Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość będę lepiej wykształcona

Kto ma lepsze wykształcenie? Ja czy mój brat?

Polecane posty

W sumie to ma nawet 3 kierunki:D, aktorstwo, dziennikarstwo a teraz jest na ostatnim roku reżyserii. Ja będę lepiej wykształcona od brata, teraz jestem na 5 roku prawa i na 3 roku administracji :), zdobędę lepsze wykształcenie. Oba kierunki ciągne na prywatnych uczelniach-zaocznych.

Gość kapstelek
a głupia jak but;)

Gość pommmmocyyy
kapstelek ciota zdesperowana ktora sie wczuwa zabardzo!!!!!!!!!!!:)

Jakoś odpowiedzi nie dostałam, wiem że napewno ja będę miała lepsze. Nie moge się już doczekac kiedy zrobię aplikacje i otworze własną kancelarie notarialną.

Gość adi_P
ty najpierw zdaj egzamin na aplikacje notarialna a z tego co wiem nie jest łatwo zdac egzamin a jak juz zdasz ten egzamin to musisz miec duzo szczescia by dostac sie na aplikacje u notariusza jak sie nawet dostaniesz to bedziesz praktykowala w notariacie to za darmo albo za niskie pieniadze taka jest rzeczywistosc

Gość wiem co mowieee
oczywiście, że Twój brat. Prawo na zaocznych- prywatnych, jeeeezuuuus To prowokacja czy naprawde jestes taka denna?

No ja tylko na początku będę miała gorsze zarobki, ale mój brat całe życie będzie kiepsko zarabiał. Próbowałam go namówic by po ukończeniu swojego trzeciego(kiepskiego) kierunku poszedł na jakieś wartościowe studia ale to olał.

Gość Lidiaaa
ktos kto tak pisze jest dzieciakiem nie wie co pisze

Gość Kazimierz44
mój znajomy juz trzeci rok aplikuje sie u notariusza za smieszne pieniadze a po aplikacji nie jest pewny czy dostanie prace jako notariusz chyba ze otworzy własne biuro notarialne ale i tutaj tez jest konkurencja trzeba czasu by wybic się

No i co z tego, że będziesz prawnikiem, skoro twoje studia mogą kończyć wszyscy ci, którzy doskonale odnajdują się w kuciu na pamięć. Zobaczymy, czy praktykując będziesz potrafiła te teorie do życia przenieść. A jego studia są fascynujące i praca będzie taka sama:)

Gość hggggggggggggg
tyle kierunków a inteligencja nie grzeszysz

Gość a ja powiem tak...
wykształecnie można zdobyć na studiach stacjonarnych na państwoej uczelni a ty kupujesz sobie bezwartościowe papiery w postacu dyplomów prywanych uczelni które dawno powinni zamknąć

Poza tym mój ojciec również skończył prawo:D mam więc znajomości. Tego zawodu mój ojciec zawsze wymagał od brata, brat mu się przeciwstawił, a mnie ojciec powtarzał że wystarczy jak wyjdę za męża prawnika.

Dobre:D Jak na wsi przed wieloma laty - ojce wybierają córce chłopa, później wypijają litra czy dwa i po zaręczynach:D A twój brat to indywidualista, to się liczy - ty zaś to owca idąca bezrozumnie za stadem:o

Gość yoox
też mi wykształcenie , zaoczne

Gość studentka V roku prawa
a po ciul ci administracja skoro studiujesz prawo? do oblubienicy: nie masz bladego pojęcia o studiowaniu prawa, skro uważasz że tam się tylko kuje na pamięć. tam przede wszystkim trzeba myśleć logicznie. zapewniam cię, że właśnie dziobaki mają największy problem ze zdaniem niektórych egzaminów po raz enty, właśnie dlatego, że ryją na blachę, a jak ktoś myśli to nie musi ślęczeć nad książkami.

Gość Załamany Wszystkim
Prawdopodobnie lepsze wykształcenie będziesz miała ty, ale nie dojrzałaś. Dalej siedzi w tobie konflikt rywalizacji z bratem podsycany przez tatusia i mamusię. Gratuluje brata - nie boi się życia i nie słucha tatusia i mamusi. Normalna osoba jest życzliwa, kieruje się co najwyżej troską czy ciekawością, ale ty wręcz cieszysz się. Będzie niezależny, a ty prawdopodobnie będziesz powtarzać schemat, aplikacja u tatusia, chociaż zapewne na studiach byli lepsi od ciebie, ale tatusiów prawników nie mieli. Prawdopodobnie jesteś taką tępą strzałą, że zdanie ojca i matki jest dla ciebie najważniejsze, chociaż oni myslą w kategoriach sprzed 20 czy 30 lat.

Gość Załamany Wszystkim
Chciałem pójść na prawo, to fakt. Ale wolę politechnikę, bo wiem że studiuje z kolegami, a nie z konkurencją.

Gość dwewewweq
"Oba kierunki ciągne na prywatnych uczelniach-zaocznych." twoja brat ma lepsze. moze nie znajdzie super płatnej pracy ale wykształcenie ma lepsze.

Gość Załamany Wszystkim
I będzie miał jedną przewagę. Jeśli wyrwał się z rąk tatusia, prawdopodobnie będzie robił to co lubi .... a często to jest bezcenne.