Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kierofcabombofca

Straszny wypadek wczoraj

Polecane posty

Gość matacz ,,,...
zgadza sie szczegulnie turki jezdza bez kaganców , polakowi sie nie opłaca , zbyt czasto są kontrolowni pod tym wzgledem , wszystko zalezy od typu ciagnika , w bardzo wielu krokodyl sie wpina pod cłacze i wszystko widzi .

Gość matacz ,,,...
nie wiem - stawiam po prostu na 70 km/h moglo byc tez 80 spekuluje nie widze podstaw by ograniczenie siegało np 60

Jeżeli teren zabudowany to 50 km/h z możliwością zwiększenia, jeżeli niezabudowany to 90 km/h i już :P

Gość matacz ,,,...
ale jak juz to dla osobowych samochodów !! a tu pytano o odczyt z tacho ciezarówki - one maja inne przepisy !!

Gość matacz ,,,...
Myslisz , ze mnie np autobusem wolno na autostradzie ile jechac , a ile ciezarówka ? spiesz wiec uswiadomic ! autobusem jak ma dopuszczenie to max 100km/h jak nie ma 80 km/h ciezarówka 90 km/h przekłada sie to inaczej na drogi inne

Ograniczenie do 90 , transporterem zapieprzał 80 - nie mieli szans.Wiem ze sprawdzonego źródła . Obejrzyjcie sobie crash testy przy prędkości chociażby 40 na godzinę. Do tego dochodzi przekroczona ładowność co równa się większej sile uderzeniowej.

Gość matacz ,,,...
nie ma pzrepisów ktore są w stanie ukarac kierowcę , bo jedzie przepisowo według znaków np 70 km/h a jest mgła ! NIE MA !! w niemczech spotkałem sie z znakami mówiacymi o ograniczeniu , np. jak jest deszcz to musisz jechac 40 jak nie ograniczenie jest do 60

Gość matacz ,,,...
no i wszystko w temacie

Gość matacz ,,,...
ale zawsze mozna zakwestionowac to , ze jechał byc moze bez swiateł :) ha ha ha

Gość matacz ,,,...
co dla mnie jest bez znaczenia , jest mgła jade gzrecznie - zakladam ze ktos mogł zapomniec zalaczyc swiatła itd. itd. a moze rowezysta jedzie , a moze furmanka ....

Można doszukiwać się winnych owszem . Np , facet jadący przed transporterem który widział wypadek i nie zatrzymał sie . dlaczego? A może dlatego ,że jak transporter chciał go wyprzedzić dal po garach [często tak robią, myślą " spierdalaj nie będziesz mnie wyprzedzał" ] ? Ale to już zbada prokurator. Wg mnie wina jest kierowcy transportera , nie zachował należytej ostrożności, nie dostosował prędkości do panujących warunków.

Gość do matacza
Nie tylko Turki szaleją tirami w Polsce. Głownie ruscy, ukraińcy, litwini i inni z byłego ZSRR. Tą hołotą tez ktoś powinien się zająć. Podobno w innych krajach się boja, tylko w Polsce pędzą ile fabryka dała

Gość matacz ,,,...
nooo biorac pod uwagę to ze ciezarówka jechała i jej mase , ona powinna pchać tego busa jeszcze jak nic z 20 metrów jezeli nikt nie hamował !! biorac pod uwagę predkosc 60 ciezarówki i 60 busa ten bus powinien sie rozleciec - ale nie wiem moze sie mylę

Nie doczytałam, ze mowicie o ciężarowych :P dyrektore - heh, nie świeżo po kursie, z prawem jazdy w ręku już sporo czasu :P Jak jeżdżę na wieś do rodziny, to tam są podobne drogi a mimo wszystko jest to teren zabudowany i stąd tak napisałam :)

Gość matacz ,,,...
to racja ! za granicą zarekwirowano by mu tira , u nas dostanie 500 zł mandatu - to mu sie opłaci , w niemczech by dostła 300 euro jak nie wiecej , bo tyle dostał kolega za pzrekroczenie predkosci jadac z lawetą ! 300 euro + 60 za koszty manipulacyjne .

Gość matacz ,,,...
przyszło pismo do domu , moze to isc odsiedziec :):)

Gość do ostrej siostry
a ten co się nie zatrzymał - może też miał cos na sumieniu ? Np. wiózł jakis nielegalny ładunek. A poza tym po co tracić czas - będa człowieka ciągać po komisariatach i sądach, trzeba będzie dojechać , stresować się itp. Niech inni sie tym martwią...Niestety nasze państwo jest nieprzyjazne dla obywatela, więc nie ma się co dziwić że ludzie się tak zachowują

Gość matacz ,,,...
i sie mu nie dziwie ! ale też w tych warunkach majac właczone radio jezeli to faktycznie był tir a wiec zespół majacy dlugosc około 18 metrów , to on spogladajac w lusterko słyszac cos !! mam tu na mysli huk ! widzial tylko mleko mgły ! do glowy mu przyjsc nie musiało , ze cos sie stało .

Nie ważne. Jak można widzieć taką masakrę i się nie zatrzymać? nie udzielić pomocy? Mógł chociaż zadzwonić na psy, czy na pogotowie. A tak to spierdolił jak zwykły tchórz. Urwałabym mu fiuta własnymi rękoma.

Gość matacz ,,,...
jak dla mnie przy takiej predkosci jaką podają i ze hamowania nie było ów bus powinien koziolkowac tak znaczy sie powinno go podbic , ze dachem walnoł by o dach ciezarówki - tej ciezarówce nic nie ma ? nawet karoseria sie o koło nie oparła .

Gość matacz ,,,...
ty nie czytasz co piszę

Gość do osra siostra
a skad wiesz ze to był facet ? może baba? :P Zresztą ciekawe jak ty byś zareagowała na widok zmasakrowanych ciał i krwi...

Gość matacz ,,,...
jak pisalem ten co był wyprzedzany nic nie musiał wiedziec wszystko jednak zalezy jak sie to działo .

Gość może ten wyprzedzany
był pijany, albo po nielegalnie zdobytych dopalaczach.