Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwemn

Co dajecie dziś na obiad swoim maluchom?

Polecane posty

Gość qwemn

Moje dziecko ma skończone 10 miesięcy. Dzisiaj na obiad zje zupę pomidorową z ryżem a na drugie danie cielęcinę w sosie, ziemniaki i buraczki na zimno. Mam nadzieję, że mu nie zaszkodzi ten sos i buraczki?

Gość kkkkkkkkkk27
nad buraczkami bym sie zastanowila, mam 27 lat i buraczki szkodza mi do tej pory..zawsze mozesz sprobowac, a sos, jezeli jest bez zasmazki to ok..

Gość kkkkkkkkkk27
a zupa pomidorowa to b.dobry pomysl;) moze sama dzis zrobie;)

Gość qwemn
No zupę buraczaną już jadł i nic się nie działo. Tylko, że takie buraki na zimno są trochę z octem i chrzanem i tego się właśnie obawiam:(

Gość kkkkkkkkkk27
ja bym dala ale bardzo malutko, doslownie jedna lyzka stolowa,

Gość mjkebhafkj
Ja myślę że takie buraczki mu nie zaszkodzą, pod warunkiem że nie zje ich pół kilo :)

Gość ja Ci powiem że...............
no nie wiem, burak przecież to jedno z pierwszych warzyw które się daje maluchom, może już od 5 miesiąca dawać, za to nad sosem bym sie zastanowiła:P:p ale serio jak nie jest zbyt tłusty to ok :) mój roczniak je juz normalne obiady z nami właśnie odkąd skończył 10 miesiecy.....teraz je już jak dorosły, tzn w wersji dla dzieci czyli mało przypraw nie ostre itp dzisiaj bedzie rosołek z kluskami lanymi a na drugie pierś z kurczaka pieczona plus marchewka z jabłkiem :) jesli Twoje nie alergik to ok, ale jesli nie jesteś pewna to ja bym sie wstrzymała z pomidorówką bo pomidory lubia bardzo uczulac :)

Gość mam tez dwulatka w sumie anioł
jak buraczki szkodzą ja swojemu zupkę buraczkową gotowałam wtym wieku i dodawałam pół żóltka:) jeżeli są z cebulką to mogą byc troszkę za ciężkie ale przecież samych buraczków nie będzie jeśc

Gość buraczki z jabłkiem
śa super smaczne i zdrowe dla maluchów :)

Gość mam tez dwulatka w sumie anioł
pomidorowa też wcinał z łyżką śmietany oczywiście na garnek;), i nic nie było, bez przesady, a nie pamiętacie czym was rodzice karmili bo na pewno nie słoiczkami:):):)

Gość qwemn
O zupę pomidorową się nie martwię, bo je ją od dawna. A sos jest z cielęciny, tylko z tego, co wywnioskowałam z Waszych podpowiedzi, mam go nie zaklepywać mąką, tak?

Gość a ja Ci powiem................
nie mąka ok, bo to gluten, chodzi żeby nie było tam kostki a margaryny czy smalcu:P ale maki też nie za dużo :) jesli jadł pomidorowa to ok, pisze tak na wszelki wypadekbo moja córka akurat ma uczulenie na pomidory :)

Zamiast octu dodaj trochę kwasu cytrynowego. A poza tym to bez przesady, takie dylematy macie dziewczyny.....Niech je co mu smakuje i po sprawie