Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam pytanie, drogie panie

Dlaczego ludzie nazywaja dzieci wieśniacko?

Polecane posty

Skąd te wszystkie Nikole, Dżesiki, Kewiny, Brajany, Choojanny, Jeebanny? Ja się pytam.

Gość nie zapomnij jeszcze
o Alanach, Aronach, Deborach...

Nie mam dzieci ale jak będę matką nazwę je normalnie, tak jak się nazywa dzieci w mojej rodzinie. Ja noszę imię klasyczne, i nie powinno cię to obchodzić ponieważ nie ma to zwiazku z tematem 😴

No. Pierdyliard jest takich debilnym imion na modłę zachodu. Za niedlugo tępe strzały będą szukac imion afrykańskich bo zachodnie będą oklepane.

No właśnie ma związek,bo nabijasz się z imion ,a swojego nie chcesz podać . a Zuzanna i Anna to wg Ciebie to 'wieśniackie' imiona ?

Gość pstro
masz zuzannę i annę? nastepnę beda hanna u joanna? ;)

Normalne ale nie mówie, ze wszyscy. Jakaś tam dziewczyna urodziła Tomasza co pochwalam.

ahaha a potem Mariusz i Arkadiusz :D Ogólnie nie ma źle, ale głupio brzmi.

Gość pstro
imiona ładne, ale zwrociłam na tu uwagę ponieważ jestem joanna a młodsza o rok siostra - anna. w szkolnych i przedszkolnych papierach było parę pomyłek :P

Olga - piękne imię, trąci rusami ale i tak piękne :D

Gość aanka123
po 1: mamy 21 wiek i jestesmy bardziej nowoczesni, co wiaze sie z tym ze nie trzeba sie ograniczac do standardowych imion po 2 : jesteśmy w UE wie nic dziwnego ze dzieci nazywane są bardziej europejsko , miedzy innymi tak aby latwiej imie wymawiac jakby sie chialo mieszkac poza granicami kraju po 3 : sa rozne gusta , o czym sie nie dyskutuje jednym sie podoba stas, jas, ania i kasia innym nicola , jessica czy jak tam pisalas/es.

Gość ja tak tylko
Co jakiś czas pojawia się moda na określone imiona. Wiąże się to przeważnie z aktualnymi wydarzeniami politycznymi, religijnymi (imiona: Karol, Jan i Paweł nadawano częściej na cześć papieża) lub kulturalnymi (imiona z literatury). Wiele osób czerpie także inspirację z filmów i seriali telewizyjnych, nadając dziecku imię ulubionego bohatera. Niektóre imiona mogą być też popularne w określonym środowisku społecznym czy społeczności lokalnej. Osoby z niższych warstw częściej wybierają dla dzieci imiona typowe dla popkultury np. imiona piosenkarzy, aktorów, bohaterów filmowych, niekiedy brzmiące dość egzotycznie, np. Nicole, Claudia, Pamela, Sandra. Artyści, a także rodzice wykształceni, chcąc podkreślić swą wysoką pozycję i przynależność do kręgów kulturalnych, nadają pociechom imiona tradycyjne, np. Jan, Maria, Franciszek, Stanisław, Ignacy.

no i co z tego, że mamy XXI wiek, jesteśmy w Unii..chodzi o to, ze buractwo unieszczęsliwia dzieci i potem do szkół chodzą Rachele Śmietany i Gryzeldy Kapusta

Mama x 2 - wypierrdalaj w pólszpagatach, bo nie umiesz czytać. :O

No ok. Umiesz czytać natomiast czytanie ze zrozumieniem jest ci odległe.

Anna i Aleksandra to najbrzydsze imiona świata. Ja osobiście bardzo lubię oryginalne imiona i np. podoba mi się imię Alan tak jak podałaś w przykładzie że niby należy do grupy wieśniackich imion.

Powinno cie to gówno obchodzić kto jak nazywa dzieci,to tylko i wyłącznie sprawa rodziców !! Ja jak będę chciała to sobie nazwe Nadia czy Alfreda a tobie gówno do tego !!

Współczuje Ani i Zuzi tak wulgarnej mamy, bez pwoodu klniesz... a co do tematu nie lubie imion starych ale też nie przepadam za przesadną oryginalnością, lubię imiona w stylu coś jak Olga :)

Współczuję dzieciom matki histeryczki. Nie masz czasem depresji poporodowej, tępa ruro? No ja wolę Annę i Aleksandrę , chociaż z niechęcią niż jakiegoś Alana Banana

Gość ja tak tylko
taaa Alan jest bardzo oryginalne

Miałam w podstawówctaką Olgę, ale byla mała gruba, ruda i śmierdziała szarym mydłem i mi sie nie podobało. A teraz okrutnie siada. To jeszcze zależy od nazwiska. Mi by nie pasowało. Jaki plan na imie dla drugiej córki?