Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyyyyyy he

czy ktoś pisał pracę magisterską na TEMAT

Polecane posty

Gość pomocyyyyyy he

obsługa sektora MSP przez banki??

Gość pomocyyyyyy he
proszę o wskazowki i rady nie wiem za co sie wziać :(

Gość lopae
weź się za tarmoszenie pieroga:classic_cool:

Gość pomocyyyyyy he
wypierdalaj hamie!!!!

sama sobie wybrałaś temat?? bo troche dziwne, ze piszesz na temat o którym nie masz zielonego pojecia. Pogadaj z promotorem może jakoś Cię naprowadzi. Ja niestety nie pomogę, studiowałam totalnie inny kierunek.

Gość ja nie pisałam o tym ale
podpowiem, że należy zacząć od zebrania i poczytania literatury przedmiotu. Proponuję zacząć od strony Biblioteki Narodowej i zakładki Katalogi i Bibliografie. Najbardziej interesujące dla Ciebie będą: Przewodnik Bibliograficzny oraz Artykuły z czasopism - po wpisaniu hasła rzeczowego wyskoczą Ci książki i artykuły zbliżone do tematu, wówczas pójdziesz do biblioteki i jej przejrzysz. Niestety, ma to wadę, mianowicie bibliografie tam nie rejestrują wydawnictw starych ani też bardzo nowych. Dlatego dobrze wybrać się do biblioteki uczelnianej i poszukać w katalogu kartkowym. Kiedy już się naczytasz, to powoli jakiś zamysł pracy na pewno Ci się wyklaruje.

Gość pomocyyyyyy he
niestety mam mało czasu, moglabys mi chociaż plan pracy wysłać :(

"niestety mam mało czasu, moglabys mi chociaż plan pracy wysłać" daj komuś palec to będzie chciał rekę :O może całą pracę za ciebie ma ktoś napisać a później obronić?

Gość mamy za Ciebie napisać plan pr
acy?? o matko, co za dno

Gość pomocyyyyyy he
jejuuuuu tylko zapytałam :) poradzę sobie sama tylko chcilabym mieć jakis zarys :(

Gość franczeska nr. 12
to teraz takie pustaki są mgr?

Gość pomocyyyyyy he
po prostu jestem zbyt leniwa i mi sie nie chce :( z reszta uważam ze takie prace mgr to głupota, przepisywanie książek i fałszowanie badań :/

Gość franczeska nr. 12
jestem w ciężkim szoku ;/

"po prostu jestem zbyt leniwa i mi sie nie chce z reszta uważam ze takie prace mgr to głupota, przepisywanie książek i fałszowanie badań :/" pisanie pracy ma za zadanie sprawdzic czy w trakcie studiów nauczyłaś się MYŚLEĆ samodzielnie. Czy potrafisz kreatywnie rozwiązać postawione przed Tobą zadania.

Gość dziewczyno nie rób
sobie wstydu..

Gość pomocyyyyyy he
taa ma takie zadanie ale w praktyce jest inaczej :) kazdy idzie po najmniejszej lini oporu :)

więc nie przepisuj książek i nie fałszuj badań. O tutaj: http://www.bn.org.pl/katalogi-i-bibliografie masz dość dobre bazy, w których wyszukasz literaturę przedmiotu, przynajmniej na początek. Jasne, że może nie wszystko znajdziesz w bibliotece, którą masz w swoim mieście, ale coś na pewno będzie na początek. My tu nie jesteśmy specjalistami od tego tematu, ale autorzy książek i artykułów już bardziej - wiem z doświadczenia ;) że czytanie takich prac inspiruje, nie chodzi o to, żeby przepisać cudzy artykuł, ale np pomoże Ci to stworzyć ten plan, ograniczyć temat, wybrać szczegółowo zagadnienia. Druga przydatna strona dla magistrantów to www.nukat.edu.pl Tam możesz wyszukać pozycje książkowe i za jednym kliknięciem dowiesz się w których bibliotekach są one dostępne.

Gość pomocyyyyyy he
dziękuje za te stronki może sie przydadzą :) jednak ja nie mam czasu czytac literatury i łazić po bibliotekach :/ mam parę pozycji wypozyczonych włąsnie stram sie wymyslec plan pracy cel hipotezy ehhh ciezko a tematu pracy sama sobie nie wybierałam został mi z gówy narzucony

Gość pomocyyyyyy he
na przyjemności :P

"tematu pracy sama sobie nie wybierałam został mi z gówy narzucony" u mnie na uczelni, osobom które były najsłabsze na studiach, bez pomysłu na temat pracy, promotorzy wymyślali tematy.

Gość pomocyyyyyy he
ja nie chodziłam na seminaria i facio sie wkurwił i sam mi wymyslił :P

Gość pomocyyyyyy he
nie mam innego wyjścia :P

No jak masz coś wypożyczone to zawsze coś. Każda praca musi zawierać wstęp i zakońćzenie (te piszesz na końcu), w pierwszym rozdziale będziesz pisać o sprawach ogólnych tzn. historii badań nad tym zagadnieniem (tu będą duże przypisy bibliograficzne) i ogólnie o MSP i ogólnie o bankach ;). Drugi rozdział poświęcisz na stricte to, co jest tematem pracy, a trzeci na ogół służy do prezentacji wyników badań.

Gość pomocyyyyyy he
dobraaa zabieram sie do roboty :P