Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kierofcabombofca

Straszny wypadek wczoraj

Polecane posty

Gość kierofcabombofca

http://wiadomosci.onet.pl/kiosk/czerwony-volkswagen-jest-w-kazdej-wsi,1,3732040,kiosk-wiadomosc.html Najgorsze jest to, że sytuacja gdy busy zabierają więcej ludzi niz jest miejsc to normalka, a policja nie wyłapuje tych skurwysynów żądnych pieniędzy. I nienormalna jest tolerancja ludzi ze wsi "Mirek siedział za kierownicą. Ale jego też nie ma co winić. Sam przecież zginął. Razem z braćmi - mówią ludzie w Żardkach. Stąd właśnie pochodziły ofiary tragicznego wypadku pod Nowym Miastem. " - nic tylko strzelać do takich idiotów

Łatwo nam oceniać z punktu widzenia osób zyjących w dostatku ale fakt: to byli prości ludzie bez wyobraźni , zyjacy w nędzy . Wybór mógł byc taki: nie jedziesz? to nie. znajdziemy innego.

tu nie chodzi tylko o busy - to samo sie dzieje w pksach, w autobusach komunikacji miejskiej. az dziwne, ze opiero teraz taki wypadek mial miejsce a nie lata temu

Gość mireek
a mnie najbardziej zal jego coreczki...dwa latka ma.. w takim popierdolonym kraju zyjemy ze nie ma pracy..ze wszystkiego trzeba sie łapac...

Gość kierofcabombofca
Jakim dostatku ??? Ja zyję przeciętnie, co z punktu widzenia Niemca czy Francuza oznacza bardzo skromnie, żeby nie powiedzieć biednie. Ale to nie jest dla mnie powód aby zabijać ludzi. Jak ktoś chce się zabic to niech to robi tak, aby inni nie ucierpieli. A nie szaleje na drodze, ryzykujac życiem nie tylko swoim i pasazerów, ale także innych użytkowników dróg.

Gość kierowcazdrugiegobombowca
to, ze zyja w biedzie nie upowaznia aby zachowywac sie jak debile, a kierowcy nie upowaznia aby upychał ludzi jak w klatce i za pie rdalkał jak dzik we mgle

08:41 [zgłoś do usunięcia] kierofcabombofca Jakim dostatku ??? Ja zyję przeciętnie, co z punktu widzenia Niemca czy Francuza oznacza bardzo skromnie, żeby nie powiedzieć biednie. Ale to nie jest dla mnie powód aby zabijać ludzi. Jak ktoś chce się zabic to niech to robi tak, aby inni nie ucierpieli. A nie szaleje na drodze, ryzykujac życiem nie tylko swoim i pasazerów, ale także innych użytkowników dróg. Rozumiem że zyjesz a nędzy takiej jak Ci ludzie :-(

*w nędzy napisałem " prości ludzie bez wyobraźni" .. więc nie popieram takiego postepowania

Gość sennikkk
ale jaki jest powd waszego sporu co tu ma bieda do rzeczy bieda nie zwalnia od zachowywania sie jak debil

Przeczytaj podlinkowany artykuł, co mówią ludzie z tej wioski - "Winny jest rząd, a nie kierowca, kierowca to był dobry chłop, bo pomagał innym." Mi się nóż w kieszeni otwiera, jak to czytam. Ja naprawdę bardzo współczuję rodzinom ofiar. Wiem, co to znaczy stracić najbliższą osobę. Ale prawda jest taka, że oni wszyscy sami się narazili wsiadając do tego samochodu, a kierowca jechał za szybko, szarżował we mgle. Wiem, że bliskim trudno to przyjąć:-(

Gość trzewy-gosc
słusznie prawisz "suko"

08:46 [zgłoś do usunięcia] sennikkk ale jaki jest powd waszego sporu co tu ma bieda do rzeczy bieda nie zwalnia od zachowywania sie jak debil Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia :-)

Gość do rewq
ty chyba nie za bardzo rozumiesz sensu dyskusji :P

tak nie rozumiem :D kompletnie nic nie rozumiem najłatwiej ludzi debilami nazwać , nie będąc nigdy w takiej systuacji ... od lat zyja w nedzy , byc może nie maja wyboru bo jak nie pojedzie to dzieci bedą głodne chodziły ... Wszystko ładnie pieknie jak sie siedzi przed kompem i ocenia innych ludzi faktycznie nie rozumiem sensu

Co innego żyć w nędzy a co innego skromnie. Mieli okazję pojechać, żeby zarobić kilka groszy, to pojechali i to nie po raz pierwszy zapewne. Dobrze krytykuje się innych nie znając sytuacji. Dla nas to nienormalne dać się tak wykorzystywać, ale podejrzewam, ze większość z nas, gdyby nie miała co do garnka włożyć, postąpiłaby dokładnie tak samo jak oni.

13.10.2010] 09:49 [zgłoś do usunięcia] natka* Ty też nie rozumiesz sensu dyskusji :D tak jak ja

rewq - no fakt, mamy inne zdanie i to oznacza, że na pewno źle zrozumieliśmy temat :D

Gość matacz ,,,...
To ze byli biedni nie ma nic do rzeczy , zawsze mozna pzrepisy zagiać bo są okolicznosci , ale wtedy tzreba miec wlaczony zrowy rozsadek ! Najnowsze dzis dane pokazywały symulacje , podobno wyprzedał tira , no prosze was ! majac na pokładzie 18 osób mogac wiesc 6 bierze sie za wyprzedzanie tira ! ciezarówki w warunkach mgły !?? na tym odcinku drogi ? Nie znam samochodu ciezarowego a juz napewno nie tira co by na takiej drodze sie wlukł ! a jak to robi to zbaczy ze warunki go do tego zmuszają ! Tyle , ze z wysokiej kabiny sie o wiele wiecej we mgle widzi niz z pozycji pola widzenia kierowcy busa czy tez osobówki . Wiec skrajnym debilizmem było wyprzedzanie innego pojazdu majac na pokładzie tyle ludzi ! ktos nie mial wyobrazni ! ktoś zachował sie bardzo zle , czy ten ktos był w ogole trzezwy ??

Gość matacz ,,,...
czy bieda ma usprawiedliwiac glupote , brawure ? i wszystko inne ? moge zrozumiec i wymiar sprawiedliwosci nagiac dla czlowieka ktory kradnie jedzenie dla wykarmienia swej rodziny , ale takie zachowanie ? Kierowca jest panem i wladca za sterami swego pojazdu , jako kierowca autobusu mam swiadomosc taką i nikt mi nie podskoczy ! mam zabrać 40 miejsc siedzacych i 12 stojacych - bo tak o dziwo dla mnie jest autobus zarejestrowny - kiedys tak sie to stało bo dzis juz to nie mozliwe i nikogo wiecej nie biorę ! i nikt , pracodawca , policjant , burmistrz itd. w normalnych warunkach mnie do tego nie zmusi ! to ja jako ten pan i wladca w tej kwesti decyduje o wszystkim co tyczy sie ruchu , a za mna są pzrepisy .

Może jest to po części wina kierowcy, ale może też warto zastanowić się dlaczego byli zmuszeni wsiąść do tego samochodu... W dużych miastach za takie marne grosze większość biednych ludzi palcem by nie kiwnęła tylko poszła po zasiłki itd, ale widać na wsiach nie mają takiej możliwości i wybierają pracę, jakąkolwiek, ale płatną. Wszędzie jest wyzysk.

Gość matacz ,,,...
a mama zawsze mi mówi "NIE CZYN NIKOMU DOBRZE , A NIE BEDZIE CI ZLE " TO SIE ZAWSZE SPRAWDZA !

Gość matacz ,,,...
DLATEGO POWINNO BYC TAK SAMO JAK DZIEDZICZENIEM DŁUGÓW ! ojciec je narobi - syn , córka mus spłacać , spowodujesz wypadek , rodzina za niego bierze odpowiedzialnosc jesli kierowca ginie ! pojeby by sie nauczyły jezdzic z pzrepisami za pan brat .

Gość matacz ,,,...
fakt jest taki , ze kierowca zabił 17 osób

Hmm... Właściciel sadu pewno jak by miał kupić autokar kupiłby prędzej jakąś maszynę do zbioru jabłek. IMHO winny jest kierowca, który przy takiej widoczności wyprzedzał.

Gość matacz ,,,...
bez znaczenia - bo jechał po swoim pasie nawet gdyby jechał przepisowo skutki by były takie same , z tego co mi wolno domniemac na takiej drodze jest ograniczenie do 70 km/h moge sie mylic drogę znam tylko z obrazków na internecie . a i nie sadze by kierowca majac tacho , jechał zbyt szybko , jako kierowca zawodowy wiem ze sie to nie opłaca , kontrole krokodyli a i policjantów są zbyt czeste ! a i pracodawca widzi jakie predkosci sie osiaga .

Poza tym wojsko z tego co widziałem jest przewożona tak jak za komuny na pace starów. Też tam nie ma pasów bezpieczeństwa.

To fakt, wypadek spowodował kierowca i to jest jego wina. A temat biedy dotyczy ilości osób, ktore znajdowały się w busie. Poza tym tak szczerze, to większość kierowców jeździ w ten sposób. Brawura, brawura, brawura :o

Gość co zrobić,,,
Przecież wypadek był spowodowany nie nadmiernym obciążeniem pojazdu lecz brawurą kierowcy! Równie dobrze mogło tam być 5 osób a i tak by się to skończyło wypadkiem.