Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przesuszona do mokrej nitki

picie alkoholu na poczatku ciazy - gdy sie o niej nie wie

Polecane posty

Gość nie bo w tym czasie
zarodek wszystko co u potrzebne pobiera z zolteczka, jest wiec bezpieczny. JA sie wytworzy pepowina, to wszystko co zjesz czy wypijesz, dstaje sie do malucha tez.

żeby nie było - ja jestem nie pijąca, ale gdyby za każdym razem coś sie działo, bo matka piła a jeszcze nie wiedziała, ze jest w ciązy, to 80% dzieci pewnie by było chore.

Gość alaaa ma kotaa
jeśli liczysz od OM to wydaje mi się, że nic się nei stało. Ja też tydzień,półtora po owulacji czyli jakiś 3 tc od OM miałam mega doła i się nawaliłam... Dzidzia póki co zdrowa, już 25 tc :)

Gość gryczka
W tak wczesnej ciąży dziecko jest chronione przed takimi czynnikami - natura nie jest taka głupia :-) Moja teściowa się upiła na własnym weselu, nie wiedząc, że jest w 1 miesiącu. Mąż zdrowy :-)

Gość to chyba częste
:) Kobiety chyba często tak mają, ze na początku nie wiedzą o ciąży i piją, niektóre nawet palą, i dzieci się rodzą zdrowe. Gorzej jak później wiedząc pijąc, to już jest problem :o

Gość Nikaraguua
Jeśli okres miałaś 01.09 to jesteś w 7-mym tygodniu ciąży. Ciąża liczona jest od pierwszego dnia ostatniej OM, a nie od zapłodnienia, którego nie da się oznaczyć. Ja też nie wiedząc, ze jestem w ciąży wypiłam trochę alkoholu, jestem w 33 tc i póki co wszystko jest w porządku. Więc nie masz co się stresować.

Gość alaaa ma kotaa
firanek nie można wieszać bo za bardzo wyciąga się ręcę w górę a co za tym idzie brzuch się napręża i łozysko może się odkleić a nie dlatego, że dziecko się pępowina okręca . nie słuchaj takich bredni :o

Gość zobacz......
www.lepszystart.com.pl

Gość gryczka
Dokładnie, nie chodzi o pępowinę, ale o naciąganie więzadeł podtrzymujących macicę. Z tego też powodu nie powinno sie myć okien i w ogóle wykonywać czynności wymagających wysiłku z rękami w górze. Pozycja matki podczas sny na przykład (jak trzyma ręce nad głową) nie może spowodować okręcenia się pępowiną, to średniowieczne brednie. Tak naprawdę niewiele rzeczy jest zabronionych. Nie można się przemęczać, uprawiać sportów wysiłkowych, korzystać z sauny i solarium, leżeć w gorącej wodzie. Z żywności tak naprawdę zakazany jest alkohol, surowe mięso, ryby i jajka oraz produkty z mleka NIEPASTERYZOWANEGO - takich u nas prawie nie ma. Nie brać na własną rękę żadnych leków. No i powinno się uważać na kocie odchody jesli nie chorowałaś na toksoplazmozę - jeśli masz kota w domu i nikt nie może za Ciebie sprzątać kuwety, rób to w rękawiczkach. Aha, i najważniejsze - NIE CZYTAĆ ZA DUŻO W NECIE :-D Wolno - uprawiać seks (gdy lekarz nie stwierdzi zagrożenia ciązy), masturbować się, nosić korale i szaliki, chodzić na basen, gimnastykować się, jeść prawie wszystko na co ma się ochotę - byle w rozsądnych ilościach:-)

gryczka >> ryby i jajka jak najbardziej powinno się jeść w czasie ciąży. Jajko posiada najbardziej pełnowartościowe białko. "Aha, i najważniejsze - NIE CZYTAĆ ZA DUŻO W NECIE " noe właśnie :P

Gość gryczka
Ryby i jajka miały byc podciągnięte pod "surowe", tak jak mięso :-)

Gość Paulina Jagodzińska
Drogie mamy jestem studentką i chciałam Wam powiedzieć, że nie ma żdanej bezpiecznej ilości alkoholu jaką można wypić podczas ciązy. Może to powodować u dziecka zespół FAS...Alkohol wpływa negatywnie na mózg Waszego dziecka, dlatego też przyszłe mamy NIE NARAŻAJCIE SWOICH DZIECI PIJĄC ALKOHOL! POZWÓLCIE NA PRAWIDŁOWY ROZWÓJ WASZEGO MALUSZKA!

Gość gość
witam, obecnie jestem w 3 tygodniu od zaplodnienia, po pierwszym tygodniu zrobiłam test i wyszedl negatywnie dlatego pozwoliłam sobie na picie alkoholu- byłam na urlopie wiec piłam go wiecej i prawie codziennie (piwo, wodka, wino) przez ten 2 tydzien. Kiedy w trzecim tygodniu nie dostałam okresu po kilku dniach tzn dzisiaj zrobiłam test, wyszedl pozytywnie i pokazało 2-3 tydz. jestem załamana, bardzo chcielismy miec dziecko ateraz okazuje sie ze przez moje picie dziecko moze byc chore. Jestem wsciekla na siebie bo nie wiem na kogo moge byc jeszcze wsciekła za to ze pierwszy test wyszedl negatywnie. Czytam rozne opinie , jednak jestem calkowiecie zmieszana tymi wypowiedziami- jedni pisza ze bedzie dobrze bo do 2 tygodnia jest mała wrazliwosc na te czynniki a drudzy wyzywaja od alkoholikow itp. prosze o pomoc, nie moge sobie tego darowac Odpowiedz zaniepokojona 16/09/2015 at 13:58 Your comment is awaiting moderation. jeszcze dodam, że mylą mnie rozne wypowiedzi ludzi ktorzy pisza ze np. do 6 tygdnia pili i jest wszystko ok. ale do 6 tyg po zaplodnieniu czy 6 tygodnia ciazy? ja jestem w 3 tygodniu po zaplodnieniu ale w 5 czy 6 tygodniu ciazy.. co jest dla mnie lekkim absurdem