwa "droga" od podstawowej znajomosci jezyka do certyfikatu? angielski bardzo pomógłby mi w szukaniu pracy

Gość pachnę wiosną 20
ej robaczki pomóżcie ;)

Gość pachnę wiosną 20
duzo;/

Gość pachnę wiosną 20
no w koncu cos a cos:) duzo płaisz?

Ale głupoty tu piszecie, ja do CEA przygotowałam się w rok, intensywna nauka i samodyscyplina są oczywiście konieczne, więc jeśli nie czujesz się na siłach - zapisz się do szkoły językowej. Odpowiadając na Twoje wcześniejsze pytania: nikt nie rozlicza Cię z tego, w jaki sposób się przygotowywałaś. O duperelach typu: dwie możliwości zdawania egzaminu - w sezonie letnim i zimowym oraz o przedziale cenowym 540-580 chyba nie muszę pisać?

Gość morelektrelek
A co to za certyfikat CEA?:P:P

Ty pewnie interesujesz się FCE, prawda? Więc spokojnie dasz radę opanować wszystko w rok, góra dwa - jeżeli jesteś "zielona".

Gość matthew20
rok czasu / 0.5 roku ja zrobilem w pol roku , ale to byl kurs przyspieszony

Gość pachnę wiosną 20
jeny nie wiem :O Nie wiem jaki certyfikat, jak to jest... dlatego pytam. Nie jestem całkiem zielona, ale maturę zdawałam z niemieckiego a chcę zrobić sobie kurs anglika. jakieś tam proste zdania potrafię sklecić, podstawową gramatykę też w miarę znam. Słownictwo mam dość ubogie, przyznaję się bez bicia :) Tak koło roku mogłabym to robić, ale jeśli wychodziłoby dłużej to trudno. Teraz na wszystkich lepszych stanowiskach chcą biegłości języka. Ba! Nawet w głupim sklepie czasem trzeba go znać. A na recepcji i jako kelnerka to już w ogóle. Z jaką częstotliwością mieliście zajęcia?