Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość p. traszkka

pierwsze kilka minut wiadomosci- informacje, kto zostal swietym i co kosciol...

Polecane posty

Gość p. traszkka

co kosciol mysli o in vitro ... polska to dziki kraj

Gość komitmenn
to ważne co mówi koscioł papiez w końcu był polakiem

Gość Grażynka nie Lubiczówna
Dokładnie... Codziennie, na jaki program nie włącze to minimum 15 minut tego programu to paplanie o kosciele katolickim... A co mnie do diaska interesuje kosciół katolicki ?!

No i co z tego ze papiez byl polakiem? 60% papiezy bylo wlochami, to czyli w takim wypadku we wloszech wszystko powinno byc koscielne?? paranoja...

Gość ale to nas co czegoś
zobowiązuje Bóg wybrał papieża na polaka to ty np nie powinnaś się pieprzyć bez ślubu albo chociaż robić to rzadziej

Gość mnie tez to przeraza
a najbardziej mnie przeraza, ze w tym dzikim kraju o moim ewentualnym in vitro dyskutuje jakis biskup czy inny ksiadz... co im do tego jak, gdzie kiedy i dlaczego urodze dziecko?:O

Gość to nie Bóg wybrał papieża
tylko konklawe, niedouczony głąbie.

Gość ale nadal głosujemy na
prawicowego Hrabię, potomka samego prymasa i gorącego katolika, o którym od początku wiadomo, że nie zaprzysięgnie się bez obecności księdza, a oczywiście na wspomnianych kanonizacjach też musiał być, bo to ważne święto.

Gość warszawski policjanttt
zobaczycie że z biegiem lat Kościół katolicki będzie miał coraz większy wpływ na polityke państwa,już teraz wszelkie projekty ustaw sa dyskutowane z Komisja Episkopatu Polski a to dopiero poczatek

Ja pierdole... ręce opadają... Niby do czego mnie zobowiązuje? Ja go chciałam na papieża? Parodia... Ewangelików, prawosławnych i ateistów też to zobowiązuje? Normalnie wstyd sie przyznac ze mieszkam w Polsce...

PO jest równie prokościelne jak PIS tylko się z tym tak nie obnosi. już za kilka lat czeka nas powazny kryzys finansów państwa i kościół zyska rzesze ubogich wyznawców

za 20 lat będziemy drugim Iranem. Polskie społeczeństwo się starzeje moherów przybywa z każdym rokiem

No niestety... Ja głosowałam na SLD ale zaślepieni ludzie lecą głosować na PO bo im obiecuje złote góry....

po sie nie obnosi ze swoja prokoscielnoscia? ahahaha naprawde, niezly zart

Gość jakie tzwele z was
wszyscy jesteście debilami skoro się dziwicie, sprawa jest prosta - ponad 95% deklaruje się jako katolików więc o kościele będą gadać, taka samo jak w krajach gdzie przeważa ateizm o religii nie gadają wogóle

moi znajomi glosuja na po i twierdza ze sa lewakami :O

ludzie głosowali na PO bo jest prokościelne sa takei wioski w lubelskim ze wszyscy w niedziele sie modlą w kościele i wypatrują pomocy od Boga, głupi i ograniczeni ludzie

Gość arczii arczii
szczerze? już wolę żyć w kraju moherów niż wśród lewacko-gejowskich komuchów 🖐️

nigdy nie będziemy państwem nowoczesnym europejskim z biegiem lat będziemy takim skupiskiem dewotów i dewotek o jakim się wam nawet nei sniło. zauwazcie że kler coraz bardzeij zawłaszcza nasze państwo

niby wazne, ze ktos tam z polski zostal swietym - w koncu o takich wydarzeniach zawsze sie mowi w wiadomosci, podobnie jak o medalach polakow na olimpiadzie itp. mnie osobiscie to nie obchodzi, ale nie kwestionuje tego, ze o takich rzeczach sie powinno mowic. mnie wkurza tylko to wpychanie sie kleru w polityke kraju :o

Po 1 - Z kosicelem katolickim identyfikuje sie 90% polaków a nie 95 Po 2 - NIech se gadają ale niech kościół katolicki sie nie miesza do spraw państowwych, a jak chce to nich sie miesza w Watykanie, inne religie a takowe w polsce tez sa nie wpierdalaja sie do polityki a tez powinny skoro katolicka sekta moze.

nie mam nic przeciwko religii jako takiej,neich kroś cały dzień siedzi w tym kosciele tylko ,zeby Polska się bogaciła a przez kler biednieje

Gość do warszawski policjanttt
najbardziej ograniczeni to są ludzie nietolerancyjni ćwoku

za pare lat stanowisko prezydenta i prymasa polski to bedzie jedno i to samo :(

A kraje Skandynawskie? prawie wszyscy mieszkancy sa Ewangelikami ale nie wiedzialam zeby pastorzy sie pchali do parlamentu. Tylko katolicka sekta ma tkaie zapedy.

chyba jedyne co nam zostaje, to uczyc sie obcych jezykow i emigrowac do krajow cywilizowanych :(

kler zniszczy Polskę zobaczycie

Gość ale nadal głosujemy na
Tak tak, zbliżają się wybory samorządowe, oczywiście potem będziemy jęcześ, że znowu parę hektarów naszej gminy poszło pod budowę kościoła, a powodzianom w ramch pomocy radni ofiarowali pomnik JP2 zamiast korzystnych kredytów na remont. Znowu zobaczymy którzy z kandydatów wybrali się przed głosowaniem na mszę, oczywiście przypadkiem nakrył ich ktoś z aparatem. Z okazji zakończenia roku szkolnego nasze dzieci wezmą udział w mszy - ponarzekamy na to, zresztą wystarczy napisać małolatowi usprawiedliwienie. Ale i tak zagłosujemy na prawicowych klerykałów.

Gość meryyy luuuu
a czemu kościół ma sie nie mieszać? teraz masa organizacji, stowarzyszeń, wielu znanych ludzi itd. miesza się w politykę, wkońcu jest w naszym kraju wolność słowa i każdy może wygłaszać o czym chce i kiedy chce - i ksiądz też może, a że wam sie to nie podoba to już wasz problem, mi też sie nie podoba to, ze teraz każdy miesza sie w politykę i obnosi się z wieloma poglądami wszędzie gdzie się da, ale cóż zrobić, prawa do tego im nie można odebrać

dziś najważniejszą informacją było, to,że Komorro, pojechał w odwiedziny do Benita. Kurcze blade, Komorowska w tych czarnych koronkach wyglądała tak seksownie, że biskupom, pewno ptaki stały, bez viagry