Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorianka

Zasponsoruję badanie USG ciązy

Polecane posty

Gość dorianka

Witam, jesli jest jakas dziewczyna, ktora nie ma kasy na badanie usg to chętnie zasponsoruję takie badaie bo wiem jak ono jest waze. Dziewczyny z opolskiego lub dolnoślaskiego zgłaszać się :)

Gość jestem z pomorskiego
mogę się zgłosić? chodzę do lekarza na nfz bo mnie na innego nie stać? a mój facet ode mnie odszedł jak się dowiedział, że jestem w ciąży.

Gość ale przecież.....
badanie usg jest bezpłatne, lekarz daje przekaz min na 3 takie badania w trakcie ciąży. Chyba, że ktoś leczy się prywatnie, ale to świadczy raczej o braku problemów finansowych...

Gość sdfghj
Jeśli ten temat nie jest ściemą to podziwiam że masz takie dobre serduszko :)

Gość dorianka
A dlaczego zaraz szukacie haczyka? Moja znajoma miała taką sytuację, że nie była ubezpieczona a nie miała kasy na prywatne badania. Poza tym badanie z nfz nie są tak dokładne jak badania w prywatych kiliikach i raczej nie da rady zrobić genetycznego usg.

Gość dorianka
Niestety ale tylko z opolskiego i dolnośląskiego bo to moje okolice. Niestety nie mam aż takiego wielkiego zaufania do ludzi, że wykładam kasę a ona idzie nie na to co powinno.

Gość jesli to nie sciema
to podziwiam bo takie usg kosztuje ok.200 zł.

Gość nie jest źle
ściemniasz dorianka, bo twoja znajoma choć nie ubezpieczona, byłą objęta darmowa opieką lekarską, jak wqszystkie ciężarne w Polsce.

Gość dorianka
A czy ja mówię, że nie była objęta bezpłatną opieką lekarską? Pisałam, że nie była ubezpieczona a to różnica. Poza tym nie rozumiem toku myślenia Polaków. We wszystkim węszą podstęp. Jak ktoś coś robi bezinteresownie to na pewno ma w tym interes :)

Gość ale przecież.....
To nie chodzi o to, ze węszymy podstęp, ale dlaczego nie przeznaczysz pieniędzy na inny, szczytny cel (np pomoc materialna samotnej matce, badanie chorego maluszka itd) tylko na usg, które jest obowiązkowym i bezpłatnym badaniem w ciąży. Nawet usg genetyczne, jeżeli jest wskazanie, wykonywane jest bezpłatnie. A jeżeli wskazania nie ma, to po co kombinować z dodatkowymi badaniami?

Gość ciezarowkaa25
200zł? ja płacę 60 zł za wizyte i na każdej mam usg....

Gość dorianka
Bo chcę na taki. Chodzi mi generalnie o pomoc dziewczynie, która została z problemem ciąży sama i nie za bardzo potrafi się z tym odnaleźć. Nie ma kasy ani bliskiej osoby, która by mogła jej pomóc. Wiem, że wszystko można na NFZ ale prawda jest taka, że jakość nie jest taka sama jak w przypadku badań przy użyciu nowoczesnej aparatury. Ciekawa jestem gdzie płacisz 60 zł za usg? :)

Gość tak tylko się zapytam ,
ale ty bedziesz przy tym badaniu w gabinecie czy w szpitalu ? Czy jak ??

Gość ale przecież.....
Ciężarówce chodzi pewnie o wizyte prywatną i normalne usg, to normalna cena.

Gość dorianka
Poszłabym z tą osobą żeby zapłacić za wizytę. Przecież nie siedziałbym z nią w gabinecie. Jak to sobie wyobrażasz? :)

faktem jest że aparaty do usg w przychodniach nfz są gorszej jakości niż w prywatnych klinikach, tzn są poprostu starsze i bardziej "zużyte"

Gość ciezarowkaa25
60 zł - wizyta z badaniem i porządnym usg co miesiąc - łącznie z przełączaniem czasem na 4D - jak jest mały ładnie ułozony - cena z małopolski.....

Gość ja pewnie sie źle wstrzelę
...ale jeśli mam wydać pieniądze tak sobie- przeznaczam je tylko na zwierzęta. Karmię kota, czasami targam go do weta. Bo ludzie manipulują, a nie lubię być jeleniem kupującym krzyżówki:o Ale myślę, że w tym wypadku Autorka jest spoko:)

Gość tak tylko się zapytam ,
ja tylko tak się zapytałam w imieniu innych kobiet :-) bo przeciez chodzi o to ,zeby ciebie ktos nie oszukał , podobnie jak ta druga osoba czuła sie pewnie - bez wspomnianego haczyka ;-)

Gość dorianka
A ja się tylko zapytam jaki miałby być haczyk? Bo nic mi do głowy nie przychodzi. Jakieś pomysły? ;)